Nuffnang

Saturday, 24 August 2013

ASRAMA / Chapter 20 + ANNOUNCEMENT!! #45

Ini ialah penceritaan semula cerita ASRAMA. Aku decide untuk post balik and ubah cerita asal which is for me not appropriate and too much explicit thingy. Penceritaan semula ASRAMA atau nama lain dia ialah Volume I Remaja adalah lebih panjang, lebih sopan dan boleh dibaca oleh pelbagai lapisan umur dan masyarakat, bangsa, agama serta gender. Hahaha. Actually sesiapa nak baca, ah sekati korang la nak baca ke tak ke apa ke. There is no paksaan at all.

Penceritaan semula ASRAMA ialah berbeza almost 80% dengan cerita asal yang aku pernah post sebelum ni. Jadi kalau nak baca balik pun takpe sebab ada certain part yang memang totally different. Maybe ada yang pernah baca di Wattpadd which is kalau di wattpad, aku post cerita ini dengan tajuk bernama REMAJA

Apa-apa pun, enjoy!


Chapter 20
Hisha tengah buat kerja sekolah kat meja belajar. Haikal tengok budak lelaki tu gigih buat latihan add math. Kadang-kadang kedengaran jugak budak lelaki itu merungut kecik bila tak dapat nak jawab soalan mangai susah. John menggelarkan Hisha sebagai budak nerd.
Tapi bagi Haikal, Hisha tak la nerd sangat pun. Nerd itu pada pendapat Haikal, seorang yang rambutnya sikat tepi tahap tak boleh belah and then pakai speck tebal macam kekdahnya si pemakai tu rabun jauh. Butang baju always nak butang sampai atas. Kalau bersukan pun mesti nak tuck in. Lepas tu kalau bercakap dengan orang ramai pun, menggunakan bahasa-bahasa saintifik and hanya mereka-mereka sahaja yang paham.
I was like? =,=’
Huh?
What?
Yes. Itu namanya skema, aca – nerdy dan yang sewaktu dengannya.
Tapi kan kenapa ciri-ciri skema plus aca-nerdy yang kau cakap tu Haikal, memenuhi ciri-ciri seorang Clark Kent? Cuma ye la, Clark Kent tak cakap bahasa pelik-pelik.
Okay, da diam.
Tapi Hisha tak macam tu. Hisha tak la masuk dalam kategori nerd. Memang yadaa yadaa Hisha ni kaki study. Tapi dia jugak pegang board sekolah. Dia jugak one of the best student kat sekolah ini. Apa yang Haikal tahu, itu pun lepass dia usha walk of fame di Dataran Sekolah, Hisha ni antara pendebat terbaik sekolah dan pernah pergi sampai peringkat kebangsaan. Cool kan? Maknanya si Hisha ni petah berbicara la kan?
Fuh, petah berbicara. Gila gua guna ayat skema Bahasa Melayu. HAHA.
Yang paling penting and the best part of it, Hisha ni sangat baik dengan dia. Ya. Yang itu paling bagus. KAH KAH KAH. Di saat Paan dan Imran *ayat skema di dunia, again ;3* =.=’ what a world, meliwat dan merogolnya tampa kebenaran dia dulu, Hisha jugak la yang baik hati angkut dia ke bilik saat dia demam. Macam drama gila la cerita kau ni Haikal.
Bayangkan je la kalau bukan Hisha yang jumpa dia kat tangga? Macam mana kalau Paan atau Imran yang jumpa dia kat tangga? Mesti dia kena rogol buat kali kedua. =.= Sadisnya kehidupan kau Haikal. Penuh dengan seks dan tak boleh belah betul. Drama king habis.
Jadi, berbalik kepada sekarang, pada ketika itu, Haikal sedang gigih menonton and  melayan Naruto kat laptop John dan John pulak tengah study die hard Sejarah kat meja belajar sambil ditemani dengan ayam-ayam goreng yang Hisha kebas dekat Dewan Makan tadi. Budak lelaki tu da nampak macam half way serabut da dengan segala bagai fakta dan tarikh yang dia nak kena ingat masa dia dengan Hisha balik semula ke dalam bilik tadi. Tapi lepas mamat tu nampak ayam goreng yang Hisha bawak, terus muka budak lelaki tu bersinar terang macam baru kena suluh dengan spotlight stadium.
