Nuffnang

Tuesday, 16 September 2014

Manuskrip Gay. Remaja chapter 11 #108




Paan dekat hujung lagi satu da pegang layang-layang. Haikal pulak dari hujung yang lagi satu pegang gulungan benang untuk tarik layang-layang naik. Angin kuat kat Cherating petang tu. kat pantai pun ramai orang.
“okay Haikal, get ready!” jerit Paan.
Haikal tunjuk thumbs up. “ready da ni!!”
“satu! Dua! Tiga!” lepas tu Paan tolak layang-layang ke atas dan Haikal mula lari bersungguh-sungguh untuk tarik layang-layang supaya terbang tinggi. Haikal mula lari dan lari untuk naikkan layang-layang. Lepas beberapa ketika, Haikal berhenti lari dan mula tengok layang-layang gambar Spiderman dia da mula terbang tinggi. Haikal terus main-mainkan benang dan lama kelamaan layang-layang tu makin naik ke atas. Muka da sengih-sengih sebab berjaya naikkan spiderman ke langit..
Paan datang mendekat. “wow! Tak sangka Haikal pandai main layang-layang. Impress with you.” Paan angkat kening lepas tu tengok Spiderman yang da terbang tinggi sikit. Kat langit Cherating sekarang bukan hanya ada Spiderman je. ada jugak Upin Ipin, Barney, Elmo, Boboi Boy, Wonder Woman yang da terbang tinggi dekat-dekat situ jugak. Langit Cherating meriah dengan warna warni layang-layang.
Haikal menyengih je. “kamon, budak kampung mesti tahu main banyak benda. Tak macam budak bandar.” Lepas tu Haikal jeling-jeling kat Paan.
Paan da gelak kecik. “abang pulak kena. Abang pun tahu la main layang-layang.”
“really la?” Haikal buat nada suara terkejut. “tapi tengok macam tak tahu main je.”
“keji la sayang ni.” kata Paan perlahan. “malam ni nak terbang tinggi-tinggi macam layang-layang tak?” lepas tu Paan sengih nakal.
Haikal gelak-gelak. “lawak kuning! Menyampah la cakap dengan abang ni. nah!” Haikal hulur gulungan benang dekat Paan. Paan da tunjuk reaksi gelabah. “kata tahu main kan. Sekarang pegang, Haikal nak pergi beli air. Haus. Kejap lagi orang datang balik. Abang nak air apa?”
“air apa-apa je la.” jawab Paan tak semangat. Muka masih dengan muka tak rela pegang gulungan benang layang-layang.
Paan amik gulungan benang dengan muka tak rela. Haikal sengih-sengih je belah dari situ. Lantak. Kata pandai sangat main layang-layang kan. Tetiba jatuh ke bawah je, memang aku sakat je mamat Paan tu. dia terus gerak ke kedai berhampiran untuk beli air sejuk sebab dia rasa haus la pulak. Tadi masa makan Gulai Kawah pun, bergelen air dia minum. Tak kena selera kot sampai nak kena minum air banyak kali.
Haikal tengok kat bekas gabus besar yang ada banyak air tin kat dalam tu. dia capai Fanta and terpikir, Paan suka minum air apa agaknya. Dia pun tak ingat Paan suka minum air apa. tapi buat apa perhabis memori je ingat benda pasal Paan. Ah lantak! Aku beli je la air apa-apa. dia tak nak minum, aku je la yang minum. Lepas tu terus dia capai coke and bayar pada akak yang jaga kedai tu. terus lepas tu dia menuju balik ke Paan yang gigih jaga layang-layang supaya tak jatuh ke bawah.





Paan teguk air. Haikal pun minum sama. Lega tekak rasa. Gulungan benang tu Paan da sangkut kat mana-mana. Spiderman masih terbang tinggi. Langit da mula nampak biasan jingga. Haikal dengan Paan duduk sebelah-sebelah hadap pantai. Angin menderu kena muka.
“jom buat istana pasir!” ajak Paan tetiba.
“huh?” Haikal da buat muka terkejut. apakah? Da kenapa dengan si Paan ni nak buat sand castle pulak. “tak nak la. apa kes main istana pasir. kanak-kanak 5 tahun betul”
“da tu?” Paan kerut dahi.
Haikal gelak-gelak. “ada ke main istana pasir. Sangat tak mencabar sungguh.”





