Nuffnang

Saturday, 27 February 2016

Entah kenapa #189

kenapa aku boleh suka dekat lelaki?

kenapa aku tak boleh suka dekat perempuan?

Bukan aku tak pernah cuba. Banyak kali.

Tapi entah kenapa aku suka dekat lelaki jugak.

My life is suck duh.

Kenapa aku perlu suka dekat lelaki?

Why?

why?

why?

why?

serius kepala aku serabut. Serabut pikir banyak benda. Serabut kenapa aku suka dekat lelaki. serabut kenapa aku tak suka dekat perempuan. It's not like

"hey, aku totally suka dekat kau. but yeah, aku suka dekat kau." pastu nak tampar diri sendiri sebab keliru dengan masalah yang entah apa-apa. kejap cakap tak suka, pastu cakap suka dekat lelaki. aku jeles kot dengan orang yang boleh suka pada berlawanan gender. macam lelaki suka pada perempuan. perempuan suka pada lelaki. My life is serabut dengan soalan mangai yang luar biasa alam yang super suck. ini memang la dugaan aku yang super maha mega power besar punya.

tapi kenapa aku?

why me?

why?

why?

why?

urghh, aku pun keliru dengan diri sendiri aku. kadang-kadang serabut dengan esaimen yang berlambak, kem yang berlambak, program yang berlambak, stres dengan lecturer yang buat overlap jadual, stres dengan notes, stres dengan kengkawan. memula kata tak nak kapel, tapi kapel jugak. what the fuck are you? Monkey? Tapi most likely about aku stres dengan hal identiti aku bla bla bla yadaa yadaa yadaa kenapa aku suka dekat lelaki?

kenapa aku perlu suka dekat lelaki? kadang-kadang aku terfikir, kenapa aku perlu suka dekat lelaki yang obviously tak suka dekat kita balik? but yeah, tak semua kat muka bumi ni akan kita dapat. setiap orang akan ada portion dia masing-masing. Maybe aku dapat A, orang lain dapat B. I dont know.

but yeah, my life is suck.

kenapa perlu aku suka dekat lelaki? <-- again?

kenapa perlu aku suka dekat lelaki yang tak suka aku? <-- again?

kenapa aku tak boleh nak suka pada perempuan? <-- again?

bila kawan-kawan lelaki aku cerita pasal perempuan, aku jeles duh. not jeles sebab aku suka dorang. what? no. hahahahahahha. jangan buat lawak. aku jeles sebab kenapa aku lain dari dorang. kenapa aku perlu jadi lain? aku bukannya nak sangat jadi lain. aku kalau boleh nak jadi wallpaper. nak jadi halimunan supaya takde siapa perasan dekat aku. aku benci attention. aku kalau boleh nak naikkan wall aku supaya aku kurang kawan, lagi aku kurang kawan, lagi aku kurang sakit hati and itu lagi bagus,

secara appearance, kitorang sama. sama gender, sama-sama ada kemaluan yang serupa, gene yang serupa, dan berbagai-bagai lagi. tapi bab suka pada seseorang.

kenapa aku?

kenapa aku?

kenapa aku?

kenapa aku yang lain?

bila seketul crush cerita pasal perempuan lain, i was like, dumbfounded pun ye jugak. pastu kadang-kadang buat face palm. satu sebab mesti la jeles sebab kita ada rasa suka pada dia. takkan la tak jeles kan? kau tak jeles, maksudnya takde la rasa suka tu. Tapi aku tak gila nak bagitahu, "aku jeles kot kau ada minat awek lain."

tak.

aku tak gila nak terus terang macam tu. tu hak dia nak suka pada seorang perempuan and yeah, itu hak dia. takkan aku nak halang pulak kan? tapi kenapa aku perlu rasa jeles? kenapa? why? kenapa? kenapa aku perlu rasa sedih plus kecewa plus jeles plus rasa keliru yang aneh dan marah pun ye jugak bila seketul crush cerita pasal sayang dia atau perempuan lain.

fuck.

aku benci ada perasaan suka pada lelaki.

it's feels wrong.

aku bukannya nak sangat suka pada sesama gender. dont be stupid. it's just....you know, payah. bukan aku tak pernah try untuk tukar, pernah je. tapi aku ni asyik-asyik rasa suka pada lelaki. asyik-asyik rasa suka pada sesama gender. and asyik-asyik rasa suka pada seketul crush. why? padahal seketul crush tak pun rasa crush balik pada aku. obviously, but why? kenapa aku perlu suka????? kenapa perlu aku suka pada kau? pastu kekadang aku terfikir balik, kenapa kau tak suka aku balik? aku ni teruk sangat ke? <-- pastu aku tampar diri aku balik. just sebab aku suka dia, tak semestinya aku nak buat dia jadi gay. of course he deserve better. more than me.

i hate myself. literally.

i just hate my life.

i hate everything.

yeah, everything.

mostly, my perasaan.

p/s
kenapa aku perlu suka pada kau duh? kenapa life aku kompleks?