Hisha menguap sambil regangkan tangan. Dia bangun dari kerusi lalu bergerak ke arah Haikal. “Tengok cerita apa?” Tanya Hisha. Macam biasa, Hisha mesti akan duduk belakang Haikal dan peluk dia dari belakang. Hisha letakkan dagu dia kat bahu Haikal. Haikal da menjulingkan mata ke atas. Budak ni sampai bila nak manja-manja dengan aku? Tapi kan, tapi kan, kau suka je kan sebenarnya bila Hisha buat macam ni? :P Keh keh keh.
Tapi kenapa Hisha baik sangat dengan dia ni?
Kenapa Paan tak pernah buat benda-benda macam ni pun.
-,-
Tapi da kenapa tetiba terfikir pasal Paan pulak ni? Kau da kenapa Haikal? Cukup-cukup la fikir Paan and nampak budak lelaki tu kat Dewan Makan tadi.
“Tengok Naruto. Macam mana add math? Okay?”
Hisha menguap. “Susah la Haikal. Naruto? Da lama gila tak layan Naruto sejak masuk sini.”
“Seriously?” Haikal tak percaya. “Kenapa tak tengok John punya koleksi ni je.”
“Takde masa la Haikal. Aku asyik busy je dengan board. Dengan macam-macam masalah sekolah. Budak-budak vandalisme la apa la. Nama je anak orang-orang kaya tapi perangai tak semenggah. And petang tadi, for god sake la, aku baru tahu management sekolah nak masukkan budak tingkatan satu dalam masa dua minggu lagi. Menyusahkan aku je.” Hisha da mengeluh.  “I’m so sleepy right now.” Menguap lagi. Entah kali ke berapa da menguap budak lelaki tu and Hisha makin selesa peluk Haikal.
Haikal pulak da rasa makin rasa tak selesa. Not in a way geli geleman tak selesa. Tapi tak selesa in a way, ‘FUDGE HISHA!! JANGAN GODA AKU! Nanti kalau kena liwat dengan aku, jangan salahkan aku sudah la.
BWAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHA.
Bodohnya imaginasi kau.
“Just go to sleep la sleepyhead. Merungut je banyak-banyak tak akan segar balik.” Gumam Haikal.
Hisha cium tengkuk Haikal. “Jom tidur jom.” Ajak Hisha dengan suara yang luar biasa husky. Bulu tengkok Haikal da naik habis macam baru nampak hantu. Dia tahan sengih sebab rasa macam seronok la pulak Hisha buat macam ni dekat dia. Paan takde la pulak buat benda sweet macam ni dekat dia. Never once kan Haikal? Rasanya sepanjanga aku hidup, yap, memang malaun Paan tu, never do this kind of sweet stuff pada dia.
-,-
Again?
Kenapa teringat pada Paan lagi? Am I have a fever of Paanseksual right now? Urghh. Frustnya!
Or sebenarnya aku da termakan nasi kangkang budak lelaki tu sampai asyik teringat je dekat dia? Haha. Bengong la Haikal. Fikir benda luar alam je tahunya.
“Berangan.” Hisha gigit bahu dia.
Haikal terkejut semerta.
Hisha gelak kecil. “Kerja sekolah semua da siap da?” Tanya Hisha. Budak lelaki tu lentokkan kepala kat belakang badan Haikal pulak. “Emm,” Hisha da buat suara mengantuk nak tidur da. “Your back is so cozy and peaceful and rasa macam tengah baring atas tilam je.”
Haikal da nak tergelak. “Gila mamai budak ni. Pergi la baring atas katil sana.” Halau Haikal. “Like sheriously la Hisha. Kau memang menganggu konsentrasi aku nak melayan Naruto non stop.”
“Aku rasa annoying bila Naruto lagi penting dari aku.” Hisha bangun dari katil John and berdiri tepi katil sambil pandang dia.
