Nuffnang

Sunday, 25 January 2015

Terengganu dan Oranje #128

hari ni aku kerja again. so like this week aku kerja from senin till sunday. senin sampai jumaat hari tu, aku kerja kat ofis and sabtu plus ahad hari ni aku masuk park untuk tengok Operation Team and Maintenance team. but mostly aku tengok Operation Team la sebab skill maintenance aku agak kelaut. hahaha. siapa yang tahu aku intern kat mana, korang tahu la sebab aku ada post status and picture kat facebook untuk promote park. siapa yang tak tahu , gasak la. hahaha.

so, like today aku tolong jaga The Beginner level since aku agak bodoh tak tanya dekat Paie aku patut jaga bahagian mana hari ni. Paie ni Kapten yang letakkan seseorang tu jaga bahagian mana. since, aku budak intern and satu-satunya budak intern kat situ, yang lain part time worker, so like aku more kepada jalan-jalan la untuk tengok park. sampai satu tahap, aku da bosan untuk jalan-jalan. serius aku bosan gila. haha. so, aku lepak la dekat The Beginner level and kat situ ada seorang budak, nama dia Noah. sedap gila kan nama dia!

Let me introduce to all of you.

Nama : Noah

Umur : 22 tahun

Tahun lahir : 1993

Belajar : Shah Alam

Asal Negeri : Terengganu

Titik. yang lain aku tak tahu.

Noah ni budak part time je. and like part time kat park adalah sangat ramai. satu hari kau part time kat park, kau akan dapat RM50 (paling minimum) and RM80 (paling maksimum). bagi aku, budak-budak ni senang je dapat duit. tak susah pun. I was like very jeles gila sebab kalau aku tahu awal-awal yang park ada buat part time , da lama aku part time dekat sini. haha.

so, back to Noah. so, aku agak canggung la dekat park sebab aku sorang je baru kat situ. like most of part timer da kenal each other. dorang kenal la antara satu sama lain and know each other well. tapi Noah layan aku baik gila even kitorang tak kenal antara satu sama lain.

so, kat The Beginner Level, ada aku, Noah, Orkid, Panjang, Wagi and lagi 2 orang aku tak ingat nama. antara ramai-ramai tu, aku agak get well a bit la dengan Noah sebab aku banyak lepak dengan dia. so, ada satu conversation tu ialah pasal aku intern dan cuti dan terengganu.

"cemana intern kau?"

"so far okay je la." jawab aku. like seriously, semua orang tanya aku soalan tu. haha. and i am just answering, oh okay je la." padahal aku bosan gila nak cakap repetitious answer.

"rumah kau jat ganu kan? mesti seronok kan duduk pantai? the good thing about selangor is negeri ni ialah centre and dekat dengan bandar. but most of the weekends like aku tak tahu nak buat apa , da bosan shopping bagai semua. aku totally mereput kat rumah la. buruknya selangor sebab takde pantai yang cool macam kat ganu."

"rumah aku 15 minit je dari pantai." Noah da sengih-sengih.

aku terus nganga mulut. "seronoknya." kata aku perlahan. "aku suka duduk tepi pantai."

"raya cina nanti kau cuti tak?"

"tak sure la weh. park mesti la bukak kan."

"aku balik la kot. jom la nanti ikut aku balik ganu." ajak Noah bersungguh. like seriously, muka dia memang bersungguh gila babi.

"seriously? kau ajak aku?" for sure la aku tunjuk muka and nada suara yang terkejut kan. hahahahahhahahahaa. masa tu aku da happy gila kalau aku dapat pergi terengganu. ye la, one of impian yang aku nak capai ialah carik balik pantai aku tu yang kat area terengganu nu ha.

"ye la." Noah sengih. "masa tu ada kenduri kakak aku."

and I was terus tersenyum gila barabas after that. oh please la. pleasee!! saya nak cuti masa Tahun Baru Cina nanti big boss!! walaupun aku rasa mustahil aku dapat cuti masa Public Holiday, like seriously, if aku dapat cuti, memang aku sangat-sangat bersyukur la!

"Noah. nanti kalau aku dapat cuti, aku bagitahu kau. apa nombor fon kau. aku nak save. takut tak jumpa nanti. aku might be tak masuk park next week sebab aku ada exhibition kat SACC nanti."

