Nuffnang

Thursday, 6 August 2015

Remaja chapter 18 #153

Haikal duduk bertapa dekat ruang tamu rumah sambil mulutnya mengunyah twisties tak berhenti. telinga da tekap dengan earfon. mata memang selamba da terpaku pada laptop tengok National Treasure. bila terasa haus, pantas dia capai slurpee yang dia letak kat atas meja sebelah laptop tu. Pak Ngah and Mak Ngah macam biasa, kalau hujung minggu mesti keluar pergi kenduri dekat mana-mana. dia and Zahid pulak lepas tu akan menjadi mayor utama rumah tersebut. Zahid akan buat perangai half naked dalam bilik sambil main game tak henti and dia pulak sekarang dapat hobi baru buat movie marathon non stop. Tapi hari ni Zahid tak main game sorang-sorang kat dalam bilik, hari ni kawan dia siapa entah datang main game sekali. but for sure, dia tak kenal and tak pernah nampak mamat yang datang tadi tu.
Zahid dengan dia masing-masing dapat kerja part time sementara tunggu result SPM and then masuk mana-mana matrik atau uni or kolej or whatsoever. Zahid kerja dekat GSC and dia pulak dapat kerja kat kaunter tiket bas. kebetulan hari off dia dengan Zahid sama pulak minggu ni iaitu hari sabtu and ahad. kalau minggu lain, jangan harap la nak dapat cuti hari sabtu and ahad. memang wasalam je la. So far, memang berguna jugak Zahid kerja dekat GSC tu. sebab memanjang je dia dapat tiket wayang free setiap masa. Zahid tu pulak memang tak pernah ajak orang lain selain dia untuk tengok movie baru kat GSC tu ha. so far, memang jimat duit dia semedang bila bab masuk tengok wayang. last week, dia dengan Zahid baru layan The Age of Adaline dekat wayang nu ha. beberapa hari sebelum tu dorang layan Spy. rasa nak putus urat bontot dia gelak tengok Spy dekat wayang.
Haikal cabut earfon and tekan pause pada laptop dia. dia bergerak menuju ke bilik tidur untuk pastikan yang Zahid masih bernyawa. perut da lapar and nak mintak diisi dengan lauk pauk serta nasik. nak harapkan twisties 24 /7 untuk isi perut, memang tak la dia mampu bertahan. orang melayu tetap orang melayu, dia memang kena penuhi nafsu serakah lapar tu dengan nasik jugak and bukan twisties atau jajan semata,
Dari luar bilik dia boleh dengar Rihanna memekak dengan lagu Man Down. Haikal cuba bukak pintu bilik tapi berkunci. da kenapa mamat ni nak kunci pintu kalau nak main game semata. Haikal terus ketuk pintu.
"woi Zahid." Haikal ketuk-ketuk pintu bilik Zahid. tapi tetap takde respon. Haikal kerut dahi. da takkan aku nak menapak ke tingkat bawah pastu amik kunci pendua semata-mata nak bukak pintu bilik mamat ni. Haikal ketuk-ketuk lagi. "woi Zahid!" still takde respons. Haikal baru nak berlalu turun ke bawah , tetiba pintu bilik terbukak keci. nampak kepala Zahid dan half badan dia yang tak berbaju tu.
"weh kenapa?" tanya Zahid.
"lapar. kau tak nak pergi makan ke?" tanya Haikal. "and kau apesal messy semacam je ni? rambut serabai. kau baru lepas beromen ke baru lepas main game?" tanya Haikal pelik.
Zahid jentik dahi Haikal. "entah pape entah pikir macam tu. jom la pergi makan. kita pergi dengan kawan aku sekali la."
Haikal angkat bahu. "tak kisah je pun. aku tunggu kat bawah la. kau jangan bersiap macama perempuan. nak keluar pergi makan je pun." amaran Haikal.
Zahid tersengih je. "baiklah mamanda sepupuku." Canda Zahid sebelum tutup pintu.