“you are dead! Shit!” Rungut Paan kuat. Angin kuat tetap tak menenggelamkan suara Paan.
Haikal da gelak-gelak. Ombak melambung-lambung banana bot yang dorang naik. Selain dari dorang berdua, ada lagi satu beberapa orang yang join sama. Memang tak kenal pun tapi lantak la. dia teringin bila nampak orang main Banana Bot masa mula-mula jejak Cherating petang tadi. Semua yang atas Banana Boat pegang pemegang yang ada dekat situ supaya masing-masing tak jatuh ke dalam laut sebelum tiba masanya. Masing-masing da macam naik kuda je. terlambung-lambung dek ombak.
“hey! Jangan merungut. Enjoy je!” kata Haikal ceria pandang ke belakang. Dia duduk depan Paan. Bila banana bot dilambung ombak, Haikal dengan yang lainnya terlompat-lompat atas banana boat dan bersorak gembira macam apa je. rambut da terbang-terbang dek ditiup angin kuat. semua yang atas banana boat da mula jerit-jerit sebab teruja yang amat. Bot yang tarik Banana Boat memang gerak laju gila. Paan yang tadi buat muka macam tak suka pun tetiba je join bersorak sama atas Banana Boat.
Haikal pandang ke belakang tengok Paan. “ingatkan tak suka!” Kata Haikal kuat supaya Paan boleh dengar apa yang dia kata. Paan sengih-sengih. Paan sengih balik sambil rambut budak tu terbang-terbang dek angin.
“siapa cakap tak suka!!” kata Paan kuat balik.
Haikal pandang ke depan semula and nampak orang yang bawak bot tu da lambai-lambai tangan cuba tarik perhatian. Lepas tu dia nampak orang bawak bot tu angkat jari tanda mengira. Haikal pandang belakang balik ke arah Paan. “lepaskan tangan!”
“hah?” Paan tak paham dengan arahan Haikal.
“lepaskan tangan dari pemegang!!” kata Haikal sedikit kuat untuk lawan angin laut yang menderu.
“hah?” Paan masih tak paham. Haikal yang bengang terus lepaskan tangan Paan dari pemegang Banana Boat dan 1 saat, 2 saat lepas tu, Banana Boat mula terbalik sebab bot yang bawak Banana Boat buat lap laju. Semua orang yang ada kat atas Banana Boat da selamat tergolek masuk laut.







Paan buat muka. Haikal buat bodoh je. Paan angkut barang dari dalam kereta dengan muka masam pastu baling sleeping bag dengan dry bag ke dalam K2 sebelum dia kembali ke kereta untuk amik barang lain. Haikal tetiba rasa bersalah. rupanya Paan tak pernah main Banana Boat. Sebab tu la budak tu paham bila dia suruh si Paan tu lepas tangan. Paan tak sangka yang siapa-siapa yang naik Banana Boat akan tergolek. Apa la Paan ni. takkan sebab jatuh tergolek dalam laut naik banana boat, terus nak masam muka dengan aku.
Haikal duduk depan khemah sambil pandang pantai. Biasan jingga dan sedikit warna biru mula penuhi hujung laut. Ombak tenang je and orang ramai mula berhenti mandi pantai and naik ke darat. Dia dengan Paan terus duduk tepi pantai tak main apa lepas tu. lagipun, memang da nak senja pun. Jadi, dia dengan Paan duduk je la tepi pantai tu tengok matahari terbenam. Paan terus tak berminat nak main benda lain lepas main Banana Boat. Haikal anggap yang Paan mengalami kejutan budaya main Banana Boat. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHA, dia da gelak sakan dalam hati. lantak kau la Paan. Bukannya tak seronok main benda alah tu. best je! Cuma part yang macam sakai tu bila kau terpaksa tergolek ke dalam laut. Padahal masa kat tengah-tengah laut , Paan jugak yang cakap seronok. Da jatuh tergolek, tetiba cakap tak best pulak.
Tak lama kemudian Paan datang balik kat khemah sambil bawak botol yang berisi minyak masak dan barang-barang masak yang lain.
“eh?”Haikal buat muka pelik. “kita masak ea malam ni? waaaa.” Haikal da buat nada teruja. “tak sangkanya. Ingatkan kita makan kat mana-mana kedai.”
“malas la nak gerak mana-mana.” Paan bersin. Budak tu mula selesema. Hidung da merah. Langit mula gelap tanda malam nak menjelma da. Paan gosok-gosok rambut basah dia dengan tuala yang ada dekat leher dia tu.Paan hulur tuala kat Haikal.
“tukar baju cepat dalam khemah. Pastu tolong abang masak.”
“oo okay.” Haikal sambut huluran tuala tu, kibas-kibas kaki yang berpasir sebelum masuk ke dalam K2. Dia bukak dry bag Paan dan mula termangu-mangu.
“abang.”Panggil Haikal dari dalam K2.
diam kejap. tak lama lepas tu Paan jenguk kepala ke dalam K2. “apa dia sayang?” tanya Paan. Rambut Paan yang masih basah menitik-nitik jatuh.
Ciskek. Apesal tetiba aku rasa si Paan ni seksi. Haikal kau kena ingat, budak si Paan ni bukannya suka dekat kau. masa zaman sekolah dulu, teruk kau kena hina dengan dia. so, get a life dan kepala otak, tolong kasi kerjasama kat aku untuk tidak suka atau jatuh crush pada Paan.
“err, Haikal nak pakai baju yang mana satu ni?” tanya Haikal. “kang terpakai baju yang abang nak pakai, tak ke naiya je nanti.”
Paan sengih-sengih je. “kejap abang kasi.” budak tu bersihkan kaki dari pasir sebelum masuk ke dalam khemah jugak. Paan gagaukan tangan ke dalam Dry Bag sambil jenguk-jenguk sikit sebelum serahkan pakaian pada Haikal.
“nah.” Hulur Paan. Haikal tengok kat tangan dia ada boxer, seluar track warna merah dengan T shirt lengan panjang. Paan terus keluar lepas tu. “nanti da habis tukar baju, panggil abang. Abang nak tukar baju pulak.”
“tak nak tukar baju sama-sama ke?” Haikal terlepas cakap. Damn kepala otak! Apa yang kau pikir ni sial! Terus muka terasa blushing. Paan sengih je sebelum keluar dari khemah dan bersiul kecik tanda gembira.
Haikal terasa nak guling-guling dalam khemah tu. lepas tu nak benam diri dalam pasir kat pantai tu je. Damn kepala otak. Nampak sangat macam kau terhegeh-hegeh nak kat mamat tu. ni da bukan macam nak balas dendam, ni da macam kau nak ngorat si budak Paan tu. oh kepala otak. Tolong aku , please la tolong aku . jangan buat aku jatuh cinta atau jatuh crush kat mamat tanned tu. aku benci kau Paan. Aku benci kau.






