Nuffnang

Monday, 9 February 2015

Jumpa Putera #129

aku pernah jumpa Putera. 2 kali. dua dua dekat KLCC. first aku jumpa dia masa hari Khamis. second aku jumpa dia masa hari sabtu. ke ahad? Im not remember hari yang kedua tu. tapi yang aku ingat, hari khamis tu, terus aku gerak ke KLCC after aku habis exam. kalau tak silap aku, masa tu November. November yang hangat!

bila aku dengar Putera nak balik Malaysia and nak jejak Kuala Lumpur dulu sebelum dia balik Sarawak, I was like, YEAYYY. nak jumpa Putera la dulu. ye la, aku suka sangat baca blog dia. hahaha, blog Putera ni agak berilmiah sikit la kalau nak dibandingkan dengan blog aku yang tahap mangai entah apa-apa ni. serius aku malu gila baca blog aku kalau ada part seks. KAH KAH KAH. fap fap fap, terus aku delete entry tu.

berbalik pada Putera. hari Khamis tu aku dengan dia promise untuk jumpa dekat KLCC. jumpa dekat Taman KLCC yang ada air pancut tu. aku texting dia masa nak gerak.

aku : kau kat mana? da sampai ke?

Putera : KLCC da. da lama sampai.

aku : alamak. sorry la lambat. aku baru habis exam and nak gerak.

Putera : aku memang saja je sampai awal.

and the rest is history. so, aku texting him back once aku sampai KLCC.

aku : jumpa mana?

Putera : area air pancut.

aku : aku pakai seluar cekelat, baju hijau.

Putera : kalau kau nampak orang yang tinggi-tinggi tu aku la. aku pakai seluar brown, sweater and pakai beg.

masa aku melangkah keluar *melangkah! HAHAHAH* dari KLCC, mata aku da pusing-pusing carik mamat aussie ni. mana je la dia ni. hahaha. aku ingat nak usha dulu dari jauh lepas tu sergah dari belakang. lepas tu aku putus asa sebab ramai sangat budak-budak and orang dewasa riang ria raya dekat kawasan air pancut tu. bila da pusing kepala 360 darjah sana sini, tapi still aku tak jumpa dia, aku pun duduk la dekat tangga tepi air pancut tu.

aku texting Putera lagi.

aku : aku duduk tepi tangga.

Putera : aku tahu. aku da nampak kau.

hahaha. cilakas. aku yang nak usha dia dulu. dia da usha aku awal-awal. terus aku pusing kiri kanan carik Putera tapi tak jumpa jugak. ah, lek la dulu. tengok kolam kat depan ni lagi bagus. kah kah kah.

and then bila aku pusing belakang, aku nampak Putera. Putera nampak aku. kitorang pandang antara satu sama lain. sengih and lepas tu aku jalan ke arah dia.

aku : aku tak salah orang kan. hahahahahahahha (aku memang gelak kay)

Putera : tak tak.

aku : nak pergi mana ea?

Putera : tak tahu la.

aku : aku lapar la. teman aku makan. tak makan lagi before exam.

Putera : okay. tempat makan ialah tempat yang sesuai untuk berkenalan. and sebelum-sebelum ni pun, kalau jumpa dorang, mesti akan makan something.

aku : eh kau pakai celak ea?

pastu Putera sengih-sengih

Putera : kau bukan orang pertama la. semua orang cakap macam tu.

tapi mata Putera tu memang pekat habis. memang nampak macam pakai celak. hahaha. actually aku rasa macam comel pun ye jugak. dia macam ada mata yang tajam. ye la, kalau kau tengok movie ke apa ke, most of the pelakon kadang-kadang akan celakkan mata dorang pekat gila barabas and sometimes memang nampak bergaya. and kalau Putera baca ni mesti dia sengih sorang-sorang. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH., gaya dia sengih pun aku da boleh bayangkan.

lepas tu kitorang bergerak menuju ke Food court KLCC untuk makan. first sebab aku pun malas nak perhabis duit banyak. ye la, makanan kat KLCC mangai mahal. takkan aku nak makan kat restoran-restoran yang ada kat situ kan? lagipun Food Court KLCC ada lagi banyak pilihan makanan untuk aku and Putera pilih. lagipun Putera kata dia nak minum air kelapa hari tu. so, kitorang dua pun terjah je la ke food court tu dengan riang ria raya.

amik tempat kat foodcourt, pastu aku terus terpikir, mamat ni ingat ke makanan Malaysia macam mana? ke dia taram je makanan western all the way round semua? haha. end up, aku yang beli spagetti, mamat mata cantik tu beli nasi ayam. hahahahahha. terasa fuck up kejap sebab aku yang beli makanan western! KAH KAH KAH. sharky memang over. and sebagai tambahan, Putera beli kelapa hijau yang maha besar punya dari kedai mana entah,

Putera : aku da lama teringin nak minum air kelapa ni.

aku : apesal?