Haikal naik tangga menuju ke bilik semula. mana la mamat si Zahid dengan kawan dia ni. sah sambung main game la tu tak berhenti. da pukul 1230 tengah hari kot! sekarang ialah waktu makan tengah hari dan aktiviti bermain games pada waktu tengah hari rembang adalah dilarang sama sekali. Haikal menapak menuju ke bilik dengan hati yang mendongkol geram. korang ni tak lapar ke apa? sampai je depan bilik, terus dia bukak pintu bilik and lepas tu, apa yang dia nampak depan mata dia, memang la buat dia terpaku tak boleh nak gerak. -,- dude, what is going on over here?





dekat depan Haikal da ada 2 dulang. satu snack plate untuk dia punya and lagi dinner plate untuk Hisha punya. Midvalley sibuk dengan orang ramai yang bershopping sakan. aras bawah Mid tu memang la da bercampur campur bau dengan pelbagai jenis makanan yang ada.
"are you okay?" tanya Hisha. budak lelaki tu amik tempat depan Haikal lepas basuh tangan tadi. "nampak macam gelisah semacam je." Hisha tanya caring.
Haikal sisip Mirinda Strawberi sikit sebelum mengeluh pandang Hisha.
"haip. tak baik mengeluh." Hisha sengih sebelum makan kentang goreng.
"Involuntary action." Haikal cuit sikit ayam and mula makan. dia pandang Hisha sekejap sebelum cuit daging ayam lagi.
"you want to tell me something?" tanya Hisha sambil mengunyah kentang.
"a lot." balas Haikal pantas.
"pasal apa?" tanya Hisha curious
Telan liur. "well...." dan Haikal bukak story balik apa yang jadi sebenarnya. di bilik Zahid.




Rahang Haikal da nak cecah lantai bila tengok Zahid tengah bercium dengan kawan dia tu. Zahid dengan kawan dia tu terus terguling jatuh katil bila perasan yang Haikal tengah ada kat muka pintu sambil terpaku tengok dorang berdua yang tengah sakan bercium.
"aku tak nampak apa-apa." kata Haikal defensive dengan nada yang kuat. "err" terus dia keluar dari bilik and lari turun ke ruang tamu bawah. dia capai fon, tutup laptup, matikan suis laptop, bukak pintu rumah and terus pakai selipar. lepas tu terus keluar rumah walaupun cahaya matahari terik gila barabas. jari terus slide fon and kol Hisha.
"Hai, kat mana?" tanya Haikal terus takde mukadimah lepas Hisha angkat kol di talian sebelah sana.
"baru habis kelas je ni. kenapa?" tanya Hisha di talian lagi satu.
Haikal ketap bibir.  kaki masih langkah tanpa arah tujuan. damn la Zahid. aku da terasa awkward gila ni. sebab tu sekarang aku terus jalan entah ke mana. "terasa nak makan KFC la. pergi Mid jom." nasib baik Hisha masa tu da habis kelas. kalau tak habis kelas lagi, siapa entah lagi yang dia nak ajak jumpa untuk buang rasa terkejut dalam badan dia sekarang ni.
"errr okay. pukul berapa nak jumpa ni?" tanya Hisha.
"sekarang?"
"sekarang?" Hisha ulang tanya.
"aah." ia Haikal.
"err okay."




