Nuffnang

Thursday, 6 June 2013

ASRAMA / chapter 15 #29

Ini ialah penceritaan semula cerita ASRAMA. Aku decide untuk post balik and ubah cerita asal which is for me not appropriate and too much explicit thingy. Penceritaan semula ASRAMA atau nama lain dia ialah Volume I Remaja adalah lebih panjang, lebih sopan dan boleh dibaca oleh pelbagai lapisan umur dan masyarakat, bangsa, agama serta gender. Hahaha. Actually sesiapa nak baca, ah sekati korang la nak baca ke tak ke apa ke. There is no paksaan at all.

Penceritaan semula ASRAMA ialah berbeza almost 80% dengan cerita asal yang aku pernah post sebelum ni. Jadi kalau nak baca balik pun takpe sebab ada certain part yang memang totally different. Maybe ada yang pernah baca di Wattpadd which is kalau di wattpad, aku post cerita ini dengan tajuk bernama REMAJA

Apa-apa pun, enjoy!


Chapter 15
Haikal dengan Hisha kayuh basikal dekat dalam bilik gym tu. Hari ni dia decide untuk hit bilik gym dengan Hisha pulak walaupun selalunya tiap-tiap petang dia akan main futsal dengan roommate dia. Dua-dua budak lelaki tu dengar lagu dekat MP3 yang Hisha bawak. Satu earfon sumbat kat telinga Hisha and lagi satu earfon sumbat dekat telinga dia. Sekarang dorang berdua tengah dengar lagu Uma Thurman / Fall Out Boy.
“How’s school? Okay?” Tanya Hisha.
“Okay la. So far so good. Takde banyak masalah sangat pun. Kenapa tanya?” Tanya Haikal balik.
“Saja.” Hisha angkat bahu. “Mengambil berat pada orang-orang yang aku sayang.”
Jeda. Haikal cuba nak hadam ayat yang Hisha keluarkan tadi.
“Kejap.” Haikal tunjuk diri dia sendiri. “Aku” Haikal nak kepastian lagi sekali. “Aku ke?” Haikal da nak rasa blushing da. Hehehehe. “Kau sayang aku ke?” Haikal pandang tak berkedip tengok Hisha.
“Aah.” Hisha senyum lebar. “Aku sayang kau apa.” Lepas tu Hisha gelak kecik.
Haikal tolak bahu Hisha dari basikal yang dia kayuh tu. “Cheesy line ever.” Pastu dia gelak-gelak gembira. Padahal dalam hati, dia da terasa nak tampar diri sendiri. Ini bukan mimpi kan? Ini bukan mimpi kan??! Hisha kata dia sayang aku!!! Arghhhhh, rasa macam nak melompat sampai ke bulan. KAH KAH KAH. Hisha kata dia sayang aku. Yeayy yeayy.
“As a brother of course.” Sambung Hisha sambil kayuh basikal bersahaja.
“Oh.” Dia terfaktab sekejap.
HAHAHAHHAAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH
Tetiba dia terasa nak terjun bangunan. Mesti la Hisha sayang kau sebagai adik wahai Haikal! Mari tampar diri sendiri sekarang dengan kelajuan cahaya neon. Dia pun da fikir apa tadi? Takkan la Hisha betul-betul sayang dia macam nak angkat sebagai kekasih pulak kan? Emm, apa ni Haikal, apa ni Haikal. Kata nak kurangkan usha lelaki tadi. Ni Hisha baru cakap sikit dia sayang kau, kau terus rasa macam nak melompat ke langit pulak. KAH KAH KAH. Memang la terasa bangang sebab tak beristiqamah betul. Tapi jangan la salahkan aku kalau aku rasa gembira gila tadi. Hisha is too good kot untuk dilepaskan. Siapa yang tak rasa nak melompat gila barabas kalau orang macam Hisha kata, dia sayang diri kau.
Sayang macam adik kay Haikal. Desis Haikal. Bukan lebih-lebih.
Limit Haikal. Limit. Sila sedar kau tu lelaki.
“Malam ni kau tidur kat bilik aku tak?” Tanya Hisha.
Haikal kerut dahi berfikir-fikir dulu. “Emm, not sure la Hisha. Ada banyak kerja sekolah sebenarnya. Cikgu pun tak beragak bagi kerja sekolah banyak-banyak.” Rungut Haikal. “Dia ingat kitorang nak amik SPM ke apa tahun ni. Kenapa?”
“Saja je. Jom la tidur bilik aku malam ni. Da tiga empat hari kau tak tidur dengan aku pun.” Muka Hisha macam merajuk sikit. “Kau pergi mana?”
“Takde pergi mana-mana pun. Ada je kat bilik.” Haikal jawab dengan nada suara yang perlahan. Padahal hari pertama yang dia tak tidur kat bilik Hisha tu, dia tidur dengan Paan kat bilik budak lelaki tu. Emm, dia tak rasa dia nak bagitahu Hisha yang dia tidur bilik Paan sebab emm, entah la. Dia cuma rasa macam tak selesa je kalau nak bagitahu. Lagipun, mamat Paan tu yang paksa dia tidur kat bilik dia tu , takkan nak larik pulak kan? Kang aku lari, mahunya kena belasah macam hari tu. Malam-malam lain pulak, dia leka berbual-bual dengan roommate dia, sampai tak sedar da jam 1230 malam. So, better hit katil sendiri daripada dia merentas blok dia ke blok Hisha dekat seberang sana. Memang malas la jawabnya nak meredah blok malam-malam. Tak pasal-pasal jumpa benda lain. KAH KAH KAH.
