Nuffnang

Monday, 29 February 2016

A untuk Ayam , B untuk Babi #190

dulu kan, ada orang pernah cakap dekat aku, apa apa pun, kita panggil dia M.

"aku tak boleh la jumpa atau lepak dengan kau. aku nak berubah dari menjadi gay ni." 

aku memula bengang jugak bila dengar. what? kalau lepak dengan aku kat kedai mamak, kalau niat kau nak jadi straight, pastu kau akan jadi gay balik ke kalau kau lepak dengan aku kat kedai mamak? kau da kenapa kan? kau ingat aku ni buat dakyah, mari la masuk team LGBT beramai-ramai ke apa?

pastu dia cakap lagi.

"bukan kau seorang je aku tak lepak. aku tak nak jumpa mana-mana lelaki tak straight sebab niat aku nak berubah jadi baik. da tak mau da terlibat dengan mana-mana tak straight ni. kalau kat facebook pun, aku chat certain orang je. aku nak berubah dari menjadi tak straight ni secara perlahan-lahan. sebab tu la tak mau jumpa orang yang tak straight."

aku makin bengang jugak. sheriously, i feel offended. kau ingat aku bawak virus ke apa? memang iman kau tak kuat ni bai. aku bisik dalam hati. bukan aku ajak pi beromen ke apa ke. HAHAHHAHAHAAHAHAHAH. ajak lepak mana-mana je pun, It's not like Im getting into your pants. tu pun kau takut kau akan jadi gay balik kalau lepak kat mamak sekalipun? teruk nate iman mung ni.

"tak mau la. aku tak mau lepak. aku nak je kenal dengan lelaki-lelaki ni. tapi cukup la sekadar dekat facebook."

aku lama-lama rasa. emm okay la. terserah la pada kau. maybe ini cara kau berubah. maybe this is the only way, kau akan rasa kau akan capai soul nak berubah tu kalau dengan tak lepak dengan mana-mana lelaki gay eventhough, kalau chat dengan lelaki tak straight, "its still consider as a okay."

apa-apa pun, da kalau tak nak lepak , gua tak mau cakap apa walaupun sebenarnya, awal perkenalan kitorang, mamat ni beria-ia kata nak lepak la apa la. tapi rupanya mamat ni kata, tu just ayat dia memain je. ayat tipu semata and bila dia kasi gambar kat aku pun, gambar dia masa zaman sekolah masa dia muda-muda. entah pape kan?

hahahahhahaahahahhaha. nak cakap bodoh, tapi da besar la pulak. takpe, aku simpan perkataan bodoh tu dalam hati. aku seorang yang bertimbang rasa kot walaupun dia, orang yang acah-acah tak mahu lepak dengan mana-mana lelaki tak straight ni,, cakap aku panas baran la, cepat emosi la apa la.

HAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHHAHAHAHHAHAHAHAHAAHHAHAHAHA.

gua gelak je.

kau tak pernah jumpa aku, kau cakap aku panas baran, aku cepat emosi la apa la. cerita apa lu merepek ni bai? cerita sitkom mana ni? haaaa, cer kau borak dengan orang yang pernah lepak dengan aku. cer buat bancian sikit. aku ni selalu mudah terhibur kot. banyak gelak, banyak borak sana sini, pendengar yang baik, ececececcece, (tak beragak puji diri sendiri. KAH KAH KAH ) tapi sampai kat kau je, kau cakap aku ni panas baran bla bla bla eventhough kau jumpa aku pun tak pernah. hahaha. ni yang payah bila orang tak pernah jumpa, tapi dia yang mengata lebih.

pastu aku dengar cerita, sekarang dia ada rapat dengan seorang blogger ni bai. haha. gua gelak je la lagi. sebab apa gua gelak? sebab kan gua cakap, gua mudah terhibur. entah apa yang entah nak berubahnya ke arah baik tapi rapat dengan lelaki balik. gua berdekah gelak je la. ah lantak depa la kan nak tunggang terbalik ke apa ke. tapi apa yang gua tahu , dia dengan blogger ni tak pernah jumpa pun. dia guna alasan sama macam aku kot.

"nak berubah jadi baik. kita tak payah la jumpa."

pastu hari tu aku lepak, (bukan la hari tu pun, semalam je pun, hari sabtu) , ada kawan aku dari Johor melawat aku, pastu kitorang pi jejalan tengok Dogathon sambil membuang masa. duduk kat bench sambil tukar-tukar cerita.  pastu kawan aku ni bukak wechat dia. Disebabkan aku ni da lama uninstall wechat, jadi aku usha-usha la wechat dia. acah-acah rindu pada wechat. pastu aku cakap kat dia.