"awkward la Hisha." ulas Haikal. "perasaan tu awkward gila. sebelum ni ada je aku pernah bagitahu dia yang aku suka budak lelaki. patut la si Zahid tu macam tak berapa nak terkejut sangat." Luah Haikal. budak tu sambung makan ayam goreng depan mata.
"ooh la. sebelum ni kau pernah bagitahu sepupu kau tu ke yang kau suka lelaki?" Hisha angkat kening.
Haikal julingkan mata ke atas. "aku terasa nak cerita dengan someone masa tu. so, aku bukak la story dengan dia."
"ooh, masa tu, kau borak apa je dengan sepupu kau." tetiba topik perbualan da melencong ke arah lain. Hisha suap kentang lagi ke dalam mulut.
"masa tu aku cakap la aku crush dengan someone yang aku rapat...." lepas tu Haikal diam tetiba and muka dia blushing. Hisha yang tengah husyuk makan and pandang tray pandang Haikal pelik.
"da kenapa tetiba diam tak habis cakap ni. pastu blusing sorang-sorang."
Haikal geleng-geleng kepala. "tarapapapapapa." senyum awkward. "by the way, apa yang aku patut cakap bila jumpa Zahid nanti."
Hisha diam sebelum angkat bahu tengok Haikal. "I - dont - know." Hisha jawab satu persatu.  "siapa orang yang kau crush tu Haikal? I mean, orang yang kau crush and kau cerita dekat Zahid tu."
Haikal terus tunjuk reaksi gelabah. "eh, mana ada. hahahaha." lepas tu Haikal gelak awkward. "kau abaikan je la pasal tadi tu. aku rasa aku boleh handle kot bila aku jumpa Zahid nanti. anggap je la aku jumpa kau ni sebab nak makan ayam semata." lepas tu sambung makan ayam lagi
"emm." Hisha da tunjuk muka musykil. "ooookay. aku abaikan." pastu Hisha pandang muka Haikal lagi. "tapi siapa yang kau crush tu and then siapa yang kau cerita kat Zahid tu?" Hisha terus tanya laju-laju dengan harapan Haikal terjawab soalan itu.
Haikal kerut dahi. aku ingat soalan ni da habis da. masih lagi si mamat Hisha ni nak bukak story pasal dengan siapa aku crush. Haikal pandang Hisha. Hisha angkat kening je. lepas tu Haikal tergelak.
"kenapa nak tahu sangat." Haikal tersunging manja. "why?"
Hisha angkat bahu. "saja je nak tahu."
"tak payah la tahu. daripada kau tahu aku crush pada siapa and kenapa, better kau tolong aku pasal kes aku dengan Zahid ni."
"emm iyo la." Hisha da mengalah nak tanya lagi. mungkin next time mamat tu tanya lagi kot. Kau tu la yang aku crush Hisha. siapa lagi. "Hisha hela nafas sebelum pandang Haikal. "dear Haikal." Hisha masuk mood victorian dia tu.
Haikal tergelak.
"jangan la gelak." Hisha da buat reaksi tak puas hati. "aku nak feeling macam kaunselor berjaya ni. Ehem" Hisha berdeham.
Haikal angkat tangan tanda mengalah.
"dear Haikal." Hisha pandang Haikal tepat kat mana. "pasal kau dengan Zahid tu, kau buat biasa je la. first, kau orang ni sepupu. bak kata pepatah, air yang dicincang tak akan putus. lagipun, kalau kau segan dengan dia, apa je la yang kau boleh buat? nak keluar dari rumah? atau nak tidur dekat bilik lain? korang tu da la tinggal serumah." Hisha amik nafas. "second, apa yang Zahid buat tu, mungkin err, logam maya kau je kot." Hisha da mula keluar teori ayam dia.
Haikal julingkan mata ke atas. " 100% kissing la Hisha."
"hold on tiger. apa je la sangat yang Zahid buat tu kalau setakat bercium. kau-aku, kita pun pernah bercium jugak. French kiss lagi." Haikal blushing sangat-sangat bila Hisha cakap macam tu.
"gosh dude, tak payah la cakap kuat sangat."
"cuma beza keadaan kita ialah kita tak tertangkap oleh sesiapa kecuali Raqib , Atid and Allah SWT." Hisha bersuara lembut. bagusnya si Hisha ni kaitkan dengan agama and dengan kes dorang yang dulu. tetiba terasa rendah diri dengan Hisha yang kekal tenang berkata-kata. pasal agama lagi tu. memang bagus betul Hisha relate kan agama dengan kehidupan seharian. "tapi dalam kes Zahid, dia juga tertangkap oleh kita berdua iaitu Zayyan Hisha dan Haikal Luthfy selain dari Allah SWT, Raqib dan Atid. siapa la kita nak judge orang wahai Haikal. tu Allah baru bukak sikit aib hamba dia. bayangkan kalau Allah bukak aib kita dua." Haikal pandang Hisha dalam-dalam. tetiba terasa berdosa gila.
Haikal pandang Hisha. "im just feel awkward. aku just tak sangka sepupu aku...."
"and kau pernah terfikir tak,, apa yang Zahid fikir pasal kau bila kau confess pada dia,, yang kau ni tak straight masa mula-mula? semua orang buat silap Haikal. kalau Zahid pernah cium dengan kawan dia, kau jangan pulak rasa nak bash dia pulak sedangkan kita dia pun pernah buat benda yang sama. and bayangkan kalau Zahid totally bash kau masa kau confess pasal orientation kau, tak ke kau rasa sedih gila sebab Zahid, sepupu kau sendiri tak support kau."
Haikal hanya diam dengar apa yang Hisha cakap. tapi bila pikir balik, betul jugak apa yang Hisha cakap. masa dia confess dekat Zahid pasal orientation dia tu pun, Zahid tak bash dia. Zahid kekal tenang je eventhough ada satu hari tu, dia si Zahid pernah cakap yang dia ada jugak rasa terkejut bila tahu pasal confession tu. and Zahid pun takde la main keluar rumah je. pffft. aku yang sebenarnya buat suasana jadi makin awkward.
"so, are you cool with Zahid sekarang?"
Haikal mengangguk-angguk.
Hisha sengih riak sambil angkat kolar baju. "aku boleh jadi kaunselor berjaya kan?"
Haikal buat muka macam nak muntah pasa Hisha sebelum dorang berdua gelak besar kat KFC tu. Haikal sengih pandang Hisha. Hisha tengah husyuk makan kfc non stop and tak berapa perasan yang Haikal tengah tengok diri dia. Haikal tengok mamat depan mata dia tu dalam-dalam. Hisha ni baik sangat. kalau nak dipikirkan, Mid and his uni, agak la jauh jugak. tak la jauh beratus kilometer, tapi kalau dipikirkan tentang rembang matahari yang tengah panas terik, sanggup pulak si Hisha ni datang jumpa aku masa aku tengah susah hati. nope, Hisha tak tahu pun yang dia tengah susah hati. dia just cakap yang dia nak makan KFC.
Haikal tenung Hisha lagi.
kenapa la mamat ni baik betul dekat aku. da la hansem. bergaya pulak tu. wondering. mamat ni betul ke single?
"Hisha." Panggil Haikal
Hisha pandang Haikal. "iyo. kenapa?" Hisha minum sikit air bikarbonat depan mata dia.
"kau single ke?"
Hisha tersedak. Haikal terus cuak-cuak.
"alamak, alamak. sorry. sorry." Haikal hulur tisu pada Hisha. Hisha terus capai and lap mulut serta hidung.
"dude Haikal. what kind of question is that? perghh, dia punya gas merebak kat hidung, memang la buat aku terasa nak tanggal hidung je."
Haikal gelak bersalah. "sorry la." pastu pandang Hisha yang tengah legakan anak tekak dia sebelum minum lagi air bikarbonat depan mata dia tu. "by the way, macam la soalan tu sensitif sangat sampai nak buat reaksi macam tu."
"tak sensitif untuk kau tapi sensitif untuk aku."
"kenapa pulak?" tanya Haikal lagi.
"meh aku tanya kau soalan pulak."
"shoot me." padahal telan liur cuak jugak. soalan apa la mamat ni nak tanya
"hubungan kita ni apa? just kawan semata je ke apa?"
Haikal buat muka terkejut. "huh?"





