Nuffnang

Saturday, 7 September 2013

Playboy chapter 1 #48

sorry lambat update blog ni. aku busy masuk dalam hutan with all those ceramah. :) alhamdulillah, kursus aku da habis selama 4 hari 3 malam dalam hutan. memang sengsara habis bagi aku sebab kaki aku still sakit and berdarah la jugak kadang-kadang masa berjalan sana sini masa kursus tu. apa-apa pun, tak nak merungut banyak sangat about that hurt leg because I know maybe Him want to test me or whatever He want. sakit adalah penghapus dosa. wahahahahahaha, kekdahnya macam bagi kuliah :)

okay, apa-apa pun, here we go, with the new story, new chapter, new watak, new storyline, new gaya penceritaan. maybe akan jadi best, maybe akan jadi tak best, you as a reader, then you guys read and judge :)

PLAYBOY

Bab 2

Zahid matikan lampu bilik dan baring katil sambil selubung dengan selimut. Dia berharap je la esok pagi tak wassalam tidur dalam kelas sebab mengantuk. Dari atas katil dia tu, boleh nampak jam kat dinding da tunjuk pukul 11 malam. Awal lagi nak tidur. Jadi untuk mengisi masa lapang malam tu, tangannya mula meraba-raba batang kat dalam seluar pendek bola dia tu. usap-usap, gosok-gosok. Pastu gentel-gentel telur dengan puting sendiri. Serius rasa horny gila sekarang ni padahal petang tadi baru layan redtube. Perghhh, kalau dapat fuck bontot sekarang ni, memang dia terasa heaven gila.
Bulan lepas, dia dapat anak ikan baru. Bontot tip top. High class punya. Virgin lagi masa dia baham budak tu atas katil. Meronta-ronta budak tu menggeliat bila kena jilat dekat leher dengan telinga. Pastu merengek mintak kena fuck bila belasah puting budak tu.  Sekali dia bagi batang, meraung raung pulak sampai leleh air mata pastu mintak ampun suruh stop. Memang tak la dia nak stop once da jumpa lubang sedap. Anak ikan tu budak sekolah lain. Takde maknanya nak carik anak ikan satu sekolah. Kang mampus kena bambu dengan bebudak lain kalau tahu yang dia ni suka fuck bontot dari cipap gebu perempuan. Anak ikan dia tu comel. Boleh tahan. Jumpa kat pertandingan Olahraga MSSD. Budak tu masuk lompat tinggi. Dia pulak masuk 4 times 100. Dia tegur budak tu masa budak tu tengah duduk berehat. Tengok figure badan budak tu je pun da boleh buat dia leleh mazi masa tu. terus je la dia tegur masa tu jugak.
Tak sangka dia pulak yang budak tu bagi respons sebab budak tu memang nampak straight habis. Amik number fon, terus save kat fon. Dalam masa seminggu je, budak tu da terbaring lesu kat atas katil dia. Aduiiii, cepat betul serah diri kat dia. Tapi bukan masalah dia pun, yang penting dia puas, budak tu pun puas sampai mintak nak lagi sebab katanya best. Hahahaahahha, mula-mula kata sakit, pastu da sedap mintak lagi. Dia on je. Asalkan adik dia puas, dia pun rasa bahagia. Hahahahahahhahahahaha. Keji gila kau Zahid. Zahid makin horny bila asyik teringat anak ikan dia tu. batang da makin tegang macam nak tercabut kat dalam seluar. Dia bersyukur je la kalau ada yang sanggup hisap batang dia sekarang. Oh, adik dia serius mintak kena belai. Sabar je la sayang. Esok kita baham anak ikan lagi.
Dia cabar diri sendiri.  Malam ni simpan air mani dulu. Tak nak pancut banyak-banyak. Kang nanti tak pasal-pasal esok lesu je pastu ngantuk. Nak elak horny, terus dia pasang headphone kat telinga sebelum dengar lagu Anna Molly – Incubus berdentum kuat kat telinga. Perlahan-lahan dia tertidur sambil adik dia juga elok tertidur dalam seluar bola kecik dia tu. sabar ye adik comel. Esok kau dapat la lubang yang kuat kemutannya lagi.