"eh ni bukan ke *&%^$*" (kita panggil dia M) *tunjuk muka terkejut*

"aah, dia la."

"mana kau kenal dia?" aku tanya kawan aku. Angin sepoi-sepoi bahasa kena pada aku dengan kawan aku.

"oh kitorang ada borak-borak kat wechat kadang-kadang."

"oh ye ke." aku acah-acah buat bunyi OOOO lepas tu. "dia ni kan pakwe kepada *&^$%$&^* blogger tu."

"eh? kau biar betul. aku dengar cerita, dia ni da balik kepada bekas kekasih dia."

kalau aku minum air pada saat itu, nescaya aku tersembur. "sheriously? ex dia as a ex dia yang lelaki?" jaw aku da nak cecah lantai da.

"aah la."

dan gua pun HAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH.

hang memang madadafaker la M.

HAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAAHAAHHAHAHAA.

aku gelak je. kan aku da cakap, aku ni memang mudah terhibur.

HAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAH

berubah ke arah kebaikan sangat. LEL. *rolling eyes* pastu hang boleh curang pulak dengan kembali pada bekas kekasih hang. yang lelaki pulak tu. tsk tsk tsk. kalau dengan perempuan, takpe la sebab... oh okay la. dia da berubah. hang ni memang cakap berbelit macam apa je. semoga nanti hang betul-betul la berubah ke arah kebaikan. jangan cakap besar je lebih. cukup-cukup la tu menipu. nate beruk hang ni.

aku ni simpati plus kesian pada blogger tu je. emm, takziah la buat kau.

kesimpulan dia untuk entry ni adik-adik, hang jangan sesekali jadi setan. hang ni da la gay. pastu kuat menipu. pastu jadi setan pulak tu. hang ni memang la....heyyyy da takde word da boleh describe pasal hang ni. hang ni memang ultimate nate teruk. ish ish ish. ni kes sama la macam da kahwin, tapi still cari jantan sebab tak puas dengan bini. kalau da kahwin tu, buat la cara da kahwin. ni sibuk nak carik punai jugak. aisey.

p/s
dan gua masih tergelak pada saat ini. KAH KAH KAH. maaf, gua memang mudah terhibur.


5 comments:

  1. Emm..silap gak dia tu.bg aku,klo dlm tempoh nk berubah tu blh je jumpa kwn2 yg x brp nk straight lg as long as they don't seduce him.mesti ada je kwn2 plu yg faham dan support perubahan yg dia nk buat.lain la kwn2 tu men'down'kan dia dgn ckp mustahil la apa la.kita kena pgg prinsip,if we dont do good,at least dont do harm..perubahan sbnr xkan goyah dek kerana org lain.jgn slhkan org lain terhadap kelemahan diri sdri.klo dia nk berubah,dia kena kuat,bukan expect org lain adapt dgn dia kan..lg satu,ayat berubah kpd kebaikan tu mcm xbrp kena sbb ada je org yg ada perasaan gay,tp sgt menjaga agama..maybe blom rezeki,blom smpi ketentuan lg utk perasaan dia berubah,tp itu x bermakna org tu x baik just sbb that gay feeling.Lain la klo sblm tu M tu perangai mcm setan,so baru la kena ayat berubah kpd kebaikan tu..huhu..just my opinion ^^

    ReplyDelete
  2. Alasan jer tu tak nak lepak dengan ko.

    BTW...siapa blogger itu? jengjengjeng

    ReplyDelete
  3. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya IBU HERAWATI seorang TKW dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar IBU DARNA yg dari singapur tentan AKI SYHE MAULANA yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya saya juga mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor Togel toto 6D dr hasil ritual/ghaib dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus dan menang RM.230.000 Ringgit ,kini saya kembali indon membeli rumah dan kereta walaupun sy Cuma pembantu rumah tanggah di selangor malaysia, sy sangat berterimakasih kepada AKI SYHE MAULANA dan tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui AKI MAULANA saya juga sudah bisa sesukses ini. Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, ini adalah kisah nyata dari seorang TKW, AKI MAULANA adalah guru spiritual terkenal di indonesia. jika anda ingin seperti saya silahkan Hub: 0852-9827-5599 atau kunjungi situs/website KLIK DISINI DUNIA GHAIB


    ReplyDelete

Kalau rasa entry ni best, boleh komen :)