Nuffnang

Thursday, 25 February 2016

Kisah hari rabu #187

Hari ni takde kelas. Tapi still berjalan ke sana sini. Hari ni aku dengan kengkawan aku terjah Taman Wawasan dekat area Kementerian Luar Negeri, Putrajaya ni ha. Lepak atas bukit, picnic sambil layan view pejabat perdana menteri, dataran bulat Putrajaya and jugak Masjid Maroon Putrajaya. Bukit ni terpencil sikit and aku tak rasa ramai yang tahu kedudukan dia dekat mana. tapi bagus la kalau ramai tak tahu.

perbualan aku dengan kengkawan aku kali ni berkisar pasal perkahwinan pulak. Gua senyap je sebab malas nak komen apa-apa. HAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHA. topik kengkawan aku ni memang varied sungguh. kejap cerita pasal mak tak kasi kahwin la, kejap cerita bakal suami la, kejap cerita usia berapa nak kahwin la apa la itu la ini la. ye la, usia masing-masing da besar tagun. masing-masing da fikir masa depan. masing-masing da fikir nama anak, masing-masing da fikit nak settle down kerja mana, beli rumah, beli kereta apa dan sebagainya.

Lepas settle picnic, aku dengan kengkawan aku balik uni semula. aku terus bersiap untuk berjogging.

a what?

yap.

jogging

You heard me. hahahahahahhaa

cukup cukup la tu gelak wahai setan setan sekalian.

hari ni aku baru rasa nak jogging setelah beberapa purnama tidak mendapat ilham untuk jogging sepam dua. hari ni aku jog dekat stadium which is kurang ramai orang. maka kurang la dosa aku untuk mencuci mata. KAH KAH KAH. tapi aku pi stadium pun dengan tak pakai cermin mata and 100% aku tak berapa nampak sangat pun siapa yang lari tepi tepi aku. so memang bagus la aku jaga pandangan pada kali ini. hiks. aku pun tak ingat berapa round aku pusing stadium tu tapi ah gasak la. lari je la sepuas-puas hati aku.

jam 9 malam tadi pulak, aku ada discussion again pasal kem jumaat and sabtu ni. literally , Im tired as fuck! ARGHHHHHHHH. *hentak2 kaki* jam 12 tengah malam tadi, which is beberapa minit lepas,  aku baru hit bilik. terus bogel and terjah toilet sebab panas and rimas.  haha. bogel tu tak menahan. okay tipu je. Lepas mandi ni pun, baru bukak laptop untuk cek email. hurmm, aku kena siapkan modul untuk Nature Ed camp ni.

emm, mengantuknya, sabar ye bantal golek. kejap lagi gua peluk mu erat-erat sambil berguling. *jeling2 bantal golek kat atas katil* haha. nak skip buat modul and terus tidur pun tak boleh sebab esok da khamis, lusa da jumaat. jumaat da start kem la pulak. esok nak pergi beli barang, nak prepare lagi. nak kena terang lagi pasal games, pastu ada kelas heritage 9-11, 2-5 pulak tu.

ada orang tanya aku, kos kau ni banyak guna duit ke?

aah, apa yang aku boleh cakap, kos aku ni memang banyak sangat guna duit, kau nak kena beli barang outdoor, kau nak kena beli berbagai jenis kasut, kau nak kena berbagai jenis beg , nak bayar duit trip la apa la lagi macam-macam.

tabah la kamu.

tabah la kamu.

tabah la kamu

tepuk dada banyak kali and ucap.

You can do it Sharky!

HAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHA. apa teruk sial bagi motivasi kat diri sendiri. please sesiapa bagi motivasi kat gua supaya gua tak la rasa lonely sangat. apa apa pun, sekarang gua nak siapkan modul, tidur pastu tidur dan tidur. haha. k la bai semua. adios amigos. selamat malam.

p/s
i want a kiss.

2 comments:

  1. good luck....jaga kesihatan, jangan abaikan makan minum...take care..

    ReplyDelete
  2. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya IBU HERAWATI seorang TKW dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar IBU DARNA yg dari singapur tentan AKI SYHE MAULANA yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya saya juga mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor Togel toto 6D dr hasil ritual/ghaib dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus dan menang RM.230.000 Ringgit ,kini saya kembali indon membeli rumah dan kereta walaupun sy Cuma pembantu rumah tanggah di selangor malaysia, sy sangat berterimakasih kepada AKI SYHE MAULANA dan tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui AKI MAULANA saya juga sudah bisa sesukses ini. Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, ini adalah kisah nyata dari seorang TKW, AKI MAULANA adalah guru spiritual terkenal di indonesia. jika anda ingin seperti saya silahkan Hub: 0852-9827-5599 atau kunjungi situs/website KLIK DISINI DUNIA GHAIB


    ReplyDelete

Kalau rasa entry ni best, boleh komen :)