Zahid duduk dalam kelas 5 Sains tu. pagi tadi mak dia ada pesan, malam ni nak jemput sepupu dia dari KLIA. Jadi, malam ni jangan nak merayau pergi mana-mana. Malam ni dia baru la nak berjumpa dengan anak ikan dia tu. budak-budak lain pun ada ajak lepak main snuker, lepas tu layan gian karok sejam dua. Tapi da mak dia paksa, nak buat macam mana. Yang ni angin pulak, apesal la tetiba sepupu dia balik dari luar negara. Da elok-elok duduk oversea tu, duduk je la sana. Kalau aku ada peluang amik high school dekat oversea tu, memang aku duduk sana tak nak pindah pastu hari-hari dapat bontot. Hahahahahahahaha. Keji gila perangai kau Zahid. Sebab tu Allah suruh kau duduk Malaysia je. tak nak kasi kau dapat sifilis ke herpes ke jadah semua tu.
“woi Zahid. Malam ni lepak Jinggles tak?” tanya kawan dia. Masa ni dorang tengah lepak dalam kelas tunggu cikgu Kimia masuk untuk mengajar. Tahun ni da nak amik SPM tapi aktiviti nakal dia malam-malam still je berjalan tak henti. Takde la nakal mana pun. Kalau tak jumpa anak ikan untuk buat projek kat taman mana-mana, dia akan main Basket dengan kengkawan kelas dia. kalau tak main basket dengan kengkawan kelas, dia akan main basket dengan budak-budak taman yang free. Tak main basket, dia main skate pulak. Kalau da tahap cibai bosan baru la dia pergi lepas gian join underground gig kat mana-mana. Tapi kalau super bosan, dia akan main snuker lepas tu layan gian karok dengan lagu-lagu Old Skool.
“tak boleh la Pajang. Aku ada hal malam ni. kena teman mak aku pergi KLIA. Tengok la kalau sempat aku lepak Jinggles. Korang buat apa je malam ni?”
“macam biasa la. Lepak Jinggles, basket seround dua dengan budak taman sebelah, pastu balik rumah, tidur, bangun balik, pergi sekolah, belajar, makan, minum, malam sambung main basket balik. Non stop routine.” Pajang sengih.
“keji.” Zahid sengih jugak. “kau tak lepak pulak dengan awek kau hari ni?”
“nope, awek aku ada cheerleader practise la. Malas aku layan dia. Kang nanti dia kalah, dia marah aku jugak. Perempuan, kompleks.”
Zahid tergelak kecik tapi dia setuju je dengan kata-kata Pajang tu.
“weh, Zahid. Da siap latihan math? Nak tiru kejap.” Terus je Pajang duduk sebelah Zahid. Zahid pulak malas nak layan terus je bagi buku dia. “kau buat latihan apa?” tanya Pajang.
Zahid tunjuk buku yang dia tengah buat latihan tu. “bio. Kau ni memekak la. Nak meniru pun bising ke?” terus lepas tu Pajang buat latihan math diam-diam kat sebelah Zahid. Pajang ni bestfriend dia dari tadika lagi. Jadi memang cakap kasar macam nokharom. Kalau dia cakap sopan-sopan dengan Pajang dia rasa pelik. Pajang pun tak pernah cakap baik suci kudus sopan lagi teratur dengan dia. Hari-hari guna ayat makian je. tapi takde la 24/7 sebut babi, kepala bana semua tu. ada masa, boleh la guna all those word. Tapi most of the time, they use it.
“kenapa perempuan kompleks?” tanya Pajang. Dia pandang Zahid. Zahid terdiam kejap dan pen dia berhenti menulis. Tapi dia tak pandang Pajang pun. lepas tu , dia sambung menulis kat buku latihan bio dia tu. Pajang pun lepas tu terus menulis jawapan math yang dia tiru tu. “aku tak paham betul dengan awek aku tu. aku mesej dia, dia kata dia busy ada latihan sana sini. Tapi bila aku senyap tak tanya dia apa-apa, dia kata aku tak care la apa la. Kebangangan apa pun aku tak tahu, at the first place , dia kata dia busy. So, aku tak nak ganggu la. Kang nanti konsterasi terganggu. Kalah pertandingan , menangis bebel kat aku jugak. Tapi bila aku tak mesej, dia pulak yang bebel macam-macam. Womens are complex enough.”
Zahid senyum je. dia tak tahu nak bagi komen apa dekat Pajang. Nama Pajang yang betul ni Faizan tapi sebab apa entah jadi Pajang pun tak tahu. Nak kata Panjang melayut, takde la pulak. Pasal isu perempuan kompleks si Pajang ni, dia tak berani nak komen apa-apa sebab dia bukannya minat budak perempuan. Hahahahahahhahahahahaha. Anak ikan dia semuanya lelaki dan tak kompleks macam si awek Pajang tu. tapi kadang-kadang ada jugak anak ikan yang dia jumpa lagi kompleks dari perempuan. Macam sundal ye pun jugak.