Haikal jelir lidah lepas tu.
Hisha hanya tersengih je sebelum main telinga Haikal manja. Haikal menggeliat geli dan buat-buat tak dengar apa yang Hisha cakap. “Aku nak kemas-kemas barang dulu. Pastu kita tidur kay?”Ajak Hisha. “Aku buat lama-lama pasal add math ni pun, aku bukannya faham sangat pun. Naik biol kepala aku.”
Haikal husyuk layan Naruto depan mata and tak berapa dengar sangat apa yang Hisha cakap.
“Haikal.” Panggil Hisha.
Haikal still buat boo tak melayan.
“Sayang.” Hisha sengih menggoda sikit masa panggil tu.
Lengan yang Haikal letak kat peha masa duduk bersila layan Naruto terus jatuh ke bawah. “Aa aaaa apa?” Budak lelaki tu blushing.
Hisha terus tergelak besar sebelum bergerak ke meja belajar lepas tu.
“Setan punya budak.” Gumam Haikal. Dia da rasa nak tunjuk middle finger lepas tu.
“Weh John,  kau tak nak tidur ke? Tak mengantuk ke hadap sejarah non stop dari tadi. Aku tengok mata tu da merah semacam je. Sudah-sudah la study tu. SPM lama lagi.” Bebel Hisha.
John sengih je. “Beb, esok aku ada kuiz sejarah la. Mati aku kalau tak kampoi a few topic malam ni. Kau da nak tidur ke?” Tanya John.
“Aah, serabut layan add math lama-lama.”
Dan perbualan antara Hisha dan John berlangsung pasal add math, SPM dan sejarah lepas tu. Haikal pasang je telinga apa yang budak berdua tu bualkan sebab ... emm entah la. Dia just suka dengar suara Hisha. HAHAHAHHA. Gila pervert kau ni Haikal. Wait! Macam mana dengan Paan pulak?
Lepas Hisha kemas barang kat atas meja belajar, dia datang balik ke katil John and main-main rambut Haikal. “Jom tidur.” Ajak Hisha sambil berdiri tepi katil.
“Awal lagi la. Baru jam 12.” Jawab Haikal sambil pandang muka Hisha manja.
Hisha da kerut dahi. “12 tengah malam is already late la Haikal. Ni ajaran mana kau belajar cakap jam 12 awal lagi. Kang esok susah bangun sebab mengantuk.”
“Alaaa, tapi, tapi.” Haikal da cuba untuk carik alasan sebab dia still nak layan Naruto dekat laptop John.
“Esok sambung la tengok.” Cadang Hisha. “Tak ke mana pun laptop si John tu.”
“Tapi....”
“Takde tapi-tapi.” Pintas Hisha. Hisha main telinga Haikal sekali lagi. Haikal memang as far as his concern , itu memang tempat sensitif dia, terus menggeliat sebab tak tahan geli.
“Fine, fine. Geez. Persistent enough.” Haikal shut down laptop John lepas tu.
“Yes!” Hisha sengih-sengih je sebelum gerak ke katil dia sendiri. Budak lelaki fiver tu duduk atas katil perhati Haikal kemas katil mamat si John tu.
“Kau boleh jadi maid yang bagus. Bila nak kemas katil aku pulak? Selalu aku je yang tukang kemas katil setiap kali bangun tidur.” Hisha da gelak-gelak. “Bila nak jadi budak grateful sebab aku bagi tumpang tidur dekat sini.”
“Oh shut up.” Haikal julingkan matanya ke atas. Haikal cekak pinggang hadap Hisha lepas tu. “Kau tu yang selalu bangun lambat. Macam mana aku nak kemas katil?”
“Woah. Marah.” Hisha sengih nakal.
Haikal jelir lidah lepas tu sebelum terjun lompat atas katil Hisha. Haikal ambil bantal Hisha sebelum pukul budak lelaki tu.
“Main kasar!” Hisha ambil bantal golek, terus dihempuknya Haikal kuat-kuat lepas tu.
“Not fair!” Haikal balas pukulan balik. “Your bantal is besar la compare to me.” Haikal cuba pukul Hisha makin kuat lepas tu.
Hisha gelak-gelak ceria sebelum sekeh kepala Haikal lepas tu.