15 comments:

  1. Aku pun rasa apa yang kau rasa Shark. Aku benci pada diri sendiri kenapa aku suka lelaki. Aku cuba nak try couple dengan perempuan tapi tak leh. Tak rasa apa apa dengan perempuan. Walau bagaimanapun, Aku masih lagi boleh kawal nafsu dan tidak pernah ada hubungan dengan mana mana lelaki.

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. sabarlah, tu semua ujian. kalau kita rasa ujian kita tu dah besar, ada orang lain ujian berpuluh kali lagi besar. calm down.

    ReplyDelete
  4. sabarlah, tu semua ujian. kalau kita rasa ujian kita tu dah besar, ada orang lain ujian berpuluh kali lagi besar. calm down.

    ReplyDelete
  5. just my mungkin..
    mungkinkh klu kita punya perasaan dgn pompuan, kita akn trjebk dgn zina.. well, smua org tahu brtapa liciknya gerakkn zina tu..
    mungkinkah, tuhn bg perasaan ini,
    perasaan mencintai tnpa dicintai adalh sbb Dia tahu,
    what the best for us,
    manalah tahu jika kita bkn yg skrng, kita akn jd lbh teruk..
    Ya, mungkin saja...
    Btw, aq ykin smua yg trjd ade reason cuma kekadang aq pn terlelah utk menunggu jwpn..
    apepn, aq ykin ko akn dpt yg trbaik mungkin bukn skrng tp nnti..

    ReplyDelete
  6. Aku pun ngah hadapi masalah yg sebijik sama dgn kau. Setuju dgn Anonymous kat ats ni. Tahan je hasrat hati ni.

    Nasihat aku. Istighfar jelah byk2 time kau ingat Tuhan. Sbb kdg2 kita leka gak kan. Pastu try utk tak benci dgn diri sendiri. It'll make things worse.

    Apa yg aku buat. Buat2 busy. So that kau takde masa nak fikir masalah ni. Otw tu kau sure akn jumpa crush bagai tu kan. Tahan! Good luck.

    ReplyDelete
  7. im sorry to hear that, tabahlah encik jerung :)

    ReplyDelete
  8. Yknow what, i am a girl and back then, i was the same as you. I liked a girl lmao. I was so in love with her till the point i was willing to do anything, everything for her, biarpun last2 kena layan cam sampah,maybe lgi teruk dri sampah kot. Aku slalu tanya diri aku 'knp tuhan pilih aku utk rasa, hadapi semua ni' but as time passed, instead of saying that, aku doa, "allah, aku xtahu knp kau uji aku dgn benda cmni tapi aku yakin ada hikmah and please, bantu aku nk hadapi sume ni". You know what, when it comes to this kind of thing, we'll eventually- we need, we have to come across spiritual aspect. Cari jawapan melalui agama, faham and kawal diri baik2. Of course, the start is always the hardest bro. Tapi bila dah dapat lepas phase tu, insha allah, kita dapat apa yg kita nak. Bila nk mula berubah ni lah syaitan beriya2 nk hasut, nak goda and macam2 lagi. Tapi selalu kena ingat tau, one step towards allah, he'll open the doors for us and datang lgi dekat kpd kita. Just kadang2 maybe kita overlook certain points, kita tak nampak that one small sign- that insignificant sign that would probably be the answer. It's stated in quran kann, allah takkan ubah sesuatu kaum tu kalau dia tak ubah diri sendiri. You bagus, you cuba utk berubah, it's for your own good. Tapi maybe benda ni jadi susah utk you sebab, if you get through it, you punya pahala sangat banyak. But really, whatever it is, jangan tinggal Dia, jangan tinggal doa. Doa kann senjata orang mukmin :) sometimes it takes time, tapi yeap, kita kena usaha. Sayang tu datang dari allah. Tapi macam mana sayang kerana allah tu? Right, back then i was confused too. Sayang pmpuan tu, sayang gila nak mati. But at one point or another, aku sedar yang tu bukan betul2 sayang. Sayang? Sayang yg sebenar is that kind of sayang you nak bawak sampai ke syurga. Like, you sayang someone and you want to see them in jannah. And so you guide them, and yourself towards that. That's the true love. Kadang2 kita kena tanya diri, ni sayang kerana ape? Ni sayang ke nafsu?.

    I hope this somehow helps, a bit maybe? Cuz i kinda understand the phase you're going through. Aku pun pernah rasa. Tapi kita kena bertekad okay? Kuatkan hati, iman dengan doa. Distract yourself by doing ibadah. ^^

    ReplyDelete
  9. Bukan kau sorang je yang rasa macam tu tapi mereka yang suka sesama jenis pun ada masalah macam tu...tabahkan hati dan nikmati kehidupan apa adanya...you can do it....

    ReplyDelete
  10. maybe tu ujian tuhan untuk kau...semoga tabah bro...