Tapi anak ikan yang paling latest budak sukan ni memang tip top. Dia suka habis. Badan smooth je. Badan atlet la katakan. Body memang cantik tip top. Yang penting bontot mantap dan sedap. Perangai tak ngada-ngada. Tu yang dia suka lebih.
“apesal kau tak couple dengan mana-mana budak Zahid?”
“couple. Hahah..” Zahid tergelak macam cibai. “kam on, malas kot couple. What is the main purpose nak couple la woi? ” Bagi dia, couple tu remeh. Memang tak la dia nak couple dengan mana-mana budak. As long as dia tak couple, kehidupan dia pun tak kena kongkong. Dia nak ke mana-mana pun bebas je. bayangkan kalau dia couple dengan siapa-siapa entah. alahai, bosan. Kena hadap muka yang sama je. pastu hadap lubang yang sama je, hadap telur yang sama je. bapak hambar hidup aku. Kalau single, boleh main banyak lubang. Banyak lubang, banyak variety. Banyak ragam boleh jumpa, banyak posisi boleh try.  Hahahahahahahaha, kekejian terserlah dalam hidup seorang Zahid. Tapi setiap kali nak main, safety first la. Nasib baik abang yang jaga 7e tu kaw tim je dengan dia setiap kali nak beli kondom. Lube? Guna air liur sudah. Pastu pam kuat-kuat sampai meletup keluar air. Perghh, nikmat.
Adui babi. Buat latihan bio , pastu pikir benda lain, pastu gersang sorang-sorang dalam kelas. Nasib baik la adik bawah tak tegang dalam seluar. Kalau tak masak. Pajang ni da la suka main raba-raba. Aku pun tak paham apesal Pajang ni suka sangat meraba orang. Dia pernah tanya Pajang. Masa tu dorang keluar lepak dekat TS.
“pajang, apesal kau suka raba orang?” isu Pajang suka meraba ni. bukanlah terhad kat dia sorang je. Pajang ni pemes dulu sebab suka sauk telur orang. Macam tahi dan itu sangat kekejian. 
“cuba kau tengok tu.” tunjuk Pajang. Zahid tengok arah yang Pajang tunjuk tu. “kau nampak tak perempuan dua orang tu. pegang-pegang tangan,holding their hands.”
Zahid pandang Pajang. “so, kau buang tabiat ke nak stalk perempuan. Mampus awek kau marah kalau tahu kau usha perempuan lain.” 
“abaikan pasal awek aku dulu, kalau perempuan, nak bagi dorang rapat ialah pegang-pegang tangan, peluk bahu masa shopping. Dude! Lelaki tak pegang tangan masa dorang keluar jalan-jalan. It’s kinda weirdo for men to holding kawan dia punya tangan. Tapi not for girls. Perempuan pegang tangan sebab dorang nak sense of sisterhood. They want to feel it. That is why dorang pegang tangan. Jadi, lelaki...”
“so, you are tryin to say that lelaki meraba sebab nak feeling the brotherhood.”
“there you go dude.” Pajang sengih sambil tumbuk bahu dia perlahan. “macam ni.” terus Pajang raba dia punya batang. 
“babi la kau!” Zahid da gelak-gelak. Pajang pun gelak setan. “agak-agak la nak meraba woi. Public kot.”
“brotherhood dude, brotherhood.”
“kepala bana kau!”
“women are so complex.” Bebel Pajang tak habis lagi.
“kau clash je la dengan dia kalau dia tu kompleks sangat. Budak CBN bukan seorang. Kau carik je la lain. Apa susah. Carik yang low profile. Ni aku tengok si awek kau tu macam da nak terkeluar dia punya apam tu.”
“WOOO.” Kata Pajang tetiba. “easy breath tiger.”
“what?”
“jangan kata kau minat awek aku.”
Zahid terus pandang Pajang. “kalau kau terasa nak kena rogol, try la cakap macam tu lagi. Aku pandang apam dia tak bermaksud aku suka dia gila. Sama la jugak aku pandang adik kau, tak bermaksud aku suka kat kau.”
Pajang diam. “okay, aku tak nak cakap apa-apa.” Terus Pajang diam buat latihan math.
Zahid da nak tergelak dalam hati. haih. Pajang, Pajang. Nasib baik sama umur dengan aku. Kalau kau ni budak junior jambu entah mana-mana entah, da lama kau ni jadi lohong aku je. da la jambu, rambut pacak-pacak, senyuman manis. Apesal la kau sama umur dengan aku Pajang. And why la at the first place kau ni jadi kawan aku. Nak berangan inzal pasal kau pun rasa serba salah. Bodoh la Zahid pikir inzal pasal kawan sendiri. da macam bangang abadi.