“Malam ni tidur dengan aku ea?” Ajak Hisha lagi sambil tunjuk puppy eyes. Budak Hisha tu sempat buat muka comel pulak. Lagu kat Mp3 da tukar kepada Battlefield / Jordin Sparks.
Oh Hisha, berhenti la buat mata macam tu. Mamat ni memang la saja je nak buat jantung aku terkeluar dari anak tekak. Apesal mamat Hisha ni sweet gila nak mati macam gula-gula. Memang jauh tahap langit dengan bumi kalau nak banding dengan Paan. Dia pun tak tahu kualiti level sweet apa yang Paan tu ada. Macam takde je. Haha. Sapu ubat dekat kesan marker paintball tu pun ganas-ganas, ini kan pulak nak anggap mamat tu sweet macam Hisha.
“Kalau tak nak?” Haikal saja tease senior dia tu sambil sengih-sengih.
“Alaa, tak kesian kat aku ke kena tidur sorang-sorang. Kesian la kat aku sebab tak boleh nak peluk siapa-siapa waktu tidur. Susah nak tidur kot kalau aku tak peluk kau.”
Hati Haikal berkembang panas. Mamat Hisha ni memang la ayat dia macam mat romeo. Geez, this guy is very good with words.
“Kalau kau tak nak datang bilik aku, aku datang tidur bilik kau. Okay tak?” Cadang Hisha.
What? “No, no, no.” Haikal da gelak hambar. “Tak boleh, tak boleh. Bahaya.”
“Apesal pulak?” Hisha da kerut dahi pelik.
Let’s see. Kenapa aku cakap bahaya.
1) Sebab ada Adam. Kau gila nak tidur berpeluk-pelukan bila sebilik dengan mamat Adam tu? For sherious shit, rahsia kau tidur berpelukan macam laki bini akan terburai dalam masa beberapa jam je. Kalau ikut reputasi Adam tu, maybe dalam masa beberapa minit je sebenarnya. Adam memang reporter Melodi kot! That’s a big no no. And tahu je la macam mana dia dengan Hisha tidur. Memang la dorang berdua tidur macam laki bini. It’s not like dia pernah tengok laki bini tidur berpelukan macam mana, tapi cara kitorang tidur memang intim gila babi. Perghh, gua guna ayat intim bai. HAHAHAHAHHAAHHAAHH. Sangat la tidak boleh belah okay.
2) Ada Paan. Bilik Paan dengan bilik dia adalah berada di aras yang sama. Dan tak berapa jauh sangat pun sebenarnya. Memang selang dalam beberapa bilik je which is kalau Paan keluar berjalan-jalan kat koridor, sah boleh nampak budak-budak yang datang ke bilik dia. Macam mana kalau Paan nampak Hisha datang ke bilik dia and tanya apa tujuan mamat tu datang? And bayangkan bila Paan tanya, “Kenapa kau datang ke sini Hisha?” And dia sangat-sangat 100 percent pasti, Hisha akan cakap, “Malam ni tidur dekat sini, dengan Haikal junior kau ni.”
And yeah, keesokan harinya dia bakal kena buat macam-macam oleh Paan and maybe dia akan kena gari lagi macam hari tu. Kau gila? Siapa yang willing nak kena gari oleh Paan and then Paan paksa kau buat benda-benda bangang? Tiada siapa nak. Orang gila je nak. Or maybe orang gila seks je nak.
“Ye la ye la. Malam ni aku teman kau tidur. Tapi aku datang lambat sikit la ke bilik kau. Aku nak siapkan kerja sekolah dulu. After that baru aku pergi bilik kau.” Putus Haikal.
“Kalau datang awal pun takpe. Bawak all those homework tu. Aku boleh tolong ajarkan.” Offer Hisha.
Haikal sengih lebar. “Great! You know what, aku memang da pening kepala nak paham segala bagai Add Math yadaa yadaa tu semua. Inverse Function buat spine aku got no chill langsung. Cikgu Rizal pun ajar laju mangai gila.” Bebel Haikal
Hisha gelak-gelak je dengar Haikal membebel. “Lepas ni kalau tak faham datang bilik aku je kay.” Hisha senyum manis sebelum amik tangan Haikal and main-main jari budak tu. Kaki budak berdua tu still mengayuh macam biasa. Bilik gym hari ni tak berapa nak ramai sangat orang. Ada a few je kat dalam tu and masing-masing buat hal sendiri.
“Jari kau comel kan?” Komen Hisha.
“Huh?” Haikal da buat muka pelik. “Since when la ada jari comel and jari tak comel wahai Hisha?” Haikal da pandang pelik kat Hisha.