Haikal duduk dekat kerusi hospital aras bawah sorang-sorang. jarum jam kat tangan da tunjuk 3 pagi. Zahid pergi carik makanan kejap dekat kedai 24 jam area situ. bila dipikirkan pasal petang tadi, memang la mamalia betul soalan Hisha tadi tu. dan dia tak sempat pun nak jawab soalan Hisha tu sebab fon dia da berbunyi terlebih dahulu masa tu. Zahid yang call masa tu. suruh balik rumah and tanya ada dekat mana sekarang ni. Pak Ngah and Mak Ngah terlibat dengan accident. Mak Ngah selamat je and cuma and minor injury. Pak Ngah je macam yang agak kritikal sikit.tapi end up, Hisha yang tolong hantarkan dia dekat hospital kerajaan tu and dia da cakap dekat Zahid siap-siap, jumpa dekat Hospital je lagi senang.
"nah." Zahid hulur burger dengan air kotak milo. sepupu dia tu amik tempat sebelah dia. nama je da pukul 3 pagi tapi hopsital kerajaan tu memang terang benderang and sentiasa penuh dengan manusia tak sudah. dengan nurse and doktor yang galak jalan sana sini. and also keluarga family yang jejalan sekitar hospital jam 3 pagi kat aras bawah tu. mungkin bosan pandang kain putih, siling putih and hadap bau ubat lama sangat. kadang-kadang dia rasa cerita hantu kat tv tu menipu je. dia ingat hospital jam 3 pagi akan sunyi gila babi and akan ada light off macam kat dalam hostel. jauh panggang dari api. pffttt.
"kau teringat apa?" Zahid kunyah roti perlahan. sepupu dia tu masih pakai baju yang sama yang dia nampak sebelum dia main keluar rumah tengah hari tadi. memang tak sempat mandi la gamaknya Zahid ni.
Haikal cucuk straw dekat air kotak and minum sikit sebelum sandar dekat dinding belakang. hela nafas.
"bukan pasal tadi kan?" tanya Zahid lagi.
Haikal kerut dahi. "pasal tadi tu pasal apa?" Haikal pandang Zahid keliru. tetiba soalan luar alam keluar je meluncur dari mulut Zahid.
Zahid sengih nakal "tengah hari tadi."
Haikal menjulingkan matanya ke atas sebelum tumbuk bahu Zahid perlahan. "kau keji la."
Zahid tergelak kuat.
"lain kali nak beromen pun tak payah la kat rumah." rungut Haikal. "and jangan lupa kunci pintu." pesan Haikal geram.
"aku ingat aku da kunci pintu bilik lepas kau turun tu. aku sangat la mintak ampun dan maaf pada kau Haikal. aku tahu bunyinya sangat aneh. kau - aku. kau nampak aku bercium kat dalam bilik. dengan seorang budak lelaki pulak tu. tapi aku tak nak kita jadi awkward. dude, like serious shit, aku harap kita tak jadi awkward."
"pfft. ayat kau buat sekarang kita jadi awkward wahai arsehole."
Zahid gelak lagi. "dude, nasib baiklah aku ada sepupu cool macam kau." Zahid tepuk-tepuk bahu Haikal.
"aku pun. ingat tak masa aku convince kat kau dulu tu. benda tu macam susah. susah aku nak spill pada kau. aku terfikir, apa la cara terbaik untuk cerita pada kau. apa la cara terbaik supaya sepupu aku tu tak terkejut sangat and humban aku dari beranda rumah bila aku cerita pasal orientation aku. tapi rupanya kau ni." Haikal pandang tak puas hati dengan Zahid.
"aku macam terkejut bila kau cakap yang kau ni tak straight." luah Zahid. "aku ingat aku je."
"aku agak terkejut jugak bila kau dapat terima tu dengan tenang. patut la selamba je okay bila aku cakap, rupa-rupanya perangai macam kentut jugak."
Zahid gelak besar dengar luahan hati Haikal.
Hiakal gigit beger dengan kadar yang lapar. baru dia sedar yang dia lapar gila babi sekarang ni.
sejujurnya, dia memang tak makan apa lepas makan KFC tadi. and KFC tadi pun dia tak habis makan masa lepak dengan Hisha. terkejut punya pasal, dia suruh Hisha hantarkan dia ke hospital terus. Hisha pada mulanya nak temankan dia sebelum Zahid sampai tapi disebabkan dia ada kelas jam 5 petang, jadi budak lelaki itu terpaksa terus balik ke uni. Haikal mengunyah beger dengan ralit tanpa menghiraukan keadaan sekeliling. tak hiraukan pada nurse dan doktor dan jugak patient yang jalan ke sana sini walaupun jam sekarang tunjuk 315 pagi. Zahid disebelahnya jugak malas nak cakap apa sebab mungkin masing-masing lapar agaknya. Zahid pun tengah sibuk kunyah beger dekat tangan.