Haikal husyuk je tengok Paan masukkan minyak masak ke dalam botol minyak K2 sebelum sambungkan kepala botol dengan hos yang ada dekat stove dragonfly K2. Haikal lepas tu tengok Paan pusing-pusingkan apa entah dekat hos tu, lepas tu api menyala dekat Dragonfly. Paan amik periuk K2 dan letak atas Dragonfly pulak lepas tu. Masukkan air masak sikit, lepas tu koyak paket ransem dan masukkan ke dalam periuk K2. Lepas tu tutup balik periuk K2. Paan pusing-pusingkan something dekat kepala hos dan api semakin kuat dekat stove. Haikal husyuk je tengok Paan buat kerja. Kalau nak ditelek, barang-barang yang Paan tengah guna memang semua K2 punya. Mamat ni ada hubung kait family dengan K2 ke apa? barang semua nak cop power gila je.
Lepas tu Paan amik plastik yang dalamnya ada beras. Amik Mass Tin dan curah beras ke dalam Mass Tin. “sayang, tolong isi kan air sampai paras sini.” Paan mintak tolong dekat Haikal sambil tunjuk paras air yang diminta. Haikal amik Mass Tin yang dihulur dan mula gerak manakala Paan mula curahkan isi-isi sardin ke dalam Mass Tin yang lain. Tak lama lepas tu,Haikal  hulur balik Mass Tin yang ada beras and paras air yang dimintak oleh Paan. Paan letak Mass Tin yang ada beras yang dihulur Haikal atas pasir sebelum capai stand dengan solid fuel. Paan capai chopstik dan mula hulur kat Haikal.
“erk? Nak buat apa?” dia da kerut dahi.
Paan sengih je sebelum gosok-gosok kepala Haikal. “tolong tengokkan and kacau sikit ransem tu. bagi dia sebati sikit.”
“Oh, okay.” Kata Haikal perlahan. malam ni Paan jadi chef. Jadi dia ikut je la segala arahan Paan. Dia memang buta memasak, jadi better dia ikut apa je arahan budak tanned tu daripada membantah. Kang kalau membantah, entah apa jadi agaknya. Hahahahahhahaha. lepas tu Haikal gerak tepi periuk K2 dan mula bukak penutup ransem tu. asap berkepul-kepul keluar dan semerbak bau makanan muncul tetiba.
“sedapnya bau!” kata Haikal teruja. budak tu memang amik feel betul masa bau makanan keluar dari periuk K2. Haikal mula kacau perlahan-lahan ramuan ransem yang ada dalam periuk K2 tu.
“emm, sedapnya!” puji Haikal lagi. Paan senyum tengok Haikal sebelum budak lelaki tu letak solid fuel dalam stand, keluarkan lighter dan mula bakar solid fuel. Lepas solid fuel da terbakar sikit, dia mula letak Mass Tin atas stand tu.
“kejap lagi kita makan kay.” Cakap Paan sebelum senyum pandang Haikal.
Kawasan Pantai makin lama makin gelap dan orang makin kurang. Kalau yang ada pun, orang-orang yang memang pasang khemah dekat situ. Tapi masing-masing cari makanan kat kedai-kedai yang ada dekat situ. Dia patut bagi kredit kat Paan sebab budak ni buat kelainan dengan memasak. Dia agak impress sebab kat celah mana je la budak lelaki ni pandai buat Outdoor Cooking. Pandai guna semua alatan pulak tu. Serius rasa tabik spring doink toink dekat mamat muka tanned tu.
“abang nak tukar baju kejap.” Kata Paan. “tolong tengok-tengokkan yang lain ni ea. Sardin dalam mass tin tu biar dulu. Lepas abang tukar baju, abang sambung masak.”
“okay abang.” Jawab Haikal sambil gulp telan liur. Paan suruh tengok-tengokkan? Macam mana kalau tetiba ada yang hangus atau terbakar? -,- apa ke bangang entah pikir macam-macam. Haha, mintak-mintak takde la sampai terbakar ke apa ke. Oh Paan, tukar baju cepat sikit!