Padahal dalam hati dia, jangan kau cakap la. Jantung dia da berdegup laju macam apa je. Hisha main jari aku weh! Hisha main jari aku!! What the fuck is goin on? Boleh tak nak menjerit sebab terlampau teruja? Can’t you believe it? Dalam hati nak bersorak gembira bagai sambil buat tarian tango tapi muka maintain cool je tak bereaksi apa-apa. KAH KAH KAH Haikal. Kau memang boleh dapat anugerah pelakon terbaik la Haikal buat act macam ni.
“Entah.” Lepas tu Hisha gelak-gelak. “Aku saja-saja je cakap macam tu. Sebenarnya aku saja je nak rasa pegang tangan kau macam mana. Apa rasa dia.”
“Apa rasa dia apa?” Tanya Haikal innocent.
“Apa rasa pegang tangan kau la budak kecik.”
Haikal menjulingkan mata ke atas padahal dalam hati nak berguling suka. Shit marvelous!. “Macam tak biasa pulak. Yang selalu kita tidur sama-sama tu apa.” Gumam Haikal.
“Tu masa kat dalam bilik. I mean, dekat sini.” Hisha sengih lebar.
“Apa-apa je la.” Balas Haikal perlahan. For sure jantung dia sekarang da nak meloncat keluar. Sabar kejap kau jantung. Jangan nak buat aksi melampau depan Hisha boleh tak? Kau tak ingat apa Hisha cakap tadi? Sayang as a brother of course. What? Kau ingat Hisha suka lelaki ke macam kau? Eh? Aku mana ada suka lelaki. Aku suka perempuan kot!  ayat denial. Tapi da kenapa muka kau merah semacam je setiap kali Hisha atau Paan dekat dengan kau macam terkena miang buluh je.
Dekat MP3 Hisha sekarang tengah terpasang lagu apa entah tapi dia boleh rasa yang lirik lagu tu cheesy nak mati.
Jadi tak mahu ragu ragu sayang
Aku tetap disini
Dan aku tahu tahu tahu sayang
Aku engkau miliki
Haikal terus kerut dahi sebelum pandang Hisha. Satu tangan dia masih ada kat budak lelaki tu tapi dia buat selamba je. “Ni lagu apa ni? Apesal lagu ni cheesy habis?”
Muka Hisha terus beku and mamat tu baru perasan yang lagu tu memang lagu cheesy habis.
Jadi tak mahu ragu ragu sayang
Aku tetap disini
Dan aku tahu tahu tahu sayang
Engkau yang aku cintai
“Is this your type of song?” Tanya Haikal senyum nakal. “Ho ho ho.” Haikal da buat gaya gelak Santa Claus. “I just cant believe it. I thought your kind of song is like Maroon 5, Coldplay, Plain White T’s and yadaa yadaa group-group boy band yang lain excluding One Direction la of course. I dont know this kind of song is you jam too.” Haikal kenyit mata kat Hisha.
“What? No.” Hisha da mula nak menidakkan. “Ni mesti lagu John. Dia pinjam Mp3 aku semalam sebab bosan katanya. Aku rasa dia masukkan lagu-lagu lain kot dalam Mp3 aku ni.” Dalih Hisha.
Hari ku diselubungi
Apa yang ku rasa
Buat ku jadi gila
Akan ku cuba fahami
Apa yang kau rasa
Untuk kita berdua
“The lyrics is super cheesy tapi lagu dia quite nice jugak kan? And tolong la jangan nak guna alasan John padahal kau sendiri yang dengar lagu-lagu chenta ni.” Keji Haikal. “Aku rasa kalau lagi lama ni, aku boleh dengar lagu-lagu Whitney Houstan and Celine Dion ni.”
“Oh shut up.” Gumam Hisha.
Haikal da berdekit ketawa. “Jadi memang betul la lagu ni lagu kau and bukan lagu dari John.”
“Shhh, aku nak menghayati lagu ni.” Hisha shhhh Haikal siap-siap. “Aku nyanyi khas untuk kau.” Hisha jelir lidah. “Dengar ni.”
Baru ku rasa
Hati mu dan hati ku kini bersatu
Adakah mungkin
Perasaan ini kekal buat selamanya
Sambil nyanyi tu, Hisha angkat-angkat kening manja dekat dia. Haikal tunjuk penumbuk dekat Hisha padahal dia nak tumbuk diri dia sendiri je sebenarnya. HAHAHAHAHHAHAHAHA. Hisha!! Why you are so cheesy la suddenly? Saja nak kasi aku kena hurung dengan semut ke apa?
Di sudut hari ku ini
Apa yang ku rasa
Kau tak percayakan ku
Ku cuba untuk fahami
Hisha nyanyi dan nyanyi dan nyanyi sampai la lirik terakhir lagu tu. Lepas da habis nyanyi, Hisha paksa dia untuk tepuk tangan sebelum suruh dia komen sama ada okay ataupun tidak.
“Five words la Hisha, cheesy – all -  the – way - around.” Haikal sebut satu persatu.
Hisha gelak-gelak lepas tu. “It is a good thing aite?”
“Oh, shut up!”
Dorang berdua gelak-gelak lepas tu.