Lepas da kena bebel dek John sebab memekak tak berhenti tadi, sekarang Hisha dan Haikal, masing masing baring sebelah-sebelah kat atas katil tu. Dua-dua hadap siling atas satu bantal yang sama. Haikal mengiring hadap Hisha lepas tu.
“Hisha, sana la sikit. Haikal da nak jatuh da ni.”
“Atotototo. Guna first name basis. Ingat comel la tu.” Hisha sengih-sengih sebelum baring ke tepi sikit untuk beri ruang luas sikit pada Haikal. Budak tu mengiring hadap Haikal jugak. Senang nak cakap, sekarang budak berdua tu tengah hadap antara satu sama lain di atas katil single kat dalam bilik Hisha tu.
Haikal sengih je pandang Hisha. “Mesti la. Nampak macam bergaya sikit kot kalau guna first name basis. Baru la ramai peminat and awek nak datang mengorat.”
Hisha diam kejap. “Err, kau da ada awek ke?”
Haikal kerut dahi semerta lepas tu. “Again? Ni da soalan mengkarung katak gajah mana tetiba keluar ni?”
Hisha jentik dahi Haikal lepas tu.
“Aww.” Haikal mengadu sakit. “What’s that for?”
Hisha gelak je. “Sebab guna ayat entah apa-apa.”
“Whatever.” Gumam Haikal. “So, siapa Mira?” Tanya Haikal ingin tahu. Hati dia tetiba degup laju.
“Mira?” Hisha kerut dahi. “Tu my oldies memori la. Kenangan zaman sekolah lama-lama yang aku boleh katakan mengimbau kenangan silam la.”
“Oh, I thought you like her.”
“What?” Hisha kerut dahi. “No la. By the way, jangan tukar topik. Kau ada awek?”
“Takde.”
“Kenapa takde?”
Haikal angkat bahu. “I don’t know. Im not really keen untuk carik awek sekarang ni. Lagipun aku muda lagi. So macam tak worth je nak get into a relationship sekarang ni.”
“Ye ke? Boleh percaya ke ni?” Hisha da angkat-angkat kening buat gaya tak percaya kat budak lelaki tu.
Haikal mengeluh. “Silalah percaya saya ini tiada apa-apa hubungan pun. Come on, aku baru 16 tahun. Not 26 tahun yang da rushing nak kena kahwin which kalau aku takde kekasih, orang ingat aku tak akan berkahwin sampai umur aku 40 tahun.”
“Impressive.” Hisha tunjuk muka kagum dekat Haikal. “Tapi bagus la kalau takde relationship dengan siapa-siapa lagi. Aku nak tanya something ni.”
“Apa dia?”
“Emm, emm.” Tetiba Hisha nampak macam teragak-agak nak tanya. “Emm, nothing la.” Lepas tu Hisha gelak awkward.
Haikal cucuk perut Hisha lepas tu. “Apa  dia?”
“Apapandangankaukalaulelakikapeldenganlelaki?”
“Huh?”
“Apapandangankaukalaulelakikapeldenganlelaki?” Hisha ulang soalan tu balik.
“Like sheriously Hisha. Aku - tak - paham.”  Haikal cakap satu persatu. Dia pandang pelik dekat Hisha.
“Urghh.” Hisha da buat muka frust dekat depan Haikal. “Da la. Jom tidur.”  Hisha terus berpaling tidur hadap dinding lepas tu.
“Eh, apa ni?” Haikal da gelabah. “ Da kenapa tetiba hadap dinding. Ulang la balik apa yang kau cakap tadi tu.”
Hisha buat bodoh je.
Haikal main-main jari telunjuk kat belakang badan Hisha yang tak berbaju tu. “Hisha...” Haikal panggil menggoda. Haikal main-main lagi belakang badan Hisha tu.
Hisha berpaling hadap Haikal lepas tu. “Ye sayang intan payung. Gerangannya mahu apakah?” Hisha tanya dengan penuh annoying.
“Alaaa, ulang la balik soalan tadi tu.”
“Da takde apa. Jom tidur.” Hisha sengih menggoda.
“Tapi, tapi....” Haikal cuba bantah.
Hisha terus tarik rambut Haikal and letak atas lengan dia sebelum lengan lagi satu peluk Haikal. “Da diam.”
Haikal terus terdiam tak tahu nak cakap apa lepas tu.
Speechless is the correct word actually.
Satu tangan usap perlahan rambut dia and lagi satu tangan Hisha da selamat main-main belakang badan dia.
“Emm Hisha...”
“Da tidur.” Arah Hisha. “Kalau tak tidur, aku cium kau.”
“Aaaa kay kay. Aku tidur sekarang.” Balas Haikal gelabah.  Terus lepas tu Haikal diam tak berkutik apa-apa , even not a single word pun keluar dari mulut dia. Dia terfikir sorang-sorang,
Tapi kan, apa agaknya rasa kena cium dengan Hisha ya?
:P
Gatal.
Limit Haikal. Limit. Kata nak berubah jadi baik.
Tapi kan sejujurnya, kenapa dia tetiba teringat dekat Paan even though sekarang dia tengah tidur sebilik dan sekatil dengan Hisha? Kenapa la seorang remaja mempunyai emosi yang kompleks?
Ke aku seorang je sebenarnya?
Haikal, you are terrible human creature.
:P