Apa yang dia mampu buat sekarang ni Cuma kacau-kacau ransem dan tengok-tengok bekas Mass tin yang ada nasik tu. dia bukan boleh bukak pun Mass Tin sebab panas. Lagipun Paan cakap, just tengok je and tak suruh buat apa-apa pun. Tapi Haikal, macam mana kalau nasik tu da masak? Nanti kau kena marah dengan Paan pulak sebab sah-sah nampak kau tak cek nasik tu and sah-sah nampak sangat yang kau tak tahu masak nasik. Ni bukan guna barang eletrik, ni masak guna api kot! Kalau guna rice cooker tu, dia tahu la secara dang dang dang yang nasik tu da masak. Ni guna benda alah outdoor cooking ni memang buat dia jadi bangang sekejap. entah macam mana agaknya nak cek yang nasik tu da masak ke belum.
Alamak! Macam mana ni? nak cek nasik ke tak? nak cek ke tak? nak cek ke tak?
Haikal bergerak perlahan-lahan ke arah Mass Tin dan mula pikir, alahai, cemana pulak nak bukak Mass Tin ni. Haikal gigit bibir. Dia rasa pegang pemegang dan angkat ke atas je la kan? Haikal capai pemegang Mass Tin dan angkat ke atas. Asap berkepul-kepul keluar dari dalam Mass tin. Haikal sengih. Tak la susah pun. Just angkat je penutup Mass Tin and tengok je la sama ada nasik da masak ke belum.
Tetiba dia terlepas pegang pemegang Mass Tin tu dan penutup Mass Tin tu kena kat kaki dia sebelum penutup bergolek ke tepi.
“Ouch! Fuck! Sakit sial.” Haikal semerta mencarut dan melompat lompat sebab sakit. mata da bergenang sikit sebab kaki dia rasa sakit sangat macam baru kena cucuh dengan api. Ah shit betul la. dia duduk untuk tengok kaki dia dan nampak macam bekas lecur sikit. Tapi tak la teruk sangat. Tahap biasa-biasa je. Paan jenguk kepala dari dalam khemah tanda curious. Kaki dia ada bekas merah tanda benda melekat dekat kulit. Sakitnyaaaa....
“kenapa sayang?” Paan jalan ke arah Haikal tergesa-gesa dan mula tengok. Budak tu baru pakai seluar je and tak sempat pakai baju lagi. “macam mana boleh jadi macam ni? tunggu kejap. ” Paan mengeluh sebelum masuk ke dalam khemah balik dan bawak keluar Mini First Aid. Zip dibukak and Paan mula bubuh something dekat kesan panas tu. Tangan dia terus pegang lengan Paan dan mula menggeliat sakit sebelum perlahan-lahan rasa sejuk mula wujud dekat kaki dia.
Paan duduk depan Haikal. Haikal tunduk je tak tahu nak cakap apa. “explain.”
“err,”
“apa dia?”
“Haikal Cuma nak tengok je nasik tu da masak ke belum.” Kata Haikal perlahan. dia pandang Paan. Paan pandang dia balik.
“cemana boleh terjatuh penutup mass tin tu? Sayangg..” Paan usap rambut Haikal sebelum cium dahi budak tu. “kalau masak nasik dalam mass tin, tak payah tengok-tengok dalam Mass Tin tu. kalau solid fuel, yang benda putih dalam stand tu habis, maknanya nasik tu da masak. Abang memang letak dua cukup-cukup untuk masak nasik.”
“Haikal tak tahu. Mana tahu nasik tu da masak sangat ke apa ke, Haikal Cuma nak tengok-tengokkan je.”
Paan peluk Haikal sekejap sebelum lepaskan balik. “sian dia.” pastu gosok-gosok balik rambut Haikal sebelum cium dahi Haikal perlahan. “nasib baik tak teruk sangat kaki ni. kalau teruk sangat, agaknya kena hantar hospital, pastu kena potong sebab nakal sangat.”Paan gelak. Haikal tunjuk muka cemberut. Paan tutup balik Mass Tin tu. “abang nak pakai baju kejap. Sayang la ni,” Paan gelak. “tengok , abang tak sempat nak pakai baju pun. Tunngu kejap. Jangan buat apa-apa.” terus Paan masuk balik ke dalam khemah semula untuk pakai baju.