Haikal masuk ke dalam shower room yang terdapat sekali di bilik gym tu. Hisha kata dia nak minum air dulu kat water cooler baru join dia mandi kat shower room. Bila dia melangkah masuk je ke shower room tu, baru dia perasan ada seorang budak kena belasah kat dalam tu. I mean, budak tu tengah kena belasah sekarang ni. And tukang belasah tu ada lebih kurang lima ke enam orang.
Haikal tercegat berdiri kat muka pintu shower room tu. Dia terpaku tak tahu nak buat apa. Dia tak tahu sama ada dia patut tolong budak tu ataupun dia patut belah dan buat-buat tak nampak atau tunggu je dekat situ sampai Hisha tiba. Budak yang kena belasah tu tengah mengerengkot sakit kat lantai sebelum ada seorang budak tendang dia banyak kali kat perut.
“Aku.” Puk! Budak tu kena tendang
“Benci.” Puk! Again kena tendang.
“Kau.” Puk! Sekali lagi.
 Budak yang kena belasah tu hanya mampu mengerengkot sambil pegang perut dan mengerang sakit. Haikal was was sama ada budak tu masih sedar lagi ataupun tidak. Tapi bila dengar budak tu mengerang, maksudnya budak tu still sedar la.
Dia kenal dua orang daripada enam orang yang berdiri keliling budak tu. Satu ialah Harris. Dua ialah Paan. Tetiba dia dapat tahu apesal budak tu kena belasah. Harris tarik rambut budak tu supaya berdiri sebelum tolak dan tumbuk kuat muka budak tu lepas tu. Haikal rasa tak selesa tetiba nampak situasi itu. Budak tu terhumban ke belakang ke atas lantai. Paan datang mendekat ke budak tu, tarik baju dia and seret sebelum tolak ke dinding kuat.
Harris datang dekat dengan budak tu sebelum tumbuk dekat dada budak tu pulak. Budak yang kena tumbuk tu terus gasping merangkak carik udara. Lepas tu , Harris cekak baju budak lelaki tu and paksa budak tu berdiri. Budak yang kena belasah tu nampak berdiri longlai da tak mampu nak buat apa. Haikal memang yakin sangat-sangat kalau Harris lepaskan cekak baju budak tu, semestinya budak lelaki tu terjelepok duduk. “Listen here faggot. Kau ingat aku suka dekat kau ke apa? Babi apa perangai kau ni.” Harris ludah kat muka budak tu. “Kau ingat aku gay macam kau ke? Da la miskin. Kau ingat taraf aku macam kau ke babi? Bapak kau tak ajar ke, kalau nak jadi gay sekalipun, carik yang sama taraf dengan kau.” Terus Harris tolak kasar kat dinding shower room. Budak tu tergolek jatuh.
Budak tu teresak-esak nangis sebelum duduk bersandar kat dinding. Budak lelaki tu pandang dia. Haikal nampak bibir dengan hidung budak tu berdarah. Mata da merah. Rambut da basah dengan peluh. Budak tu nampak macam baru kena campak ke dalam neraka.
“Tolong.” Budak lelaki tu mintak tolong. “Tolong saya.” Budak tu menangis.
Kesemua enam orang belasah budak tu pandang ke arah dia tetiba. Harris pandang bengis kat dia. “Kau ni kawan si faggot ni ke?!” Haikal terkejut dengar tempikan Harris tu.
Harris terus datang ke arah dia sambil genggam penumbuk sebelum Paan halang. “Chill. aku kenal dia.” Paan tolak Harris ke tepi.
Paan lepas tu datang ke arah dia sebelum tarik dia keluar dari shower room. Haikal sempat tengok muka budak lelaki yang kena belasah tu merayu supaya jangan tinggalkan dia keseorangan di situ. Budak lelaki tu nampak misery.
“Abang Paan, kenapa budak lelaki tu kena belasah? And kenapa abang belasah dia?” Tanya Haikal walaupun dia da boleh agak kenapa budak lelaki tu kena belasah. Sekarang dorang berdua tengah berdiri di luar bilik gym.
Paan usap-usap belakang kepala dia tak selesa. “Kau balik dulu. Nanti aku cerita dekat kau malam nanti.”
“Tak nak. Better abang....”
“Ni kenapa ni?”
“Hisha!” Seru Haikal teruja. Mamat ni baru la boleh jadi superhero penyelamat. “Ada budak kena belasah dekat dalam shower room tu. Selamatkan dia please.”
