Nuffnang

Thursday, 21 May 2015

Teaser 143 = I love you #143

Volume 21
Chapter 5
Page 15
Paragraph 00 : 35
Tittle : Teaser 143 = I Love You
Music : Hypnotize [ System of a Down ]

Haikal menguap. Jarum jam da masuk pukul 12. Jenguk tingkap kejap. Langit Daejeon da kelam gelap tanda memang masuk waktu malam sudah. Dia da tak terdaya nak hadap and kampoi buku latihan depan mata dia. Dia bergerak and duduk bersila kat katil dia. Dong Joo partner bilik dia si budak Korea tak balik bilik lagi. Sama ada Nurebang [ read ; karaoke ] dekat Rodeo Street ataupun masih bertapa macam apa je dekat library uni nu ha.
Dia keluarkan diari kecik dari beg dia. capat Pen Parker hitam. lepas tu baring meniarap atas katil macam badak baring atas tanah, bukak penutup pen and mula menulis. tentang rasa hati dia.


kau tahu maksud 143? maksud dia ialah I Love You. aku jumpa benda tu dalam novel L.U.V.E by Pingu Toha. 

143 boleh je jadi jugak I miss you ataupun I hate you tapi still , 143 ialah I Love You dalam bahasa cupid ataupun bahasa Romeo and Juliet. 

Malam ni, aku meluahkan 143 ; I Love You pada ....... dinding.

Ye, dinding bilik aku. 

Ye, dinding dan wallpaper bilik yang aku kongsi dengan Dong Joo.

Ye, dinding dan wallpaper bilik aku yang berwarna hijau itu. 

Bila kisah silam kau diungkit ....and kau terpaksa bukak... and selak story lama dalam almari yang ada jerangkung untuk terangkan apa yang betul-betul terjadi sebenarnya.... perasaan tu tak rasa menarik. 

Bila past and kisah silam kau jadi bahan cerita... kau terpaksa bukak and selak story lama untuk terangkan apa yang betul-betul terjadi sebenarnya pada orang yang kau sayang....perasaan tu rasa sedih... 

Bila past and kisah silam kau jadi bahan perdebatan orang ramai untuk tentukan sama ada kau ni baik atau jahat.... sama ada kau ni teruk atau tak... perasaan itu rasa entah apa-apa. perasaan itu rasa aneh. 

sebab rupanya ada orang tak boleh terima kau yang sekarang just because your past. 


Haikal tergamam. Pen Parker hitam tergantung seinci dari muka kertas diari dia. dia pun tak tahu kenapa dia tulis semua ni. terus dia tutup pen parker dia and masukkan pen tu kat dalam pencil case. Diari hitam kecik tadi pulak terus dia campak masuk dalam beg. Malas nak pikir semua tu. Hari ni bukan hari yang baik untuk dia. dia bergerak ke meja belajar, skrol pilihan lagu yang dia ada and klik button play.

I Don't Care / Fall Out Boy terus memekak dalam bilik 5 - 1 - 3 itu.




p/s
ini teaser kepada Volume 3 : 143.

2 comments:

  1. Assalamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah seorang Pengusaha Butik yg Sukses, kini saya gulung tikar akibat di tipu teman sendiri, ditengah tagihan utang yg menumpuk, Suami pun meninggalkan saya, dan ditengah himpitan ekonomi seperti ini, saya coba buka internet untuk cari lowongan kerja dan secara tdk sengaja sy liat situs pesugihan AKI SYEH MAULANA Di Website/situnya Saya pun langsug hubungi beliau dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan hanya 3 hari, Alhamdulilah benar benar terbukti dan semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, kata kata beliau yang selalu sy ingat setiap manusia bisa menjadi kaya, hanya saja terkadang mereka tidak tahu atau salah jalan. Banyak orang menganggap bahwa miskin dan kaya merupakan bagian dari takdir Tuhan, Takdir macam apa? Tuhan tidak akan memberikan takdir yang buruk terhadap kita semua, cobaan yang Tuhan berikan merupakan pembuktian seberapa kuat Anda bertahan di dalamnya, Tuhan tidak akan merubah nasib Anda jika Anda tidak berusaha untuk merubahnya. saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Ritual Penarikan Dana Hibah AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses, Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia, jika anda ingin seperti saya silahkan Tlp Aki Di 0852-9827-5599 atau KLIK DISINI PESUGIHAN AKI MAULANA Wassalam

    ReplyDelete

Kalau rasa entry ni best, boleh komen :)