Haikal dengan Paan jalan-jalan kat sekitar kawasan tu. jalan sepanjang pantai. Kat langit takde bulan tapi ada banyak bintang. Cantik sangat.
“kenapa suka sangat dekat pantai?” tanya Paan.
Haikal pandang Paan. Angkat bahu. “entah. I dont know. Maybe sebab bunyi ombak dia kot. Suka dengar. Dengan bau masin laut. Angin dia. seronok. Rasa bebas.” Haikal sengih. “I know, abang tak suka sangat pantai kan?”
Paan tunjuk muka gelabah. “eh takde la. abang okay je. asalkan ada sayang, abang ikut je la.” Paan senyum sikit.
Haikal sengih. “really? Emm, Haikal nak tanya boleh?”
Paan pandang Haikal. “apa dia? tanya je la.” Paan gelak. “tak payah la mintak izin. You know when someone want to ask something, tetiba nak mintak izin, gaya soalan nak tanya tu macam berat gila je bunyi je. kalau tanya, ‘da makan ke belum?’ ataupun ‘tengah buat apa?’ , takde pulak keluar soalan. ‘nak tanya dulu boleh?’ . hey, just asking je. soalan je pun kan.”
Haikal masih timbang tara dalam kepala otak sama ada nak tanya Paan ataupun  tak. err, -,- nak tanya ke tak ni?
“apa dia?”
“kita ni dulu couple ke?” straight forward je dia tanya Paan. Dia tengok riak muka Paan lepas tu. emm, muka Paan macam terkejut sikit. Mungkin shock bila dia tanya soalan macam tu. yang kau pun suka-suka nak panggil aku sayang buat apa. kalau aku tak tahu dari Hafid pun dulu masa kat rumah dia, aku pun akan pelik kalau ada orang tiba-tiba panggil aku sayang sepanjang masa.
“kenapa tetiba tanya macam tu?” tanya Paan perlahan.
“da abang asyik panggil sayang je?” Haikal gelak bagi cool sikit kat diri dia. padahal jantung dia da terasa nak meletup da.“Haikal pun naik pelik. Why you always calling me sayang? Kita ada apa-apa ke dulu?”
Paan senyum pelik. “agak-agak?”
Haikal angkat bahu tanda tak tahu. “tak tahu nak teka.”
“teka je la.” pendek balasan Paan.
“ye kot. Kita pernah ada apa-apa. kita pernah couple.” Bluekk. Dia rasa ayat ni jiwang nak mampus betul.
Paan gelak tetiba. Haikal pandang pelik kat Paan.
"err, kenapa gelak ni?"
“serius pikir macam tu? perasan je dia ni. tak la. kita mana ada kapel. Kamon la Haikal, kita rapat je dulu. Tapi takde la sampai tahap kapel. Heyy sayang.” Paan gelak lagi. “kita maybe rapat tapi takde la sampai kapel. lawak la dia ni. sumpah lucu.”
FUCK!
“are you fall in love with me?” tanya Paan kat Haikal. Paan gelak-gelak lagi. “laaaaa, saja je panggil sayang and buat sweet sweet macam tu. takde intention pun nak buat sayang jatuh cinta ke apa. jangan la amik serius okay.” Paan sengih-sengih pandang Haikal.
Badan da keras. Dia terasa macam ........ serius Paan? Even untuk cakap kau pernah kapel dengan aku pun , kau still tak nak mengaku. Aku tak la kisah sangat kalau kau bukan jadi pakwe aku pun, tapi kenapa tak nak mengaku? Susah sangat ke? And kalau kau cakap kau pakwe aku dulu pun, takdenya aku nak ajak kau kapel balik pun.
“ooo okay.” Haikal tak tahu nak cakap apa. serius dia tak tahu nak cakap apa. serius dia rasa fuck up gila. Babi la Paan. Kau memang perangai macam lahanat habis. Haikal garu-garu kepala tanda awkward.
“alaaaa, jangan amik serius. Abang saja je la ajak jalan-jalan ni sebab bosan kat kolej takde buat apa. takkan sayang da pikir macam-macam? Okay, okay. If pasal panggilan sayang tu, abang tukar da. Abang panggil nama je. da tak panggil sayang. Laaa, kenapa diam ni? salah cakap ke?”
“eh tak la. takde salah cakap pun.”ayat Haikal makin lama makin perlahan.
“errr, you are not fall in love with me kan? Err,  Just sebab I bawak pergi sini, tak mungkin you suka I kan? serius takde intention nak kenakan ke apa ke. memang natural selalu buat macam ni kat orang lain. errr. ” Jelas nampak kat muka Paan yang dia memang macam sengaja je buat macam ni. muka gaya memang nak tunjuk riak bangga semedang bila berjaya buat orang sukakan dia.
Haikal buat-buat gelak. “no la. takdenya. Abang pikir macam-macam kot.” Kenapa ni? kenapa ni? kenapa nak sedih-sedih ni? kita buat chill je. tarik nafas and hembus. Tarik nafas. hembus.
“okay la kalau macam tu.” Paan hembus nafas lega. “I biasa jugak bawak orang lain jalan-jalan. Tapi minggu ni semua busy ada hal la pulak. Tu yang ajak you. ye la, da lama tak jalan-jalan pusing Malaysia kan. Duk Ireland nu ha. Tapi you okay la.”
“errr, apa yang okay?” tanya Haikal. shit. Rupanya dia ajak aku ni sebab takde orang lain. Jadi aku ni orang pilihan yang terakhir? Pilihan terakhir?? What the ....Haikal terasa macam nak kasi debik je kat kepala Paan. Fucker betul la mamat ni. Sabar Haikal, sabar. Kita jangan tetiba bantai Paan ni. nanti kau nak balik rumah macam mana? Tak pasal-pasal je selamat kena tinggal dekat sini kalau pukul Paan. Nanti da selamat sampai rumah, baru kau pikir cara nak hancurkan Paan. Sama ada bunuh atau tendang budak tu sampai cacat tak boleh gerak langsung.
“ye la. kalau orang lain, da tangkap lentok da.” Paan gelak-gelak. “pastu mesti ada yang ajak kapel la apa la. siap merayu-rayu nak sehidup semati katanya. Entah pape betul. Siap ada yang sanggup buat apa je untuk I.” Paan gelak. “I was like. Hey dude,I bukan serius pun. Jadi jangan la sampai tahap suka dekat I. Ada relationship ni entah pape. Buang masa je”
Haikal buat muka. Da kau buat macam ni, siapa yang tak akan perasan wahai makhluk bangang. Tetiba dia terasa nak buat aksi SAW dekat Paan. Potong lutut, cabut kuku, tarik gigi guna playar semua tu. Dia tak paham dengan perangai Paan. Apa intention kau sebenarnya? Apa yang kau nak sebenarnya and apa yang kau dapat bila kau buat macam ni? dan kenapa dia rasa marah sangat ni? badan da panas je macam kena bahang api.
“I mengaku yang I memang bukan truly straight pun. I bisex. Tapi but yeah, kalau nak carik seks, baik carik lelaki kan. Tak mengandung and boleh pancut dalam.”
Badan Haikal da keras dengar ayat dari Paan tu. kenapa kau macam babi sangat ni Paan? What the fucking hell are you.?
“malam ni nak main dengan I tak?” ajak Paan bersahaja. Muka da sengih-sengih gembira.
“eh, mesti la tak nak!” kata Haikal refleks. “abang kan sosial!”
“alaaa. Jommm la..”