***

Untuk sambungan kepada chapter 20, you guys can read the announcement below here. There are a bunch of chapter that I'm not uploaded in this blog for the sambungan, so yeahh, please read this okay!! :))

There are around 10 remaining chapters that I'm not uploaded here.


-ANNOUNCEMENT-

Volume I of REMAJA boleh didapati dalam bentuk soft copy and you guys can purchase it easily!!!! Yeayyyyy!!! Setelah sekian lama, alhamdulillah :)))) Aku dengan publisher so far berpendapat, kitorang akan go on with soft copy version terlebih dahulu sebelum go on with Hard Copy version. Dum dum dum.

Jadi, apa beza soft copy version and hard copy version? 

Soft copy version akan datang dengan tambahan beberapa cerpen di penghujung cerita makanala hard copy version tidak akan those cerpen. Jadi soft copy version akan lebih panjang sebab consist of several cerpen.

Macam mana nak dapatkan soft copy, Volume I of REMAJA ni?

Buat sesiapa yang berminat nak beli Volume 1 of REMAJA, boleh contact / whatsapp / texting saya di talian berikut

017 6326242

Apa maksud Sharky, Volume I? Akan ada Volume II ke?

Volume I of REMAJA actually ialah cerita ASRAMA which is masa ni Haikal , si watak utama berada di tingkatan empat. Manakala Volume II of REMAJA ialah cerita di mana Haikal berada di tingkatan lima. Jadi, jangan terkeliru okay.

Apa beza soft copy yang dijual dengan jalan cerita yang sedia ada di blog?

It is totally different. Aku boleh cakap, apa yang ada pada blog, dan apa yang ada soft copy / hard copy (soon!) of REMAJA is totally different! Like 80% different! So, yeah. Korang tak boleh nak cakap jalan cerita itu sama ke apa ke. Nak tahu apa yang beza, jeng jeng jeng, korang kena la beli!

Saya lebih berminat dengan hard copy. Dimanakah saya boleh dapatkan ia?

Hard copy atau dalam bentuk buku so far, aku dan publisher hold terlebih dahulu sebab nak tengok market. If this soft copy goes beyond and wild!!! which is what I hope , *giggles* then hard copy akan muncul di pasaran. But, apa apa pun, you guys need to help me make this soft copy terjual dengan jayanya. Hiks. Sesungguhnya, saya sangat bersyukur jika ada sesiapa sudi membeli segala karya saya. :P

Sharky ni boleh dipercayai ke?

Of course! Haha. sesungguhnya saya percaya pada balasan akhirat dan siapa tipu, dapat dosa, masuk api neraka. Hiks.


Again, sesiapa yang berminat nak membeli, boleh contact / whatsapp / texting gua di talian berikut ; -

017 6326242



p/s
Hai guys! Kalau suka dengan cerita ini, jangan lupa komen and jangan lupa ajak kengkawan lain baca! And yeah, gua excited! Buat sesiapa yang membaca sambungan di atas, can purchase it online! ada labih kurang 10 chapter tambahan lagi yang aku tak post dekat blog. If you guys want to know the rest of the story, yeahhh. haha. you guys know what exactly need to do. Marilah membantu saya mencarik duit saku lebih. KOH KOH KOH. Soon it will come in hard copy version! Thanks for reading and comment. You guys are awesome!




66 comments:

  1. hehe... best... cuma mcm x puas... huhui...

    ReplyDelete
  2. abes daa.... harapan hancur... hisha begitu rupenye...
    haha

    x sempat nak *ehem2* ngn hisha... hahahaha

    thx shark for the story

    hope u r getting better :)

    ReplyDelete
  3. mesti hisha tu dlm hati suke kt haikal... ahaha

    ReplyDelete
  4. hmmm kenapa hisha xnak fuck pulak... patut hisha fuck jugak.. bru best n adil ngan paan... hmmm papepun... imran yg untung dpt dara haikal

    ReplyDelete
  5. haha mati2 aku igt hisha akan kapel ngan haikal , tp dia lg setan .. btw nice story . harap ada story lain lepas ni ye :)

    ReplyDelete
  6. shark buat la kesambungn cita ni aku x puas balasan yng hisha and paan dapat nk lagi teruk aku x kesah pun kalau haikal xmain ngn hisha aku nk sngt si hisha and paan kene balik lg teruk

    tlng la buat kesambungnnya plz....