Lepas tu Hisha pandang Paan sambil angkat kening. Paan angkat bahu je tanda malas nak menjawab.
“Haikal, kau tunggu sini kejap.”Arah Hisha.  “Paan, jom masuk.” Ajak mamat tu. Lepas tu Hisha dengan Paan masuk ke dalam bilik gym semula and Haikal tunggu je berdiri dekat situ mengikut arahan Hisha. Dia tak sure and tak pasti kenapa Hisha suruh dia tuggu dekat situ. Maybe Hisha tak nak dia nampak apa yang dorang bincang kat dalam tu kot. And maybe Hisha pun tak nak dia nampak apa yang maybe terjadi dekat dalam tu.
Tak lama lepas tu, Hisha pimpin keluar budak lelaki yang kena belasah tu dari bilik gym. Like sherious shit, budak lelaki tu nampak lagi teruk dari masa dia nampak tadi. Muka Hisha nampak ketat. “Kau bawak dia pergi sickbay dulu. Kejap lagi aku datang. Aku nak settle dulu hal kat sini dengan bebudak ni. Kalau matron tanya apa-apa pasal dia, kau cakap tak tahu je kay. Kang nanti jadi lain pulak cerita dia.”
Haikal angguk setuju sebelum pimpin budak lelaki tu berjalan. Dia tak rasa yang budak lelaki tu boleh sedar dalam masa yang lama. Dia nampak macam boleh pengsan dalam bila-bila masa sahaja. Haikal terpaksa berjalan dengan pace yang lambat dan kecik sebab budak tu jalan agak terdengkot-dengkot and yeah, budak lelaki tu memang la nampak misery betul.
He is not a fan of cerita bunuh-bunuh and bila nampak someone yang macam baru kena belasah dek 100 orang padahal budak tu kena belasah dengan enam orang je and salah seorangnya ialah Paan which is sangat la dia naik angin, hanya membuatkan dia sendiri rasa tak selesa.
Cekal Haikal. Cekal.
What the heck Paan buat dekat sini? Sampai je dekat sickbay which is dekat bahagian barat sekolah, terus dia bawak jumpa matron yang ada dekat situ. Matron tu memang nampak terkejut habis and da membebel tanya macam-macam soalan dekat dia. Dan macam apa yang Hisha arahkan dia cakap, dia cakap dia tak tahu apa-apa.
“Tolong baringkan dia kat atas katil ni. Dia nampak macam boleh tergolek je. And believe me, saya tak boleh nak angkat budak lelaki ni ke atas katil kalau dia pengsan atas lantai.” Bebel matron tu lagi.
Haikal baringkan budak yang kena belasah tu kat atas katil. Satu mata budak lelaki tu biru - ungu tanda macam baru kena tumbuk dengan super kuat. Lagi satu mata budak tu merah berair tanda menangis tak berhenti.
“Kamu ke tepi sikit. saya nak basuh and bersihkan luka dia dulu.”
Haikal beralih ke tepi sebelum matron tu mula bersihkan luka-luka budak tu. Haikal buat muka tanda sakit dan tak selesa setiap kali budak tu mendesah sakit. Pada masa yang sama matron tu membebel yang budak-budak zaman sekarang suka buat macam-macam yang ekstrem, tu yang selalu accident je sana sini. Kadang-kadang Haikal buat suara ish tanda tak selesa bila matron tu bersihkan luka ganas-ganaas and dia rasa nak tepis je tangan matron tu. Last-last matron tu halau dia keluar sebab dia sibuk memekak kat dalam tu. Matron tu suruh tunggu dekat kaunter depan and kalau ada sesiapa student yang datang, suruh dorang tunggu dulu sementara dia uruskan budak yang kena belasah tu which apa yang matron tu gelarkan. ‘budak lelaki yang macam baru kena rempuh dengan bull kat Spain.’
Haikal duduk kat kerusi pusing yang ada dekat kaunter depan sickbay. Ni sebenarnya first time dia sampai dekat sickbay. Even masa dia sakit dulu pun, dia tak jejak sickbay pun sebab Hisha awal-awal da jaga dia dekat bilik mamat tu. And dia tak rasa nak pergi sickbay pun kalau dia just rasa selesema , sakit perut ataupun migrain. Dia memang kadang-kadang akan rasa migrain, lagi-lagi bila terpaksa layan kerenah si Paan malaun tu. Tapi dia tak rasa dia yang dia perlu ke sickbay just sebab dia rasa migrain. Kadang-kadang dia makan panadol dua bijik selang empat jam, and lepas tu dia akan rasa okay balik dan sihat macam biasa.