Haikal dengan Paan duduk depan khemah pandang laut. Lepas borak-borak pasal benda bangang tadi, terus dia takde mood nak cakap dengan Paan lagi. sebab dia terasa dia akan pukul Paan dulu kalau Paan bukak topik bangang tu lagi. jadi better dia diam je and terus cakap kat Paan yang tetiba dia haus, jadi dia malas nak bercakap.
Paan masuk dalam khemah kejap and lepas tu datang balik duduk sebelah dia , lepas tu hulurkan air tin coke kat dia. dia capai and letak atas pasir kejap.
“Haikal nak pergi tandas kejap. Kejap lagi Haikal datang balik.”
“oh okay.” Balas Paan pendek. Haikal tak tahu la nak cakap apa. tapi the way Paan pandang dia tu ,, lain macam je. ke perasaan aku je ni? perasaan je kot.




Haikal teguk coke yang Paan da tolong bukakkan awal-awal. Paan sengih-sengih je lepas dia balik dari toilet. Bila dia tanya Paan kenapa sengih memanjang, Paan cuma sengih sekali lagi sebagai balasan. Lepas tu terus dia malas nak tanya lebih-lebih sebab nampak macam beria ia la pulak dia nak tahu pasal Paan padahal dia cuma nak bertanya je pun pasal ‘hey bitch, kenapa kau sengih-sengih macam hanut?’.
“kenapa diam je lepas borak pasal tadi?” Tanya Paan. “You , err, tersuka kat I ke after I tolong masak semua tu ?” tanya Paan teragak-agak.
“No, you silly. Of course not. “ Muka Haikal panas. Dia bukanlah suka kat Paan pun lepas the way Paan treat dia. tapi sebab cara Paan melayan tu buat dia bengang. what the hell kau panggil aku jadah sayang tapi sebenarnya kau tak maksudkan and kau sebenarnya , haih, niat kau tu Paan cuma macam nak kenakan je. Paan tak la secara direct cakap. “hey, aku nak kenakan kau je sebenarnya.” Tapi, entah kenapa , dia macam boleh agak. Paan, kenapa kau ni jahat sangat? Dan aku ni mangsa kau yang ke berapa? Kenapa kejam sangat perangai kau ni musibat lahanat? kenapa macam shit sangat!
Mata tetiba jadi berat. Da kenapa tetiba jadi super mengantuk ni pun tak tahu. Mengantuk sangat ni. “mengantuk la Paan.” Haikal menguap. Dan lepas tu dia tak ingat apa. collapse tidur. Gelap. Apakah???