    ReplyDelete
  7. setuju dengan cadangan faried..harap shark pertimbangkan untuk buat sambungan..cerita nie sangat menarik..aku pun nak taw apa balasan yg paan.imran dan hisha tu dapat..harap ada sambungan..

    ReplyDelete
  8. Wowww!! Xsangka dah habis cerita nie.. Seriously memeranjatkan selepas dapat tahu perangai hisya yg sebenar.. memang rasa mcm f*ck gilaa hisya tu!! Aku baru ingat hisya tu sama mcm seseorang yg aku kenal tp jauh sekali.. btw, nice shark sbb cerita yg awesome nie.. harap sangat ada ASRAMA 2.. please?? Haha..

    Now baru la paan n hisya tu tau bila haikal dah xde mcm mana rasa peritnya..

    ReplyDelete
  9. memang patut buat sambungan lg utk cerita ni..

    cerita tu nanti patut haikal yg kerjakan mereka berdua.. lol

    ReplyDelete
  10. weh shark...sebelom ko kene gangbang baik ko sambung lik cite asrama ni hahaha....tapi apa2 pon best cite ko (thumbsup)

    ReplyDelete
  11. Dah abes ke? camtu je? apela.. Wat cite lain lak la..

    ReplyDelete
  12. @fallen angel hehehe, sentiasa la melawat blog ni ye :)

    ReplyDelete
  13. @chrissawahi hahaha., what? nak tengok Hisha main dengan Haikal ke?

    ReplyDelete
  14. @anonymous hahaha, kita tengok je nanti macam mana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualakum haikal boleh sambung cerita ini . Saya ingin tahu sekarang menyetap di mana agar boleh saya kenali teperinci lagi...atau boleh saya ingin meminta nombor telefon haikal atau call nombor ini 0123575227 ini nombor saya . Agar boleh senang ingin berjumpa.

      Delete
  15. @anonymous haha, yup. Imran yang untung dapat dara Haikal

    ReplyDelete
  16. @hafiez mekdu doakan la aku rajin untuk buat cerita yang lain. hahah

    ReplyDelete
  17. @faried amboi faried, haha, semangat ang ni

    ReplyDelete
  18. @hanz hahaha, kalau aku rajin aku buat ye

    ReplyDelete
  19. @herry hehehe, ni marah sangat ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maunya xmarah.. betul2 la ingatkan hisya tu baik.. teruk gila perangai dia.. tp hery btul2 dpt rasa apa yg haikal kena.. sedih* tiba2.. hahaha.. well done shark!!

      Delete
  20. hahaha...good story bro...mesti dorg nyesal kan..hahaha

    ReplyDelete
  21. @ANONYMOUS HAHAHAH, kerjakan macam mana?

    ReplyDelete
  22. @the legends prince hahahaha, auch, ganasnya nak gang bang aku

    ReplyDelete
  23. @farulrazee ye ye, insyaAllah :)

    ReplyDelete
  24. @lan hahahahaha, tapi dorang tak nak ngaku

    ReplyDelete
  25. Alhamdulillah.. walaupun mcm x puas, tapi suka dgn endingnya. banyak kejutan.. congrats :-)

    ReplyDelete
  26. @shark sudah semestinya......
    buat cite la cepat.....

    ReplyDelete
  27. aku baca ni hati aku rasa sakit sngat sbb aku paham perasaan haikal 2

    ReplyDelete
  28. assalamulaikum shark walaupun buat tergesa -gesa it still the best .best sebab the twist of plot .siapa sangka semua ini plan hisha kita semua sukakan hisha kan .bila acu baca tergamaknya hisha buat kat haikal ,apa salah haikal kat dier , puas lah mereka semua setelah haikal pergi tapiiiiiiiiiii masih lagi teringatkan haikal juga paaan dan hisha he he .