Tapi for sure, tengok condition budak tu, budak tu memang kena stay kat sickbay and tak boleh nak telan panadol semata je untuk kembali sihat. Bila tengok budak tu sakit kena belasah, tetiba dia teringat kat diri dia sendiri macam mana Paan dengan Imran belasah and liwat dia masa mula-mula dulu. Lepas tu dia teringat pulak segala kerenah Paan yang macam-macam dia kena layan. Imran pun boleh tahan perangai dia tapi lama-lama da agak kurang jadi setan da lepas tu which is sangat la dia bersyukur. Nak kena handle Paan sorang pun memerlukan kesabaran yang tinggi, apatah lagi kalau nak kena layan kerenah syaiton Imran sekali.
Haikal mengeluh. What on earth is happening la dekat sekolah dia? Dia meraup muka lepas tu. Dari apa yang Adam cerita, Harris ada belasah seorang budak lelaki sebab budak lelaki tu luahkan perasaan suka dekat dia.
Budak lelaki ni ke? Ini ke budak lelaki yang Adam cerita dekat dalam kelas tadi? Dia memang yakin budak lelaki ni yang Adam ceritakan pada dia sebab dia dengar apa yang Harris pekit kuat-kuat tadi kat shower room tu.
“Kau dengar sini mangkuk! kau ingat aku suka dekat kau ke sial?! Babi apa perangai kau!” Lepas tu dia nampak Harris lempang muka budak tu. “Kau ingat aku gay macam kau ke?” Herdik Harris sekuat-kuat hati.
And the rest is history.
Harris mesti tak tahu yang kawan dia si Paan yang tukang belasah tu pun gay jugak sebab selalu liwat budak lelaki. Siapa budak lelaki tu? Aku la bangang! Harris is so stupid. Just because budak lelaki tu luahkan perasaan pada kau, kau takde hak nak belasah dia separuh mati. Kalau budak lelaki tu mati macam mana? Bukan takde kes budak meninggal dunia lepas kena belasah.
Dari apa yang Adam cerita, budak lelaki tu da pernah kena belasah sebelum ni. Jadi, kes belasah kat shower room ni kes yang kedua la kan? Tu apa yang dia tahu and dengar dari apa yang Adam cerita. Mana tahu ada banyak lagi kes-kes budak tu kena belasah and entah-entah kes shower room tu bukannya kes yang kedua? Budak tu maybe luahkan perasaan sekali je pada Harris tapi da kenapa kau nak belasah dia banyak kali. Kau boleh simply cakap, “Oh sorry, Im not gay. Im not in the same boat with you.” And toltally ianya bukan hak kau untuk kau belasah budak tu separuh mati.
And bukan juga hak kawan-kawan kau untuk belasah budak lelaki tu sekali.
And bukan juga hak kau untuk panggil kawan-kawan kau untuk belasah budak tu sampai jadi lunyai.
And Paan pun bangang jugak. Tetiba hati dia mendongkol geram entah kenapa. Yang pergi join Harris belasah budak tu da kenapa? Nak jaga gengsi? Ke sebab dia best friend dengan Harris jadi bila Harris ajak budak lelaki tu belasah budak, dia pun terasa nak join sekali.
Entah kenapa dia terasa kecewa dengan Paan. He feels really disappointed with Paan. And nasib baik la ada Hisha sebagai Knight in Shining Armor dia. Kalau mamat tu takde tadi , sah budak tu makin teruk kena belasah dari keadaan dia sekarang. Haikal rasa bosan tetiba. Dia tak tahu berapa lama masa matron tu ambil untuk settle kan hal budak yang kena belasah tu and tetiba hati dia rasa macam tak selesa. Dia tak rasa yang budak tu akan boleh attend ke kelas dalam masa terdekat.
Dia gerak ke arah TV yang ada dekat depan kaunter tu, capai remote and hidupkan TV. dia bukak channel ESPN and usha Men’s World Ice Hockey Championship yang berlangsung dekat Switzerland. Rusia dengan Kanada tengah lawan final and sekarang keputusan tengah seri 1-1. Better dia layan benda alah sukan ni dari fikir kes budak lelaki yang kena belasah tu.
And yang anehnya, dia pun tak tahu apa nama budak lelaki tu.