"apa kau buat lepas aku belah dari rumah tadi?" tanya Haikal random.
Zahid berhenti sedut air milo kotak di tangan dan letak ke tepi. "sambung beromen." sengih.
Haikal tergelak kecik sampai nak tersembur timun dari mulut dia. Zahid angkat bahu.
"kenapa la aku tanya soalan luar alam kat kau. by the way, siapa budak lelaki tu?"
Zahid menyeringai. "tak perlu la kau tahu." jawab Zahid pendek. "tapi kau pulak ke mana masa tengah hari tadi?"
"aku pergi Mid. jumpa kawan aku. kawan kot. ke .... entah la." Jawab Haikal jujur. "susah aku nak cakap apa hubungan kitorang" Haikal angkat bahu.
"oh." Zahid termenung seketika. "lelaki?" Zahid tersuging pandang Haikal.
"ohhh shut up cousin!" Haikal da gelabah.
Zahid gelak besar. Nurse yang dekat dekat area situ da pandang semacam dekat dorang berdua. Haikal sengih bersalah pada nurse sebelum singgul rusuk Zahid. "nak gelak pun tak payah la kuat sangat setan. kau nak kita kena halau ke dari hospital ni?"
"sorry." bisik Zahid. "but Haikal. are you really on serious matter with this guy?" tanya Zahid.
"who?" Haikal da pandang pelik dekat Zahid. "and creepy gila duh perbualan kita. kau tahu la bila dua orang budak lelaki duduk berbual, most likely about, perbualan dorang adalah berkisarkan budak perempuan yang hottie atau budak perempuan yang super hottie tapi kita berdua tengah membincangkan tentang budak lelaki." Haikal sengih je lepas cakap macam tu.
"we are totally creeeeeeeeeepy." senandung Zahid.
"totally."
lepas tu dua dua diam.
Haikal pecah suasana dengan soalan. "kau rasa kita ni pelik ke Zahid?"
Zahid sedut lagi air kotak dekat tangan. "define pelik."
"ye la. pelik. sebab kita lawan fitrah. suka pada budak lelaki and bukannya budak perempuan. kau tak rasa yang kita ni pelik? freak."
"siapa cakap kita freak?"
"semua orang, semua orang akan cakap kita freak kalau dorang tahu pasal kita."
Zahid angkat bahu. "kita baru 17 tahun. so, banyak lagi masa untuk tentukan masa depan kita. aku tak mintak pun untuk jadi macam ni. and siapa la pulak dorang nak cakap kita freak. ooooooo kam on." Respons Zahid.
"neither do i. kau rasa kita makhluk yang jahat ke bila suka lelaki?"
Zahid mendengus. "thats a good question. entah la Haikal. macam aku cakap, kita baru 17 tahun. aku tak cakap aku bangga dengan apa yang aku buat tengah hari tadi which is mencium seorang budak lelaki and apa yang aku pernah buat sebelum-sebelum ini, tapi aku sendiri tak tahu apa yang akan jadi pada future. mungkin aku akan jadi straight and berkahwin serta bahagia bersama 5 orang anak yang comel? and kita tak tahu pun on the future apa jadi dengan orang yang konon-kononnya straight dan homophobic pada waktu sekarang, tapi pada masa akan datang , dia akan lebih suka kerandut telur dari lubang golf."
"pffft." Haikal tergelak kecik. "kau punya ayat. tapi kan Zahid. aku ada soalan. is that sebelum aku accident, aku ......" Haikal tak tahu nak sambung macam mana. "you know.. aku ..."
"yang kau.. tak straight?"
Haikal diam tak menjawab tapi si Zahid paham je la dari reaksi diam si Haikal tu.
"sebenarnya aku tak tahu. kau nampak normal. actually, masa kau bagitahu aku dulu pasal kau punya seksualiti ni, aku memang la tersangat terkejut. my own cousin is a gay?"
"stop la guna nada kau yang terkejut tu. and yeah. masa aku nampak kau bercium tu pun, aku sangat-sangat la terkejut."
"heyyy, kalau aku tahu kau ni tak straight, aku beromen je dengan kau tiap malam." Canda Zahid. "tak payah la aku mencarik mangsa kat mana-mana di malam hari."
Haikal gelak. "oh come on cousin. that's explain something la. patut la menghilang setiap malam jumaat. kau bunuh setan ke kau jadi setan?" Haikal tolak perlahan bahu Zahid. Zahid pulak sengih je. Haikal bersandar dekat dinding belakang kerusi dia.
"alangkah bagusnya aku suka pada budak perempuan dan bukannya budak lelaki." keluh Haikal perlahan.
"doa yang sama dari aku juga pada tuhan."
"adakah ini ujian pada kita Zahid?"
"aku rasa.... ya."