    ReplyDelete
  11. Shark,maybe this is ur turning point?see how it just dont work when u love the same gendee.jadikan kesakitan ni sbg batu loncatan utk ko buang perasaan suka pada lelaki..sbb either way,klo katakan crush ko jd gay and suka ko pun,then what?sampai bila blh bertahan?klo smpi akhir hayat pun,apa yg kita blh dpt in the end?this is the exit ramp for you from the unwanted feeling.u go step by step.slowly buang rasa suka pada lelaki.jgn pikir psl suka or x suka perempuan dulu.that one is next chapter.try la biar beribu kali rebah pun.theres always light at the end of the tunnel.gudluck shark.all the best.

    ReplyDelete
  12. Sambung lg,I see previous me in you when i read this post haha ^^.now,aku rasa kebal sbb dh x rasa tertarik kt laki.thats among the best feeling in the world.i'll believe u'll get there.tp initially mmg susah,just dont lose hope.sama mcm alishx ckp,mmg kene dekatkn diri dgn Allah..download zikir bnyk2..dgr ayat2 quran bnyk2..mengadu sepuasnya pada Dia smbil menangis..ak slalu pikir camni sblm ni,'Allah dh bg semua benda yg aku perlukan,cuma satu benda ni je(nafsu straight) dia x bg..ni adalah ujian aku.mesti ak blh overcome sbnrnya'..and lg satu,klo ko x sengaja tertarik kt org2 hensem or tertarik bila lihat part2 aurat laki pun,sbnrnya ko x gay pun.tu nafsu dan hasutan syaitan je.sbb tu la Islam dh gariskan batas2 tertentu sbb sesetraight mane pun seseorg,benda2 tu mmg naturally have the potential utk bangkitkan nafsu.aaand,ada jugak larangan utk tgk wajah laki2 yg muda dan hensem sbg langkah pencegahan.xde org gay pun sbnrnya.sbbnye fitrah kita mmg laki sejati walaupun mungkin skrg kita ter'confuse' sedikit dek hasutan syaitan dan hawa nafsu.klo katakan kita pernah bersetubuh dgn sejuta laki pun,klo bertaubat nasuha,semua perbuatan tu insya Allah dihapuskan dr rekod kita and mudahan2 kita terjumpa balik jalan fitrah.harap2 ko yakin dgn apa yg ak ckp ni sbb ak sdri pernah laluinye..just dont be sad k?assalamualaikum dan selamat mlm..

    ReplyDelete
  13. Aku pon rasa benda yg sama shark..rasa benci dgn diri sendiri ..rasa bodoh pon Ada..haha..crazy right?.. Aku umur 17..Dan akan mengambil SPM tahun ni..aku ter'crush' dgn sorang ni..bila aku dkat dgn dia,hati aku rasa happy..dup dap dup dap..Aku perlukan jawapan=Perlukah aku berterus terang..because..I can't hide this feeling..aku pon rasa takut..dia ni anak ustzah Dan kuat agama orgnya..dia pon hot jgak..aku tau aku sapa..Dan dia sapa..tapi..hati aku dah x keruan ni..Aku takut dan masih belum bersedia untuk mengambil SPM tahun ni..Shark.. Share sikit mcm mana kau boleh dapat result gempak..Sekali lagi..PERLUKAH AKU JUJUR AKU SUKA DKAT DIA?

    ReplyDelete
  14. Im a girl and i already follow your blog since last year��. Bagi aq masalah kau ni agak berat juga, sebab melibatkan hukum islam. Aq follow blog kau ni pun ada banyak sangat sebab, antaranya sebab aq x sangka ramai juga plu kat malaysia ni(aq sangat naive) dan suka membaca karya2 dari pov lelaki. Aq suggest kau kahwin laa cari wanita yg kau rasa boleh bantu diri kau. Dah kahwin nanti, cuba didik diri kau untuk cintakan isteri kau, jauhkan diri dari kegiatan plu, tu jelaa cadangan dari aq. Aq tahu memang laa mudah aq berkata-kata sebab yang dalam situasi tu kau. Well, actions speak louder than words. Sudah2 lah kau salah kan diri kau, salah kan takdir kau. Mungkin cadangan aq di atas agak merepek(tu je benda pertama yg terlintas kat otak aq sekarang), but at least kau try and then kau doa and tawakal jelaa.��

    ReplyDelete
  15. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya IBU HERAWATI seorang TKW dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar IBU DARNA yg dari singapur tentan AKI SYHE MAULANA yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya saya juga mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor Togel toto 6D dr hasil ritual/ghaib dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus dan menang RM.230.000 Ringgit ,kini saya kembali indon membeli rumah dan kereta walaupun sy Cuma pembantu rumah tanggah di selangor malaysia, sy sangat berterimakasih kepada AKI SYHE MAULANA dan tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui AKI MAULANA saya juga sudah bisa sesukses ini. Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, ini adalah kisah nyata dari seorang TKW, AKI MAULANA adalah guru spiritual terkenal di indonesia. jika anda ingin seperti saya silahkan Hub: 0852-9827-5599 atau kunjungi situs/website KLIK DISINI DUNIA GHAIB


    ReplyDelete

Kalau rasa entry ni best, boleh komen :)