Zahid dengan emaknya berada dekat food court KLIA sementara tunggu kehadiran keluarga Mak Usunya. Mak usu ni adik emak. Emak dia ni pulak anak kedua dalam adik beradik dia. Baru la Zahid tahu yang sepupu dia tu je yang akan pindah balik kat Malaysia and bukan the whole family. Mak usu  just hantar 3,4 hari ni untuk uruskan hal persekolahan anak dia. Zahid sibuk cuci mata pandang sana sini. Emak dia pulak sibuk baca novel melayu jiwang dengan cermin mata tebalnya.
“kenapa Haikal sorang je pindah balik kat sini. Kenapa Mak Usu tak pindah sekali?” tanya Zahid dekat emak dia.
“kalau dia pindah sini, siapa pulak nak duduk kat Ireland tu. siapa nak teman Pak Usu kau keje kat sana?” mak dia pandang dia.
“jadi, kenapa pulak Haikal pindah Malaysia. Duduk dengan kita pulak tu.”
“Haikal sakit sejak kemalangan tu.”
“sakit apa. Mak tak bagitahu dekat Zahid pun. Zahid ingat dia da sihat.”
“da kau tak tanya. Mak pun tak cakap la.”
“Haikal sakit apa mak? Teruk ke?” Zahid bertanya lagi.
“dia cuma tak ingat je.”
“tak ingat?”
“hilang ingatan la. Ni apesal lambat sangat tangkap?”
Zahid hanya berkata OOOO sahaja sebelum dia terdiam. Haikal sepupu dia tu da hilang ingatan? Ni memang wow dan dia sangat terkejut. Haikal tu sepupu yang dia paling rapat. “teruk ke kemalangan dia dulu tu emak.” Sebelum ni dia memang malas nak tanya dekat emak dia pasal Haikal. Dia cuma tahu sepupu dia tu kemalangan tapi tak tahu kena langgar dengan apa.
“hit and run. teruk la jugak. Mak usu kata kena langgar dengan kereta masa nak pergi sekolah. Mula-mula dia okay je. takde masalah till one day bila dia bangun tidur, dia tak ingat apa-apa. Mak Usu kata, mula-mula keadaan Haikal tu teruk la jugak sebab tak tahu nama dia apa. Siapa adik beradik dia. He totally lost.”
Zahid da terkejut habis. “kesiannya. Kalau dia tak ingat Zahid macam mana mak?” Zahid da kesian dengan Haikal. Kesian jugak dengan family Mak Usunya. “dia ingat lagi tak family dia sekarang?”
“entah. Mak pun tak tahu Zahid.” jawab maknya.
“he looks really critical.” Kata Zahid perlahan
“sebab tu la Haikal balik Malaysia. Tinggal dengan kau. nak kembalikan ingatan dia balik. Dia banyak dengan kau masa zaman kecik-kecik dulu. Dia rapat dengan kau. kan masa dia kecik-kecik dia banyak kali tidur kat rumah kita. maybe mak usu pikir kalau dia tinggal dengan kita , ingatan dia akan kembali perlahan-lahan. Kita pun nanti akan balik kampung sekali sekala.” Maknya minum air kejap.
“jap, maknanya Haikal akan sekolah dengan Zahid sekali la ea?” tanya Zahid. Tapi entah kenapa dia teruja!
“ye la. Da tu nak sekolah mana lagi, da dia tinggal dengan kita.”
“woah!!” Zahid da suka habis. “bestnya!”
“mak tahu kau mesti suka punya.”
Zahid tersenyum lebar. Haikal tu sepupu sama tahun dengan dia. Dia ni anak tunggal. Zaman kanak-kanak memang hambar gila la. Jadi memang Haikal ni paling rapat dengan dia. Dulu masa kecik pergi main sama-sama, mandi sama-sama, pakai baju sama-sama, tidur sama-sama. Dia suka kalau Haikal ada dekat dengan dia. Bukanlah suka as a fall in love. Bangang nak suka kat cousin sendiri. Dia suka sebab Haikal ni macam adik beradik dia. Dia selalu buat Haikal ni macam adik dia. Dia teringin nak ada adik. Haikal ni pulak baik je masa kecik-kecik. Selalu kena buli. Jadi dia protective gila la kat Haikal. Like seriously protective gila, tapi takde la pulak dia nak carik adik angkat ke apa. Yang jadi anak ikan tu, anak ikan je la. Takde istilah adik angkat ke apa.
“nanti Haikal tidur kat mana?”
“dia tidur dengan kau je la. Senang dia nak ingatkan ingatan dia balik. Buat la pillow talk ke apa ke.”
“sangat perempuan.” Kata Zahid perlahan sebelum tergelak kecik. actually dia takut kalau dia buat sesuatu dekat Haikal je nanti. Last dia jumpa Haikal bila? Raya last time. Haikal buat jantung dia dup dap sebab budak tu sangat comel dengan baju raya dia warna pink tu. Tapi tu la, takkan nak buat kat cousin sendiri. Sounds really wrong. Fetish gila kau ni, dengan sepupu sendiri pun nak baham.
“tak mati pun Zahid kau buat pillow talk dengan dia.” Kata emaknya pendek sebelum suap makaroni dalam mulut. Fon emaknya berbunyi lepas tu. terus emaknya pakai cermin mata dan carik fon dalam beg tangannya.
Klik.
“hello, da sampai ke?” emaknya lepas tu diam kejap. “okay, kejap lagi kita jumpa dekat bawah kay. Takde la. Ada Angah dengan Zahid je ni. abang Ngah kau keje.” Lepas tu mak dia diam sebelum cakap, “ Okay. Babai.”
Emaknya pandang dia. “dorang da sampai ke emak?” tanya Zahid walaupun dia da tahu jawapan dia. Orang melayu memang suka tanya soalan yang da tahu jawapan dia apa. Budi bahasa katanya. Entah la. Melayu memang pelik.
“aah, jom. Kita tunggu kat bawah. Dorang tunggu luggage kejap.”
“wokies. Jom.” Lepas tu terus Zahid dengan emak dia pergi ke balai ketibaan.



