Nuffnang

Sunday, 10 May 2015

Mr Marka. [1] #139

perasaan suka / sayang / cinta tu aneh kan? aku kadang-kadang tak boleh nak define benda tu. what is cinta? adakah jantung berdegup kencang lebih laju dari biasa bila kau kenal someone, adakah itu dikira sebagai cinta? is it?

susah nak kira sayang and cinta and whatsoever yang berkaitan sebab dia takde skala and selamanya kau tak boleh nak tafsir kasih sayang itu macam mana. dia bukan Hukum Newton yang kau boleh kira 9.81 meter per second ataupun epal jatuh ke tanah, itu petanda graviti and then ada jalan kerja whatsoever.

kasih sayang or cinta or whatsoever yang berkaitan adalah benda aneh lagi menggelikan tapi pada masa yang sama ianya bewarna pinkish yang membuat jantung kau berdegup ceria and seolah-olah ada smiley super besar dalam perut kau.

kalau kau sayang orang tu. kau kena ejek pendek pun, kau rasa nak tergelak macam pundek je. KOH KOH KOH


Tuper Iroo : Awok dulu kecik-kecik err selalu kena tindih ke? hahahaha Why you so short?

Aku : hahahaha. 166 is not really short la. Family titew lagi pendek tau. awak datang rumah titew, awak yang paling muda tapi awok yang paling tinggi.

Tuper Iroo : Tinggi adik Sid yang guna veil tu pun 166. maybe la. KAH KAH KAH. err, ye ke? Marsha kan lagi muda dari titew. haha. Daddy mertua pun dekdek ke?

Aku : aah. ayah pun pendek. haha. mak pun pendek. Baka pendek. sekian.

Tuper Iroo : k k faham. tak tanya lagi. I love you for who you are. hehe.

Aku : sweetnya ayat awok. Hati kita berdegup laju macam arnab lari da. HAHAHAHAHAHAHAH

Tuper Iroo : laaa, betul la. Your imperfection are the one make you perfect.

Aku : bagusnya awak. nak tulis dekat blog boleh tak? perbualan antara Tuper Iroo dengan Bam Bam. KOH KOH KOH

*aku kan poyo. benda2 macam ni pun nak tulis dekat blog. HIKS.*

Tuper Iroo : ada masa titew baca kay.

Aku : iyo. baiklah. hah. awok tak busy ka ni?

Tuper Iroo : Hari ni titew ada train malam tau. 

Aku : okay awok. Pukul berapa start?

Tuper Iroo : tak pasti. tunggu siren. Pastu lari macam budak-budak. we run for our life. HAHAHAHAHAHAH. 

Aku : Maknanya awok da kena ready siap siap ea? Kalau lambat kena denda? Is it? Siren berapa lama?

Tuper Iroo : aah. haha. Siren akan berbunyi sekali je. Salah satu ujian kepekaan.

Aku : Kalau masa tu tengah berak macam mana?

Tuper Iroo : cepat cepat la. KAH KAH KAH. nak tak nak, kena cepat-cepat berak.

Aku : sedut taik balik. *letak emoji taik* HAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHA.


dan perbualan tentang benda-benda lagha yang entah pape pun, kau rasa benda tu macam sweet je. segala kekurangan and kelemahan antara satu sama lain tu memang kau terima je walaupun benda tu macam tak masuk akal. selalunya aku punya kekurangan paling tak masuk akal. HAHAHAHHAHAH. dia bantai gelakkan aku sebab tak tahu berenang. cis. tapi dia pun tak suka darah and aku rasa nak tergelak terbahak-bahak. darah pun rasa trauma. KAH KAH KAH.

Aku : titew rasa nak beli kereta warna merah. cantik. hehe.

Tuper Iroo : titew tak berapa suka warna merah. haha.

Aku : sebab apa?

Tuper Iroo : haha. entah. macam benci je tengok warna merah. tapi hari-hari kena tengok jugak.

Aku : Darah?

Tuper Iroo : HAHAHAHHAHAHA. spesimen. blood. and such.so basically I have to deal with it. 

Aku : Trauma with darah. hahahahaha. kesian awak. kita ni.. entah mampu entah tak 5 km ni. -,-

*tetiba aku tukar topik. haha. pagi tu aku ada larian 9 to 5 run dekat Putrajaya*

Tuper Iroo : errkkk. hahaha. we usually train at least 12km. 5km tu. err. -,-

Aku : alaaa, awok da biasa.haha. kita tak biasa. nak nangis. T_T

Tuper Iroo : Biasa kan please. haha. k k tak paksa. just be yourself. Boyot or bam bam, just be it. :D

Aku : hahaha. why you are so sweet? gigit lengan awak sebab manis sangat.

Tuper Iroo : erk. gigit lengan titew? kang sakit gigi awok. HAHAHAHA. 

Aku : kita kan gigi jerung. apa la sangat setakat lengan awok tu. haha. :P Hari ni awok ada latihan tak?