p/s
semakin hampir ke penghujung :3 tadi aku tengok cerita Juno. aku rasa, Juno yang kasi inspirasi sikit untuk tulis baki baki cerita ni. kah! over gila. by the way, apa jadi pada Hafid and Paan? *smirk*


49 comments:

  1. yeahh... mcm tau2 je ko nak update... dr smlm dok usha2... x kan dh nk abes.. we need more xxx!!! lol

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha. takde da XXXX scene. hahaha

      Delete
  2. Juno yang budak perempuan tu mengandung kan...hahaha...omg jgn jgn Haikal mengandung tak...hahaha...creepy...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah. ye. juno budak perempuan yang mengandung itu. no. jangan jadi gila. hahahahaha. haikal tidak akan mengandung

      Delete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. Xtau sbb apa aku lg berkenan kat zahid. Sbb dia top kot. Hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. dan anda ialah bottom? haha

      Delete
  5. Sebenarnya aku benci gila dengan mamat Hisha tu lepas dapat tahu dia lah dalang mainkan Haikal dalam Asrama. Tapi storyline haikal-hisha tetap sweet gila barabas okay. Jadi kau jangan kecewakan aku Shark hahahahahhah

    ReplyDelete
    Replies
    1. awww. ada orang minat hisha tapi telah dikecewakan dari siri asrama.

      Delete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. Omg.. Best giler episod kali ni.. :-D thanks Mr shark

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha. terima kasih terima kasih kerana suka :))

      Delete
  8. Just nak tanya Hafid tu just ada kat remaja jer kerr kat asrama ada jgk

    ReplyDelete
    Replies
    1. hafid hanya membuat kemunculan di remaja. tiada di asrama.

      Delete
    2. Patut arrr cari x jmpa, BTW thanks.