Like seriously, Haikal yang baru ni memang hambar. Dari KLIA tadi, dia punya la teruja peluk Haikal, budak tu just senyum janggal bila kena peluk dan salam dia je. serius Haikal yang da hilang ingatan ni pelik dan hambar dan diam. Pastu dalam kereta, Haikal pandang luar je. Mak usu dengan mak dia je yang bertukar-tukar cerita. Dia pulak banyak benda nak story dengan Haikal. Banyak benda nak share. Tapi budak tu, end up diam je. tak tahu nak cakap apa da. Serius rasa sedih gila. Serius dia nak kembalikan ingatan Haikal supaya Haikal tak jadi makhluk ganjil bila kena peluk dengan dia. Haikal sebelum ni bukannya tak pernah kena peluk dengan dia. Selalu je. Tapi setakat peluk je la. Takde maknanya nak lebih-lebih. Mahunya kena pelangkung dengan budak tu kalau buat lebih-lebih kat dia. Selalu macam pelik jugak la apesal si Haikal ni takde awek. Dia pernah jugak tanya dulu, Haikal just kata,
“couple? Bitch please.”
Terus lepas tu gelak macam cibai. Like seriously, rindu nak borak dengan Haikal. Zahid pandang je Haikal dari tepi tapi budak tu husyuk je pandang pemandangan kat luar. Lepas tu Haikal pandang dia dan senyum sikit.
Last raya masa diorang jumpa dulu, dia dengan Haikal still bergelak ketawa macam nokharom. Buat lawak bangang. And still tidur sama-sama kat rumah dia. Kongsi-kongsi cerita macam selalu. Dan dia rasa best gila sebab bila Haikal ada lepak dengan dia, dia terasa macam ada adik yang boleh sharing. Haikal ni pun memang selalu sharing masalah kat dia. Serius feeling adik beradik. ooo, I miss Haikal :(