Dia dengan Hisha makan berdua dekat depan TV sickbay tu. Matron sickbay which is nama dia Puan Rosie tengah siapkan makan malam budak lelaki yang sakit tu. Budak lelaki tadi tengah tidur lena kat bahagian bilik pesakit. Dia sendiri tak tengok budak lelaki tu lagi and tak tahu condition dia macam mana. Tapi apa yang Puan Rosie cakap, tiada apa yang perlu dibimbangkan and tiada kes membahayakan nyawa pun . Puan Rosie suruh budak lelaki yang kena belasah tu berehat dulu sebelum membenarkan dorang  tanya dia macam-macam. Puan Rosie again tanya dia (masa ni Hisha tak datang lagi) , apa yang jadi sebenarnya tapi dia hanya sengih bersalah and cakap tak tahu. Hisha suruh dia cakap macam tu! Jangan la marah dan salahkan aku. Aku cuma ikut je cakap Hisha!
Like sheriously, dia sendiri tak tahu nama budak lelaki tu, bilik mana, and apa-apa la berkenaan dengan budak lelaki tu. And now, apa yang dia buat sekarang ialah tengah tunggu budak lelaki tu sedar dari tidur macam dorang rakan sebilik la pulak. Hisha bungkus makanan dari Dewan Makan and bawak ke sickbay tu untuk makan bersama-sama dengan dia. Dia pulak memang tengah lapar barabas and rasa nak buat sujud syukur bila Hisha datang bersama sama dengan makanan. Puan Rosie yang baik hati tu siap kasi dorang pinjam pinggan, sudu, garfu and sempat buatkan Milo Ais lagi. Hisha bagitahu dia siap-siap yang budak lelaki tu budak blok dia so takde apa yang perlu dirisaukan.
Puan Rosie tanya Hisha apa yang terjadi sama macam apa yang Puan Rosie tanya pada dia tapi Hisha hanya angkat bahu tanda tak tahu. Hisha siap tambah cerita yang dorang jumpa budak lelaki tu dekat shower room bilik gym and memang da nak almost pengsan masa tu. Puan Rosie cakap terima kasih siap-siap dekat dorang berdua sebab buat kerja baik macam super hero and tolong budak lelaki malang tu. Perghh, gua dapat tittle super hero bhai. Hahahahaha.
“Aku da inform roommate dia tadi yang one of theirs kena tahan dekat sickbay so that dorang tak la rasa pelik kalau roommate dorang tak balik bilik malam ni.” Bagitahu Hisha tetiba.
“Are they asking you kenapa roommate dorang kena tahan dekat sickbay?”
“Tanya je. tapi aku cakap roommate dorang sakit. Da tu je.” Hisha angkat bahu. “Nganga mulut cepat.”
Haikal nganga mulut ikut arahan Hisha sebelum budak lelaki tu amik satu kentang and suap dia makan. Haikal mengunyah kentang sebelum sambung tanya. “Dorang tak risau?” Tak lama lepas tu, dia capai nugget pulak.
“Of course risau. Dorang nak datang sini tapi aku cakap tak payah pun takpe. Aku ada untuk tengok-tengokkan kawan dorang tu.” Hisha suap nasi dengan lauk ayam untuk makan lepas tu. “Nak rasa?” Pelawa Hisha. Haikal hanya makan nugget je setakat ni. Budak lelaki tu tak sentuh pun lagi Nasi Goreng yang Hisha bawak.
Haikal hanya mengangguk je tanda mahu.
“Nganga mulut.” arah Hisha.
Haikal again ikut arahan Hisha and Hisha suap Haikal lepas tu. Dekat TV sekarang ada cerita Desperate Housewives and ada scene Gabrielle Solis tengah bergaduh dengan jiran dorang yang bernama Susan.
“Sedap?” tanya Hisha senyum.
“Sedap.” Setuju Haikal. “Selalu tak la sedap macam hari ni.” Bagitahu Haikal jujur.
“Ke sebab aku suap kau hari ni? Tu yang kau rasa terlebih sedap?” Tease Hisha sambil kenyit mata. .
Haikal senggol perlahan perut Hisha. “Jangan nak mengarut.”
Hisha gelak-gelak lepas tu.
“Jadi kenapa budak lelaki tu kena belasah, Hisha?” Tanya Haikal nak tahu.
Hisha suap nasi ke dalam mulut plus kentang sambil mata tengok Desperate Housewives dekat TV. Lepas tu Hisha suap nasi plus nugget pulak pada dia. Haikal pulak nganga je terima suapan Hisha macam budak kecik.
“Harris cakap kat aku yang budak lelaki tu kacau dia. Lepas tu, budak lelaki tu mula stalk dia, curik gambar dekat facebook, kalau makan dekat Dewan Makan pun nak dekat-dekat, lepas tu hantar-hantar surat.  Kasi hadiah la itu la ini la. Tu yang dia bengang. Mula-mula dia tak buat apa la pun. Dia just terima sebab malas nak react apa-apa. Tapi lepas budak lelaki tu luahkan perasaan dekat field semalam, Harris memang da tak boleh terima lagi da. Tu yang dia belasah budak tu.”
Haikal telan liur. Tak sangka pulak ada orang obses pada Harris sampai macam tu sekali. “Tapi kenapa dia kena belasah lagi hari ni?” Tanya Haikal innocent.
Hisha hela nafas sebelum suap Haikal makan lagi. “Harris cakap budak tu nak mintak maaf and memula dia macam nak maafkan. Tapi tetiba budak tu kata , dia sanggup je buat apa-apa asalkan Harris terima dia sebagai kapel. So again....”
“Harris belasah budak tu lagi.” Gumam Haikal sambung ayat Hisha.
“Sort of.” Hisha angkat bahu. Hisha suap diri dia sendiri lepas tu. Haikal pulak capai mug dan minum milo ais dari mug tu. “Jadi, kesimpulannya adik-adik, jangan la obses pada seseorang kalau tak, anda mungkin bakal kena belasah.” Conclude Hisha.
“Tapi kan?”
“Emm,” Hisha pandang Haikal. “Apa dia?”
“Aku ni kira obses ke dengan kau kalau aku tidur selalu sama-sama dengan kau?”
Hisha gelak-gelak je lepas tu. “Of course not.”