    ReplyDelete
  29. terbaiklah citer nie, suka sgt, lps nie buatlah cerpen lg, maybe sambungan dari citer nie ke, maybe lps 10 tahun haikal balik malaysia n terjumpa balik dengan hisha n paan, mesti best, hehehe . . . btw congratz, suka sgt dgn citer nie

    ReplyDelete
  30. Nak print screen nak bubuh dalam instagram
    Mohon
    TQ
    :)

    ReplyDelete
  31. wahhh... ak suke gak ending ni. sesuai la jgk ending kat cni.
    tp ko slalu mainkan perasaan pembaca dgn x menjawab soalan2 psl watak2 dlm tu kan? hahaa
    slmt last2 ko setel kan gak.
    above all congratz bro!
    waiting for ur next artpiece.

    ReplyDelete
  32. ok. meleleh.hoho
    betul gak kata Imran. mmg ni lumrah dunia.
    kalau haikal dengar kata Imran awal2, xde la sakit ati sangat kot.

    mmg nampak macam haikal kalah. tapi dia berjaya buat dua jiwa tak menentu.miahahaha

    congratssss

    ReplyDelete
  33. Please bt sambungan.mcm tergantung pla. Cmna kehidupqn hisya dan paan lepas haikal pegi

    ReplyDelete
  34. wooo..seriosly mmg best gler la cter nie...ak sndri bce ad bbrpe part 2 ak andri rse blushing..mmg best gler cter nie...tp please ending die mmg ak x puas hati...buat la smbngm die lgi..ape yg berlku kt paan,hisha n imran..mest diorg jdi meroyan sbb haikal da x de..sbb diorg mmg da syg kn haikal!!!smbung la lgi please shark...

    ReplyDelete
  35. personally, aku mmg suka dengan jalan cerita asrama ni. aku tak pernah miss and sentiasa ternanti2 entry yang baru. akan lebih syiok kalau ade kesinambungan cerita asrama nih. gaya penulisan ko yang bersahaja and kadang tu smpi aku rasa aku yang ade dalam citer ko nih. keep it up and teruskan menulis. aku menantikan naskhah terbaru dari idea ko. :)

    ReplyDelete
  36. what a great story story line, cant stop reading it. if possible sambung la, what happen next? hahhaa... kisah 10 thn akn dtg ke, terserempak bagai ke. hahah. kn best klu ade kesinambungannyer. hahahha

    good job! :)

    ReplyDelete
  37. please sambung season 2. hehehe.
    story pasal Haikal dekat Ireland pulak. terserempak dengan Paan kat sane. Paan further study kt sane ke ape. best!!!!

    dah tak nak dengar pasal Hisha lagi! benci! nyesal vote for faveret character. hahaha.

    ReplyDelete
  38. mohon nak share link n citer ko..

    ReplyDelete
  39. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  40. aku seriously menangis tuhan je tahu~ klo aku jd Haikal, Allah hai... cannot live any longer, as I'm a person who live with pride as my torch of life!

    good think Shark narrate dia g oversea, thnks u so much for that..

    to hisha, paan, they can go to hell, i hope so, u smbung naikkan haikal nyer sukses in life bit more, the meaning of life after all this experience. from his eyes.

    God so epic, love u Shark for ur work of miracle, u got some serious talent, man

    ReplyDelete
  41. Pendeknya..tak puas lagi hayati cerita nih..

    ReplyDelete
  42. Thank you very much Shark, your story really touches my heart. I've just finished crying. I cant wait to read your story again and again. Nice to know you. -Harry-

    ReplyDelete
  43. superb. seriusly memg best cite bro ni.. but endingnya rasa x puas. igtkn yg paan dgn hisha cari balik dia, rinduukn dia..then berebut betol2 nk kapel. hehehe.. sambungkn lagi cite ni bro.. =)

    bro ap nama FB?

    ReplyDelete
  44. unexpected twist...

    english kena perbaiki lagi btw. peace out.

    ReplyDelete
  45. Frankly......... aku sgt terasa..... just like my hostel life...and i one of the character.... huhuhu...

    ReplyDelete
  46. Shark ! tak boleh truskan lgi kea ending nie.. nak tahu jgn asal haikal pindah oversea . .yg paling penting. . hisha n paan kot2 myesal dgn perbuatan diorang sblum nie. . hope it will be continued. . :(

    ReplyDelete
  47. The best......I just found your blog today at 2 am, and finished the whole 20 chapters at 6 am..x tido layan citer ni..just an idea, baik koe buat second version criter ni, tp background dier kat luar negara aa..gune je watak haikal tu balik..aq tggu update kau bro. Bookmark this site! Thanks. :)

    ReplyDelete
  48. please uat sambungn. . haha. .