“so, you are Zahid. My cousin aite?” tanya Haikal perlahan. masa ni da kat dalam bilik tidur Zahid da. Letak barang and baju and all those stuff milik Haikal. Tak banyak pun barang yang Haikal bawak. Baju, komik, gitar dia, dan barang-barang penting yang lain. Zahid duduk kat katil dia. Haikal duduk kat sebelah Zahid. Saiz katil Zahid ni jenis yang queen. Jadi memang kongsi je la. Dia tak terliur pun nak buat pelik-pelik kat Haikal. Buat kat cousin sendiri adalah sangat pelik. Buat masa ni dia nak fokus kembalikan ingatan Haikal je.
“yap. My dearest cousin. Dulu kau rapat dengan aku kot. Sangat rapat.” Kata Zahid perlahan. dia main-main kaki kat karpet.
“oh ye ke.” Haikal da tunjuk muka sedih, “ aku memang tak ingat kau la. Sorry. Aku try to remember masa aku kat Dublin dulu, tapi it is just make my head more hurt. Serius sakit.”
Zahid tersengih. “naaaa. Tak payah paksa. Kalau tak ingat aku takpe. Yang penting kau da ada kat sini. You are my bestfriend ever kot. Tak salah kita create new bestfriend. Kau still manusia yang sama Haikal. Orang yang sama. Kenangan takde takpe, asalkan kau masih hidup lepas accident tu.”
Haikal tersenyum sampai nampak dimple. “actually, aku nak tahu banyak benda. Boleh tak kau cerita kat aku masa zaman kita kecik-kecik. Aku cuma ingat yang aku ada main dengan seorang budak lelaki, kutip buah rambutan. Kejar kucing pastu kurung dalam tong sampah. Baling mercun kat bebudak perempuan.” Haikal sengih. “tu je la aku ingat. Tu kau ke Zahid?”
Sumpah Zahid terasa nak nangis. Haikal, kau memang buat memory lane betul la. “malam ni kita borak. Sekarang ni kita makan dulu then  aku bawak kau jalan-jalan pusing KL. Aku rasa kau pun da lupa jalan kat sini.” Zahid da gelak. “aku tak nak kau sesat je. aku rasa nak pergi BB pun kau lupa.”
“err, memang lupa. BB itself pun aku tak tahu apa.” Haikal senyum je. Zahid balas senyuman. Sejak budak ni hilang ingatan, dia da tak gelak. Asyik senyum je. gelak la Haikal. Gelak!!! Aku nak dengar cousin aku gelak macam manusia bukan senyum macam robot je.
“kau memang tak ingat apa-apa langsung ke? Kawan-kawan sekolah? Jiran sebelah rumah, haiwan peliharaan? awek kau?”
“huh? Aku ada haiwan peliharaan ke dulu?”
Zahid da tergelak. “takde la, aku gurau je. kau jenis yang tak suka kucing sebab kau ada alahan kat bulu dia. Tapi aku tak tahu la kalau sejak dari hilang ingatan ni, kau da tak alergik.”
“entah la. Aku pun tak tahu sebab kat sana dulu, aku duduk rumah je. kalau keluar pun tak jumpa haiwan ke apa ke. Err Zahid.”
“yap, apa dia?” masa ni Zahid tengah tengok fon. Balas mesej dengan anak ikan dia. Dia pandang Haikal.
“kita rapat tahap mana?”
Zahid pikir-pikir dalam kepala. Rapat tahap mana? Entah la, dia sendiri tak tahu nak tafsir rapat tu macam mana. Dorang memang la rapat tapi ada certain things dorang tak share. Contohnya macam hal dia dengan anak ikan dia. Hal yang dia ni tak straight. Dia tak bagitahu dekat Haikal. Nak mampus? Sekali kena pandang serong dek budak tu macam mana? Mahunya malu nak jumpa setiap kali hari raya atau family gathering.
Dan Haikal pun tak bagitahu secret things about dia. “ada benda pasal kau yang aku tahu, aku akan bagitahu. Kalau aku tak tahu,” Zahid angkat bahu. “then aku tak boleh nak cakap apa la. Eh da la. Jom makan dulu. Nanti kita sambung lagi kay.”
“ouh okay.”
“tapi Haikal, serius kita rapat dulu, kau da macam adik aku.” Kata Zahid perlahan.
“err, kita bukan sama umur ke?”
“aah, tapi aku da anggap kau ni macam adik aku dulu. Semua probs kau share.”
“ouh.” Tu je Haikal jawab.