p/s
Hai guys! Kalau suka dengan cerita ini, jangan lupa komen and jangan lupa ajak kengkawan lain baca!

27 comments:

  1. alahai... baru nak layan, dah habis dah.... anticlimax tol la... hahaha... update cepat2 ye...

    ReplyDelete
  2. alaaaaa... x puas.... nak lagi...

    ReplyDelete
  3. @anonymous hahahaha. kalau aku ada mood, aku menaip la.

    ReplyDelete
  4. @fallen angel. hahaha. sabar laaaaa. nanti aku update . kalau rajin =.= dan bersemangat

    ReplyDelete
  5. haikal x sepatutnya serkap jarang..ni la punca kebanyakan plu couple putus..kalo ye pon paan buat, ko yg salah haikal oi..yg ko lupe janji ko ngan paan pehal..pjg lebar plak ulasan aku..hahaha

    #rinndu gile babeng kt paan..i think paan x curang..frustrated perhaps

    ReplyDelete
  6. @endolphin amboiiii. marahnya dia. hahaha

    ReplyDelete
  7. @amysearch thanks sebab suka!

    ReplyDelete
  8. aku rase paan frust then curang? or paan adalah seorang playboy? aduh kesian kat haikal! mr.shark please lah continue the story, lol! cause i really love it!! setiap chapter mesti mendebarkan alaaaaaaaaaaaaahai~

    ReplyDelete
  9. salam shark...bila nak releas chapter 16 nya??lama beno tunggu...

    ReplyDelete
  10. berdebar2 plk bacer chapter nie. x taw naper. huhu (T_T)

    ReplyDelete
  11. @anonymous bibir anda manis? hahahah

    ReplyDelete
  12. @en dolphin gelak pulak dia. HAHAHAHAHAHAHAHA

    ReplyDelete
  13. @anonymous I will try update selalu . HAHAHAHAHHAHA. mendebarkan?

    ReplyDelete
  14. @mir ihsan baru update :) soryyyyyyyyyyyy terlambat

    ReplyDelete
  15. @SHAM hahahahaha, kenapa berdebar-debar??

    ReplyDelete
  16. aku suke ar citer nih..seriously... hahaha~ aku harap ending citer ni best..huhu~

    wait..ade watak baru x??? ade kan la... mesti lg best.... ok..cdg je.~

    ReplyDelete
  17. @anonymous ada :) akan ada watak baru.

    ReplyDelete
  18. Tak sabar pulak nak tunggu update
    Satu petang ahad melayan cerita ni
    Hope tuan tanah segera update ye...

    Setepek kena kat muka sendiri part ni
    Hahahahahah

    ReplyDelete
  19. @fauzzan helmy anuar hahahaha. kena setepek kat bahagian mana tu?

    ReplyDelete
  20. bleh xklau nak kenal IMRAN ni? Realiti atau cuma REKAAN semata-mata?

    ReplyDelete
  21. aku rasa apa yg haikal rasa....huuuuuu....aku terasa mcm aku hisha walaupun aku tak spt haikal...mendalam tak...ahaksss....

    ReplyDelete
  22. Kah3!! gile plot twisted. :)

    ReplyDelete
  23. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  24. Boleh tercabut rahang aku. Plot twisted like hell. But super dooper makin best yalll

    ReplyDelete

Kalau rasa entry ni best, boleh komen :)