Tuper Iroo : Ceh, poyo je statement. Adaa. Boleh tak nak post 'bukan bukan' kat sini?

Aku : Nak post apa? *tunjuk emoji terkejut* debarnya hati!!

*masa tu aku ingat dia nak kasi gambar half naked. hahaha. bodoh imaginasi liar sharky. fucker fuck gila. kah!*

Tuper Iroo : [ send gambar yang ada perkataan BUKAN-BUKAN]

*haha, cilaka dia kenakan aku*

Aku : t_t . Arsehole

*oh, ada orang tanya aku, t_t ,,ini sign apa? ini adalah sign middle finger. atau bahasa mudah dia, t_t ialah sign buto.*

Tuper Iroo : HAHAHAHHAHAHA. Bam Bam titew ingat titew sent apa?

Aku : Proot Proot. *letak emoji kentut* HAHAHAHAHAHHAHA. malunya nak bagitahu imaginasi titew.

*kalau la dia tahu tahap keliaran imaginasi aku, mesti lagi sakat dia gelakkan aku. hahaha.

ye. lepas dia baca entry ni. sah aku rasa dia akan bahan aku. sama ada dia bahan dekat whatsapp atau dia bahan aku kat blog dia. -,- haha, dia memang suka buli aku . kadang-kadang buat hati aku gembira terguling-guling, kadang-kadang buat hati resah gelisah dengan kerenah peminat dia. KAH KAH KAH. oh tidak! jangan salah sangka. saya bukannya berkapel dengan Redza Minhat ataupun Zoey

pelikkan perasaan suka / sayang / cinta ni. sebab dia boleh buat kau tersengih sorang-sorang? kadang-kadang bila skrol balik perbualan korang berdua sebelum kau nak masuk tidur, for sure memang akan tersengih-sengih macam orang tak betul! Kronik gila! ataupun kau ulang baca perbualan kau dengan dia masa kau tengah tunggu bas / monorel / ktm / lrt sebab terlampau bosan. dan seolah-olah perbualan tu macam skrip pemenang anugerah oskar pulak sampai nak kena baca banyak kali :P

dan kau sengih tak berhenti........ walaupun kau duduk termenung atau tak berkalih langsung tenung fon. perasaan itu memang la makhluk aneh. dia lagi aneh dari E = MC square.


p/s
da jam 2 pagi. dan aku masih tak tidur, padahal esok kerja -,- damn

10 comments:

  1. Hahah... Lol.. But cute

    ReplyDelete
  2. Shark .. titew tu is a blogger dan bakal doktor kan ... untung laa .. Jaga dia baik2. Tetiba. :p
    Happy for U. Kehkeh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uish uishh cer bgi nama blog 'titew' tu.Teringin nk tgk.

      Delete
  3. Cinta antara blogger..pergh!boleh buat tajuk novel..hahaha

    ReplyDelete
  4. mmg x dinafikan berbunga2 nya prasaan kita msa kita tgk blik conversation dgn si dia.even org sekeliling kita akan assumed kita wacky sbb sengih sorang2..but thats the beauty of it..yup MR.SHARKY maybe thats what we call LOVE.. :)

    ReplyDelete
  5. Walaweyhhh !
    Okay aku jeles dengan seorang Sharky !

    ReplyDelete
  6. Woah sharky advanced kau eh, takpe2 sekilas baca, sudah ku tahu blogger tersebut. Mohon kekal ke jenjang pelamin. Hehe.

    #baunasiminyak

    ReplyDelete
  7. Q= mc∆ teta
    @_@

    ReplyDelete
  8. Assalamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah seorang Pengusaha Butik yg Sukses, kini saya gulung tikar akibat di tipu teman sendiri, ditengah tagihan utang yg menumpuk, Suami pun meninggalkan saya, dan ditengah himpitan ekonomi seperti ini, saya coba buka internet untuk cari lowongan kerja dan secara tdk sengaja sy liat situs pesugihan AKI SYEH MAULANA Di Website/situnya Saya pun langsug hubungi beliau dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan hanya 3 hari, Alhamdulilah benar benar terbukti dan semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, kata kata beliau yang selalu sy ingat setiap manusia bisa menjadi kaya, hanya saja terkadang mereka tidak tahu atau salah jalan. Banyak orang menganggap bahwa miskin dan kaya merupakan bagian dari takdir Tuhan, Takdir macam apa? Tuhan tidak akan memberikan takdir yang buruk terhadap kita semua, cobaan yang Tuhan berikan merupakan pembuktian seberapa kuat Anda bertahan di dalamnya, Tuhan tidak akan merubah nasib Anda jika Anda tidak berusaha untuk merubahnya. saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Ritual Penarikan Dana Hibah AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses, Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia, jika anda ingin seperti saya silahkan Tlp Aki Di 0852-9827-5599 atau KLIK DISINI PESUGIHAN AKI MAULANA Wassalam

    ReplyDelete

Kalau rasa entry ni best, boleh komen :)