"okay. ni number fon aku."

and the rest is history.

the other story, ada seorang tu. kita panggil dia sebagai Oranje. dia budak maintenance kat park. first time aku jumpa dia masa aku kat opis. masa tu dia datang opis sebab nak gerak dengan big boss pergi meeting dekat Sungai Congkak. siapa yang baca twitter aku, dia tahu la siapa yang aku maksudkan sebab ada several people yang sibuk duk mengendeng suruh aku selfie dengan Oranje. kah kah kah. bangang! so like dia datang opis and dia duduk kat tempat aku kerja. masa tu aku tolong budak designer kepil kertas and all that la for the meeting Sungai Congkak. after aku tolong budak designer tu, aku balik kat tempat kerja aku and tengok si Oranje da duduk dekat tempat aku.

and masa dia pusing , bangun and pandang aku sebab nak kasi aku duduk balik, masa tu aku da sesak nafas bagai. KAH KAH KAH. for sure Sharky is very over dover right now. tolong la kawal nafsu tu sikit. haha. bangang untuk diri sendiri. masa tu first impression aku,

LIKE SERIOUSLY!!! LELAKI MACAM NI PUN WUJUD?? AKU INGAT LELAKI IDAMAN AKU HANYALAH KHALAYAN SEMATA-MATA DAN ORANG MACAM TU TAK AKAN WUJUD.

hahaha. like seriously, Oranje sangat bergaya and I was like , perghh , tolong tahan nafsu yang lahanat Thakif Iman. so, terus je la aku duduk and sambung buat kerja *main fon sebenarnya!* sebab takut mata diri sendiri tak dapat kawal and usha je mamat tu.

"berapa umur Oranje ea?" tanya aku. disebabkan curiosity kills the cat, so, aku tanya je la. oh, tanya pada siapa? tanya pada Noah masa sesi The Beginner level tadi.

"25 kalau tak silap aku."

terus aku tersengih-sengih. ada peluang ni. HAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAH. *tampar diri sendiri*

mohon mata tahan dari buat maksiat. KAH KAH KAH. k la. aku nak tidur dulu. selamat malam semua. adios amigos. esok aku cuti! yeahhh!! tak sabar nak tidur puas puas. so, assalamualaikum. :)


p/s
aku da wish besday. tak kisah la aku orang ke berapa, asalkan da wish. kan kan kan? and yeah, i do miss someone. kekekekeke.



9 comments:

  1. Gataiii nooo ...single takpe... All the best sharky!! 😛😝😜

    ReplyDelete
    Replies
    1. good thing about single, u can flirt with everyone. hiks :)

      Delete
  2. Terengganu? Pantai dia serius lawa. pegi lah join Noah kalau kau dapat cuti nanti. Mana tahu kot2 nanti sambil menyelam, sambil minum air.

    25 is a good number. Body pun tengah matang masa ni. Haha. Aum. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. tu la. nak sangat aku buat rumah tepi pantai kat terengganu. 25 . yeahh.. haha. kau cakap pasal chuck ke siapa ni? hahah

      Delete
    2. Pasal Oranje kau lah. Giler ape nak cakap pasal Chuck kat tanah orang. Kahkah. :P

      Delete
  3. hahaha..blh thn nakal...hahahaha....msti ensem glerr tuu..untung ler...
    *ble la ak nk jd ensem..haih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha. kau ni. merendah diri sangat

      Delete
  4. Terengganu kampung aq . Kat pulau Duyong bederkatan dgn masjid Kristal

    ReplyDelete
  5. Assalamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah seorang Pengusaha Butik yg Sukses, kini saya gulung tikar akibat di tipu teman sendiri, ditengah tagihan utang yg menumpuk, Suami pun meninggalkan saya, dan ditengah himpitan ekonomi seperti ini, saya coba buka internet untuk cari lowongan kerja dan secara tdk sengaja sy liat situs pesugihan AKI SYEH MAULANA Di Website/situnya Saya pun langsug hubungi beliau dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan hanya 3 hari, Alhamdulilah benar benar terbukti dan semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, kata kata beliau yang selalu sy ingat setiap manusia bisa menjadi kaya, hanya saja terkadang mereka tidak tahu atau salah jalan. Banyak orang menganggap bahwa miskin dan kaya merupakan bagian dari takdir Tuhan, Takdir macam apa? Tuhan tidak akan memberikan takdir yang buruk terhadap kita semua, cobaan yang Tuhan berikan merupakan pembuktian seberapa kuat Anda bertahan di dalamnya, Tuhan tidak akan merubah nasib Anda jika Anda tidak berusaha untuk merubahnya. saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Ritual Penarikan Dana Hibah AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses, Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia, jika anda ingin seperti saya silahkan Tlp Aki Di 0852-9827-5599 atau KLIK DISINI PESUGIHAN AKI MAULANA Wassalam

    ReplyDelete

Kalau rasa entry ni best, boleh komen :)