    ReplyDelete
  49. Dis stori is really madefaker.haha.:'(

    ReplyDelete
  50. Jangan memainkan perasaan seseorang itu sebab akibatnya merana hidup macam isha dan paan..

    ReplyDelete
  51. Dont be gay. Tu adalah pengajrannya. Biarpun dunia da berubah,dan dibahaskn bhw LGTB perlu diterima bcause of hak asasi manusia, tp selagi beragama ISLAM, itu perlu dijauhi. Setiap yg dilarang itu pasti ada baiknya, dan mungkin tiap yg kita suka itu yg bkn dtg dari Allah, tp dari syaitan, ia akan bawa keburukan biar tdk dunnia, pasti akhirat. Itu Janji.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Alif. In sya Allah akan ada jalan yg terbaik untuk semua org. Asalkan mereka kuat dan tetap pegangan. Bagi saya Gay/Les juga merupakan ujian Allah untuk hambanya pada akhir zaman ini. Adakah mereka akan terus ingat larangan-Nya atau terus lalai mengikut nafsu.

      Delete
  52. Salam sharks. Sy baru je abis baca 19 chapter n separuh chapter 20 baru ni. Dan saya baca #remaja 1-2 chapter. Masa saya dapat tau imran,paan n hisha cakap kat haikal diorg memang da plan nak kenakan ni,saya rasa nak meletup je. Geram gila. Tapi bila mengenangkan imran and paan masa chapter #remaja tu saya jadi separuh geram,separuh x geram. Saya fikir apa la nasib haikal ni,kena macam ni,dahtu hilang ingatan plak,mmg bab1 imran n the gang. Walaupon ni citer je tapi saya macam amik serius plak. Huhu sorry komen berjela sharks

    ReplyDelete
  53. Tolonglah sambung cerita ni. Jangan seksa kami. Kami mahu sequellll.

    ReplyDelete
  54. Saya harap ada siri ke2 untuk tajuk Asrama ni :)

    ReplyDelete
  55. cerita ni memang banyak memberikan pengajaran kepada pembaca.... terutamanya kepada generasi muda supaya tidak melakukan perkara yang songsang dan tak bermoral... :) ......

    ReplyDelete
  56. Weh best... cite kau ni... huhu
    Keep it up as a writer... nanti aq baca lagi haha

    ReplyDelete
  57. awok amik mase 3 hari untuk habis 20 chapter smue.tu pun naik rabun mate ni hah.ngadap laptop dalam gelap bace citer ni..xlarat awok nak ngabihkan 20 chapter dalam mase satu hari.

    ReplyDelete
  58. Nak sambungan! Nak sambungan! Nak sambungan! Nak sambungan! Nak sambungan! Nak sambungan! Nak sambungan! Nak sambungan! Nak sambungan! Nak sambungan! Nak sambungan! Nak sambungan! Nak sambungan! Nak sambungan! Nak sambungan! Nak sambungan! Nak sambungan! Nak sambungan! Nak sambungan! Nak sambungan! Nak sambungan! Nak sambungan! Nak sambungan! Nak sambungan! Nak sambungan! Nak sambungan! Nak sambungan! Nak sambungan! Nak sambungan! Nak sambungan! Nak sambungan! Nak sambungan! Nak sambungan! Nak sambungan! Nak sambungan! Nak sambungan! Nak sambungan! Nak sambungan! Nak sambungan! Nak sambungan! Nak sambungan! Nak sambungan! Nak sambungan! Nak sambungan! Nak sambungan! Nak sambungan! Nak sambungan! Nak sambungan! Nak sambungan! Nak sambungan! Nak sambungan! Nak sambungan! Nak sambungan! Nak sambungan! Nak sambungan! Nak sambungan! Nak sambungan! Nak sambungan! Nak sambungan! Nak sambungan! Nak sambungan! Nak sambungan! Nak sambungan! Nak sambungan! Nak sambungan! Nak sambungan! Nak sambungan! Nak sambungan! Nak sambungan! Nak sambungan! Nak sambungan! Nak sambungan! Nak sambungan! Nak sambungan! Nak sambungan! Nak sambungan! Nak sambungan! Nak sambungan! Nak sambungan! Nak sambungan!

    ReplyDelete

Kalau rasa entry ni best, boleh komen :)