Haikal gosok mata. badan dia terasa berat dan sengal-sengal macam baru buat kerja berat. Kenapa macam penat sangat ni? Ada macam something kat atas badan dia. dia masih tak bukak mata dia jadi dia malas pikir apa yang ada kat atas badan dia tu. Bunyi ombak still dengar. Rasa seronok pulak bangun tidur je terus dengar bunyi ombak. Nature betul. Kan best kalau hari-hari macam ni. nak rumah tepi pantai boleh tak??? tapi kejap. -,- rasanya malam tadi dia macam tertidur masa tengah borak dengan Paan. Entah kenapa tetiba dia terasa mengantuk amat malam tadi after minum coke yang Paan kasi tu.
Haikal celik mata perlahan-lahan. Badan terus terasa keras kejap. Muka Paan tak jauh dari muka dia. dorang berdua kongsi satu bantal. Dia tengok Paan tengah peluk dia erat dan dorang berdua dua-dua dekat dalam selimut yang selamat tutup sampai paras pinggang dan yang paling tragis, dia dengan Paan tak pakai baju. Kalau dia gerak ke depan sikit, hidung dia dengan hidung Paan akan bertemu.
Apa yang jadi malam tadi sebenarnya? Dan dia mula sedar yang dorang berdua sebenarnya tak pakai apa-apa sekarang. Senang nak cakap, dia dengan Paan bogel la bawah selimut tu. kalau selimut tu terbang melayang macam awan terbang, memang da nampak da segala-gala hak milik tubuh badan dia. Haikal duduk dan cuba pikir balik apa yang sebenarnya terjadi malam tadi? Apa yang jadi malam tadi? Apakah? dia mula picit kepala. kepala rasa macam berpusing sikit.
“Haikal.” suara serak Paan tegur dia. “da pukul berapa ni?” Paan gosok-gosok mata sebelum pandang dia. Haikal da terasa nak melayang je tangan kat muka Paan.
“apa jadi malam tadi?” tanya Haikal perlahan. tangan da menggigil sebab bengang sangat.
“oh,” Paan sengih-sengih. “da lama tak rasa you. Sedap la. ketat lagi. aum sangat.”
Masa tu dia terasa ...... Paan, kau memang babi yang sangat babi. Fucker. Gibran Ahmad Farhan, kau memang musibat lahanat yang macam cibai.
“apa jadi malam tadi?” suara dia nada geram da.
“You tetiba tertidur depan khemah. I pelik la. You penat sangat kot. Jadi I bawak you masuk dalam khemah, tanggal baju , seluar and everything. Sorry dude, but you memang attract I la malam tadi.” Paan duduk depan Haikal. “chill la. sedap kot. Macam dulu.” Sengih. “nak lagi boleh? Still ketat and lazat. Yum yum. Jom Haikal.” Paan angkat-angkat kening sebelum tangan Paan peluk perlahan badan dia.
Sumpah dia tak terasa nak sengih macam Paan tengah sengih sekarang. “jom balik.” Kata Haikal perlahan.
“alaa, awal lagi. orang ajak benda lain, dia ajak benda lain pulak. Boring la you ni. hambar.” Paan menguap. Memang dia, Haikal Luthfy tak nafikan yang Paan memang mengancam pagi tu. dengan badan budak tu yang cantik, rambut messy baru bangun tidur yang seksi. Suara serak basah dia yang memang menggoda habis tu, tapi bila Paan cakap benda tadi tu, terus dia terasa nak belah je sekarang ni. tapi mana la pulak je dia boleh lari.
“kenapa kau suka buat aku macam ni?” tanya Haikal perkahan. Nada suara da bergetar.
“buat apa?” tanya Paan.
Fucker betul la mamat ni. Fon Haikal berbunyi. Terus Haikal capai untuk tengok siapa yang call. Call dari Hafid. Lagi satu bala. “hello assalamualaikum.” Haikal start perbualan. Hafid kat hujung talian da bebel tanya ke mana dia menghilang sebab esok semi debat da nak start and dia pulak ada kat mana-mana tak datang berlatih. Dia pun terasa nak hantuk kepala sebab lupa pasal semi debat yang akan berlangsung. Damn shit. Da la tak berlatih apa sangat. Mesti kena maki dengan Hafid la ni. paling teruk pun mesti kena baling dengan budak Hafid tu ke tengah jalan raya. Dengan muka cemberut mamat tu yang kalau marah, memang tak boleh belah punya. Bila dia cakap yang dia ada dekat..
“kat Cherating ni Hafid.”
Hafid terus terdiam sebelum mengeluh. “balik cepat Haikal. banyak benda kita nak kena catch up.”
“okay. Aku cuba.” Terus dia tutup fon and pandang Paan. Paan pandang dia angkat-angkat kening.
“nak sambung 2nd round ke?” sengih.
Haikal malas nak menjawab soalan-soalan bangang dari Paan. Serius tangan da terasa nak naik ke muka mamat tanned depan mata dia ni. “aku kena balik la Paan. Aku ada urgent matter.”
Muka Paan macam terkejut sikit dengan nada and panggilan yang Haikal guna but who cares, aku tengah takde mood ni wahai makhluk. Sebelum aku tukar jadi hijau macam hulk, aku berdoa kau tak cakap benda-benda bangang wahai Paan sebab once kau cakap benda bangang, memang kau terbang melayang dengan khemah-khemah ni.
“okay, jom bersiap.”
Dan Haikal hela nafas lega bila Paan cakap macam tu. “okay jom.”



buat sesiapa yang nak tanya apa-apa, atau komen apa-apa mengenai blog ini, atau tanya pasal aku ke apa ke, atau pasal cerita ni ke apa ke, atau pendapat apa-apa ke, boleh la drop by dekat sini

@Google Drive Form    <-- really simple form  :) selamat menulis! till then, babai!