      Delete
  9. Omgee wtf best gilaa... Hahahaha cptla updateee!!! Nnt kalau update lmbat sgt sampai bulan september dah xleh baca dah :'( ada trial spm :'( sharkk updateeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahha., aku tend untuk tidak update bila orang lagi la suruh update cepat cepat

      Delete
  10. Shark,kau budak UPM ke? Your settings mostly kat sini especially masa kem tu. Btw,aku UPM gak. Jom lepak

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah. aku UPM. meh meh lepak sama., makan kat padang. hahaha. laparrr.

      Delete
  11. Harem menda 3 hari je aq habiskan cerpen2 asrama & remaja kau.. hahaha.. btwy in my opinion la, aq paling benci watak haikal? Why? Sbb dia ni bitchy sgt. Macam lalang. Mudah sway ditiup angin nafsu dia. Dgn semua org dia nak beromen @ jatuh cinta. At least make up la his mind sapa dia nak as true love.

    I, myself have an experience time asrama dulu. So cerita asrama ko sgt relatable to me. Aq dulu crush giler babi dgn sorang budak batch aq ni. Dia ni rugby player n so tough. I knew he had a girlfriend so mmg takda chance la nak bermanja2 dgn dia. Tapi satu mlm tu, aq tidur sebelah dia (dia ni suka lepak bilik aq sbb member baik dia kat situ). Tak sangka pulak malam tu dia peluk and lancapkan aq. Aq pun tolong lancapkan dia gak. Best moment ever time tu.

    Thank you shark for ur time writing this novel. And please la approve aq as friend. Hahaha. Aq desperately hope yg citer asrama is a true story. Emosi haram babi baca citer tu.

    Lastly, klu ko dpt idea terus update ok. Aq xsabar nk tau ending dia. Kpd haikal, please jangan jadi bapok sgt. Jgn jadi helpless boleh tak? Hahahaha. Opinion aku je la.

    muahh shark..

    ReplyDelete
  12. Habang shark nk kenal hahah..serious dowh suke gile kat karya agong habang shark

    ReplyDelete
  13. baru jelajah blog ni. pretty cool. im looking forward. btw, keep it up! *smile*

    ReplyDelete
  14. Nak jumpe haikal lah..... lepas tu nk jumpe hisha baik nye.... tapi saye marah bile die ade lah dlg dkat asrama..... saye org klang, selangor ......boleh jumpe shark... kesian haikal ....cerite nye hampir mcm saye....... saye pon ade crush tapi malu lah cakap kat die

    ReplyDelete
  15. Saye nangis bile hisha tolang jage haikal........ syg pulak kat hisha dgn haikal........ nk sgt jumpe kat klang....... harap haikal ingat balik dan maaf kan hisha sebab buat taruhan kat asrama......haikal tolong jgn marah hisha die baik sgt..... same ko pindh pon die x leh tido.sbb die syg ko....... kalau ko x pindah mesti ko akan selame nye dgn zayyan hisha..... hisha ko tarik lah balik kate kate ko haikal mase kat asram..... teruskan baik dgn haikal..... saye sedih bile haikal kene tipu saye nangis kesian haikal kene pukul dgn paan saye suke hisha bile dgn haikal best nye kalau saye jadi haikal.... kalau nak jumpe boleh.... teringin sgt sgt...... paan aq x suke ko jhat..... imran saye suke dh baik...... saye skolah kat SKI KAPAR x nampak pulak ade pertandingan debatpaan...haikal untung ade kawan gay zahid.abg fid. Imran.zayyan. adam... best nye mase nk tidu dgn die oran mesti dpt pegang batang.....

    ReplyDelete
  16. Saye nangis bile hisha tolang jage haikal........ syg pulak kat hisha dgn haikal........ nk sgt jumpe kat klang....... harap haikal ingat balik dan maaf kan hisha sebab buat taruhan kat asrama......haikal tolong jgn marah hisha die baik sgt..... same ko pindh pon die x leh tido.sbb die syg ko....... kalau ko x pindah mesti ko akan selame nye dgn zayyan hisha..... hisha ko tarik lah balik kate kate ko haikal mase kat asram..... teruskan baik dgn haikal..... saye sedih bile haikal kene tipu saye nangis kesian haikal kene pukul dgn paan saye suke hisha bile dgn haikal best nye kalau saye jadi haikal.... kalau nak jumpe boleh.... teringin sgt sgt...... paan aq x suke ko jhat..... imran saye suke dh baik...... saye skolah kat SKI KAPAR x nampak pulak ade pertandingan debatpaan...haikal untung ade kawan gay zahid.abg fid. Imran.zayyan. adam... best nye mase nk tidu dgn die oran mesti dpt pegang batang.....