okay, tamat. tajuk first memang macam biasa bosan nokharom. HAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAH, okay, mata pun da berat. selamat tidur and sleep well semua. sorry tak best. even aku baca sendiri pun terasa hambar dan tak tahu nak betulkan part yang mana.

p/s
aku ada 3 cerita yang aku dapat dari email. bila aku senang, aku post kay :) doakan aku cepat sihat ye :)





22 comments:

  1. Macam awesome cerita ni. Serius santai nokharom. Hahaha. Tiru ayat atas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan... ni ler kali pertama (rasanyer la...) aku baca citer plu daripada perspektif top... sblm ni bottom jerk.. skrg top plak nak tunjuk taring... hehe

      Delete
  2. FA: suka kau nampak bila ada cite TOP erk...keji haha

    weh budak...best2....teruskan yer larlink....nanti aku hantarkan gigolo untuk ko tajamkan otak ko tu ahahah

    ReplyDelete
  3. Oooo shark, patot lah haikal hilang ingatan masa merdeka hari kan? N yg paling best cousin dy pon main bontot..

    Best, xsabar lah weyh nak tunggu sambungan dia..

    ReplyDelete
  4. Best sioott, shark, cerita yg ko karang ni rupanya ada hubungkait antara cerita Asrama & cerita Playboy.. Ko mmg ada bakat jd penulis novel.

    ReplyDelete
  5. Hehehe...best2..tapi nk tnye..knp bab 2?? Bab 1 yg asrama merdeka tu ke?

    ReplyDelete
  6. Tebuan Kuneng: aiyo lembab tol...shark dah jadi haikal so ingatan dier dah hilang hahahaha ko paham2 lah sikit...

    Yer tak yer jugak....ko dah tua kan hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak boleh bla... nak kira pon dah lupa mcm mn... lol...

      Delete
  7. FA: dier ni kronik sikit sbb tu sampai Kira pon lupa........

    ReplyDelete
  8. hahahah...ngekkk la korang..ceyttt...hahahaha...

    ReplyDelete
  9. Sebelum aku baca aku nak tanya, siapa yg pakai black shirt kat pic atas tu, ko ker?...ensemnnyer...geram! oops

    ReplyDelete
  10. sorry la kalo kasar komen nih...tapi guru2 English korang dulu belajar apa ha, masa training jadi guru BI?...sampai anak murid terikut2?

    In the first place la, bukan "at the first place"...

    ReplyDelete
    Replies
    1. this is just a blog! not english essay. if you tjink u want a great english grammar, read dictionary lah!..

      well done shark!

      Delete
  11. Shark bile nak sambung citer ni..huhu xsbr nak bace...:-)

    ReplyDelete
  12. Sorry bro, hope you don't mind some constructive criticism...teguran membina untuk pembelajaran kita bersama.. heheh.. We all make careless mistakes.

    “he looks really critical.” Kata Zahid perlahan.

    my comment : --- How can Zahid say "he LOOKS very critical" when he hadn't even seen Haikal yet at taht time, and was still waiting for him at the airport?

    Sepatutnya: "His condition sounds really critical".

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekor lagi, if you think you want a great english grammar, better you read forecast questions, stupid!

      weldone shark!

      Delete
  13. tak sbr tunggu crta seterusnya~~

    ReplyDelete
  14. Very good story :) cepatla buat sambungan dia .. tak sabar ni

    ReplyDelete
  15. Kalu. Ader watak Haikal yg best..... Huhu update la banyak² cite nii ....

    ReplyDelete
  16. ok..zahid pun sama, btw cerita berangkai berkait cmne ntah cmni la best.:)

    ReplyDelete

Kalau rasa entry ni best, boleh komen :)