p/s
buat yang demam tu, jaga diri baik-baik. serius nak jaga . :') take care. jangan lupa makan ubat and minum air banyak-banyak


25 comments:

  1. Oh.my...sweet...but paan dpt smula??no way..kejam doe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok itu ... rasa masa zaman mereka sekolah dulu

      Delete
  2. Hisha? mana xmuncul2 lg nih :(

    ReplyDelete
  3. Paan mmg tak berubah ke

    ReplyDelete
  4. Ala knp prangai paan cmnie lg, bru stim dgn prangai dia awal2 tp last2 potong stim, main ubat tido plak padahal paan lah pakar utk wat haikal stim........ setahu aQ haikal have sex yg indah hny dgn paan jer dgn imran kn slalu kne rogol........ nk scene indah2 cmtue lg boleh......

    ReplyDelete
  5. Aduh.. Sialnya Paan.. Amik Kesempatan Lagi.. Dem Shit..

    ReplyDelete
  6. syialll laa paan -.- perangai cam pundek jer ! serious aku emo wehh !

    ReplyDelete
  7. Xpe pas ni haikal lak fuck paan sampai paan trus jd botom haikal.btul x shark?

    ReplyDelete
  8. ingat haikal yang nk kenakan paan. tp haikal pulak yang kena....rasa macam tak puas sikit

    ReplyDelete
  9. aQ nk haikal fuck paan plak, imran n hisha skali, gangbang dgn sepupu dia zahid, bru nyummy...... hahhahahah

    ReplyDelete
  10. Paan paan .. Awat la hang jahat sgt ..

    ReplyDelete
  11. fucker sial si paan..paan wajar kene sula ngan balak doe...hahaha

    ReplyDelete
  12. klau paan dpt kat aku, aku kerjakan dia ckup2, tetiba jeee tersyok kat dia,

    ReplyDelete
  13. Bapak kelakar komen korang...
    Betol2 menghayati....
    Terbahak-bahak aq baca komen korng....hahahahha

    ReplyDelete
  14. I miss so much dekat hisha ... bila lah hisha nak keluar ... rindu giler dengan dia ... although that dia jahat giler ... tapi serius rindu dekat dia ...mana imran?... hahaha ... lama tak dengar cerita pasal imran ... hahaha ... hafid is good ... but tertarik dekat hisha pulak ... tak tahu kenapa minat giler dekat hisha ... hahaha... by the way dude ... please sambung next chapter ... tak sabarnya ...

    ReplyDelete
  15. suka dengan gaya bahasa yang digunakan...bersahaja and real! tak sabar menantikan episod selanjutnya...:)

    ReplyDelete
  16. paan dari kisah asrama ni mmg jenis jahat x berubah2 ke ape.. kesian kat haikal

    ReplyDelete
  17. Ur is story is da best . Hehe , and i have the same prob like him . But the most thing that i hope i have an amnesia so i can forget about my past . Haha cb pasrah gile ayat . Btw aku harap kau boleh sambung cite ni . Hehe , i'll wait for it .

    ReplyDelete
  18. Best gakk lhh.. Bang shark.. Bila next chapter?

    ReplyDelete
  19. Abang,sambung lagi cite ni.. Best...

    ReplyDelete
  20. Haikal bila la agaknya kau nk fuck paan pulak haha

    ReplyDelete
  21. bila ko nk sambung cite ni....x sabar dh ni nk tggu ape yg Haikal nk buat

    ReplyDelete
  22. Mane si Hisha nih..aku dah rindu gile dengan die even die paling bangsat sekali pon..hahaha..i adore your writing la Shark!!

    ReplyDelete
  23. Assalamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah seorang Pengusaha Butik yg Sukses, kini saya gulung tikar akibat di tipu teman sendiri, ditengah tagihan utang yg menumpuk, Suami pun meninggalkan saya, dan ditengah himpitan ekonomi seperti ini, saya coba buka internet untuk cari lowongan kerja dan secara tdk sengaja sy liat situs pesugihan AKI SYEH MAULANA Di Website/situnya Saya pun langsug hubungi beliau dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan hanya 3 hari, Alhamdulilah benar benar terbukti dan semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, kata kata beliau yang selalu sy ingat setiap manusia bisa menjadi kaya, hanya saja terkadang mereka tidak tahu atau salah jalan. Banyak orang menganggap bahwa miskin dan kaya merupakan bagian dari takdir Tuhan, Takdir macam apa? Tuhan tidak akan memberikan takdir yang buruk terhadap kita semua, cobaan yang Tuhan berikan merupakan pembuktian seberapa kuat Anda bertahan di dalamnya, Tuhan tidak akan merubah nasib Anda jika Anda tidak berusaha untuk merubahnya. saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Ritual Penarikan Dana Hibah AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses, Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia, jika anda ingin seperti saya silahkan Tlp Aki Di 0852-9827-5599 atau KLIK DISINI PESUGIHAN AKI MAULANA Wassalam

    ReplyDelete

Kalau rasa entry ni best, boleh komen :)