    ReplyDelete
  17. Cer tgk the perks of being wallflower..hehe

    ReplyDelete
  18. Hai shark....lama gila aku tinggalkan blog ko ni...baru skrg baca balik...hehehh...aku suka gila citer ni n aku suka giler bahasa kau dalam cerpen2 ko ni...hhaha..sempoi giler...

    Aku tak leh bayang betapa sakitnya hati haikal kalau dia igt balik apa yg hisha dah buat kat dia dulu..nak compare imran, paan n hisha..bg aku hisha yang paling setan sekali...tp aku suka sgt scene hisha n haikal....sgt sweet. Aku harap hisha mmg betul2 baik kali ni....heheh..

    Good job shark...keep writing....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalo aq jadik haikal..histeria seh kalo jumpa mamat3 ekoq tu

      Delete
  19. bila nak sambung weyhh. Btw aku suka dengan gaya penulisan ko shark walaupun aku kadang2 kena bukak urban dictionary untuk certain words hehe

    ReplyDelete
  20. Aku pun byk kisah pahit gakk.. FYI aku ni laki tapi dah banyak kali main dgn lebih 30 orang laki so sad though

    ReplyDelete
  21. bilalah kau nk smbung cite nih shark... aq dh baca asrama and remaja nih berulang-ulang kali.. kau x sambung2 pon.. hahahahaha.. still waiting .. :)

    ReplyDelete
  22. Shark. Ni ak aqashah. Cerita kau. Emm
    Good job. Jumpa ak nti amik hadiah hahahahah.

    ReplyDelete
  23. X der sambungan lagi ker...?

    ReplyDelete
  24. gosh....mereput tunggu sambungan cerita nih ;-

    ReplyDelete
  25. Hurm, harap harp cept kan lah smbungn nya ye Shark, aku ni jadi CCTV je, bace cite kau, bace komen kau, BTW, cite kau best arh,...

    ReplyDelete
  26. Hye Shark. baru jumpa your blog and aku dah hbis baca cerpen asrama and remaja till chapter 18 ni. tak sabar nak tunggu sambungan, terhibur aku baca, please sambung a.s.a.p hahaha

    ReplyDelete
  27. Cepat lah sambung....dh masuk tahun baru dh ni

    ReplyDelete
  28. mostly aku menagis bila the end asrama yg dalam toilet tu ,, i know how it feel ,, cause aku dah lalui semua tu tapi x de la smpai kne rogol dgn 10 orang satu masa

    ReplyDelete
  29. Best cite..kadang terasa baca ttg diri sendiri plak.😂

    ReplyDelete
  30. shark nak request something la, bring back hafid please? haha.

    ReplyDelete
  31. Best gak cerpen kau ni. Baru ada kesempatan habiskan dr Asrama hingga ke Remaja. hehehe

    ReplyDelete
  32. Bila nak keluar chapter 19...😭😭😭....rindu sangat nih....

    ReplyDelete
  33. Shark. Tolong la kluar kan chapter 19 n habiskan cerita ni. Tertggu2 nak tau last cter ni. Jalan cter kau mmg superb. Tolong sambung cter ni. ������please

    ReplyDelete
  34. Assalamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah seorang Pengusaha Butik yg Sukses, kini saya gulung tikar akibat di tipu teman sendiri, ditengah tagihan utang yg menumpuk, Suami pun meninggalkan saya, dan ditengah himpitan ekonomi seperti ini, saya coba buka internet untuk cari lowongan kerja dan secara tdk sengaja sy liat situs pesugihan AKI SYEH MAULANA Di Website/situnya Saya pun langsug hubungi beliau dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan hanya 3 hari, Alhamdulilah benar benar terbukti dan semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, kata kata beliau yang selalu sy ingat setiap manusia bisa menjadi kaya, hanya saja terkadang mereka tidak tahu atau salah jalan. Banyak orang menganggap bahwa miskin dan kaya merupakan bagian dari takdir Tuhan, Takdir macam apa? Tuhan tidak akan memberikan takdir yang buruk terhadap kita semua, cobaan yang Tuhan berikan merupakan pembuktian seberapa kuat Anda bertahan di dalamnya, Tuhan tidak akan merubah nasib Anda jika Anda tidak berusaha untuk merubahnya. saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Ritual Penarikan Dana Hibah AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses, Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia, jika anda ingin seperti saya silahkan Tlp Aki Di 0852-9827-5599 atau KLIK DISINI PESUGIHAN AKI MAULANA Wassalam

    ReplyDelete

Kalau rasa entry ni best, boleh komen :)