Putera : entah la.

and lepas tu kitorang berborak la apa-apa untuk kasi tak canggung antara satu sama lain. tapi aku tak ingat la pulak kitorang berdua borak pasal apa. the good thing is, Putera memang tak kekok pun untuk borak dengan aku and aku pun tak la nervous barabas masa nak borak dengan dia. haha. aku takut la jugak kalau tetiba kitorang dua jadi awkward gila babi and lepas tu jadi krik krik krik and tak tahu nak borak apa. semuanya jadi smooth je and good la lepas tu.

dulu bila aku baca blog Putera and Putera kata dia takde keyakinan diri and all that, aku macam tak percaya la, da kenapa dengan mamat ni . self confident dia tak tinggi and kenapa dia rasa macam tu? sebab bila aku jumpa dia, dia okay je and boleh borak and boleh cakap, ceria je. dengan aku ceria la dia. tak tahu la kalau dia buat atau pura-pura je. haha. aku pun selalu jugak macam tak confident dengan diri sendiri sebab buruk and all that tapi bila Putera macam tak self confident, tetiba aku rasa macam,

Putera, rilex kay. tu cuma mainan perasaan je.

kitorang dua duduk dekat tepi kolam air pancut tu and tengok air pancut,lepas tu ada warna warni and lepas tu ada lagu. aku serius batak gila sebab tu first time aku hadap semua benda alah ni. and lepas tu kitorang borak pasal impian masing-masing. Putera cakap impian dia dengan pasangan dia and air pancut and KLCC. dia ada jugak cakap pasal lelaki pertama yang dia keluar, kisah pasal lelaki dan Putrajaya and aku cerita la jugak pasal diri aku and BF aku masa tu. BF aku masa tu ialah sunshine. so, aku tunjuk jugak gambar sunshine kat dia.

Putera tengok gambar sunshine masa tu and komen.

Putera : XXXXXXXX (komen pasal sunshine)

aku : KAH KAH KAH.

lepas tu aku cakap yang ....

aku : kau tahu tak ada orang crush dekat kau?

Putera : mana kau tahu?

aku : orang tu cakap kat aku.

Putera : siapa?

lepas tu mamat aussie ni sengih-sengih. hahahahahhaha.

aku : ada la. mana boleh bagitahu.

Putera : ingatkan nak bagitahu.

aku : okay la. aku kasi klu. dia selalu like status kau. tapi dia tak pernah borak dengan kau.

Putera : siapa?

aku da gelak-gelak. HAHAHAHHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

aku : carik la sendiri.

pada masa yang sama , aku texting Di tanya dia kat mana. Di ni kerja kat KLCC and aku pernah tulis kat blog dia ni siapa bagi aku and macam mana kitorang rapat. aku ajak dia lepak dengan aku plus Putera. tapi Di kata,

Di : tengok la dulu macam mana.

lepas tu aku dengan Putera jalan-jalan lepas tengok air pancut and lampu and dengar lagu yang ada dekat Taman KLCC tu. si Putera ni jiwang la jugakkan? haha, sebab bila aku dengar impian dia dengan kekasih hati (jika dia ada satu hari nanti) ,aku rasa, dia memang sangat jiwang and impian dia tu comel je bagi aku. hiks.

masa aku dengan Putera jalan-jalan kat area convention - KLCC Exhibition - yang menghala ke Aquaria tu,pastu Di kol aku.

Di : kau kat mana?

Aku : KLCC lagi.

Di : jom lepak. aku ada surprise untuk kau.

Aku : kau nak kasi hadiah hari jadi aku ke? hahah. terharunya.

Di : bukanlah. haha. kita jumpa kat jambatan yang hadap KLCC tu.

Aku : wokies.

lepas tu terus aku tarik tangan Putera untuk ke jambatan yang hadap KLCC tu.

Putera : kita nak ke mana ?

aku rasa dia terkejut sebab aku tarik tangan dia. KAH KAH KAH.

Aku : jumpa kawan aku kejap.

lepas tu aku sengih.

and masa da sampai jambatan tu, aku nampak Di dari jauh, lepas tu aku terus dengan muka ceria datang ke arah dia.

aku : Diiii!!!!!

aku memang teruja jumpa dia ni sebab dia borak dengan dia best. haha. Di mohon jangan kembang bila baca ni. haha. tapi dia selalu buli aku. so, kadang-kadang dia jahat jugak.

Putera : macam pernah jumpa je?

Di : aku nak bagitahu kau. tadi aku da jumpa dia la tengah hari tadi.

Aku : cis, buat malu aku je. aku ingat kau tak jumpa dia lagi. gaya mesej tadi macam tak pernah jumpa Putera lagi.

lepas tu kitorang bertiga borak la benda-benda lagha kat atas jambatan tu. aku ingat je apa yang kitorang borakkan tapi biarlah jadi rahsia perbualan tu. tapi ada something ayat Di buat aku tergelak.

Di : minggu ni aku boleh cakap, sebagai minggu berjumpa blogger.

Aku : eh??? kau jumpa siapa?

Di : aku jumpa ....... XXXXXXXXXXXX. boleh la nanti aku tulis kat blog aku yang aku jumpa korang semua pastu blog aku ke ba boom gila.

aku dengan Putera da gelak-gelak da. and then kitorang sambung borak and borak and borak. pukul 930 baru masing-masing menuju ke LRT untuk balik. aku dengan Di menuju ke KL Sentral. Putera ke Gombak.

Putera ada tanya aku satu soalan and sampai sekarang aku tak bagitahu dia.

Putera : apa first impression kau terhadap aku?

Aku : rahsia la! haha. mana boleh bagitahu.

and sampai sekarang aku tak bagitahu dia pasal first impression aku tu. pasal crush dia pulak ,

Putera : aku da tahu da siapa.

masa ni kitorang jumpa kali yang kedua. nak usha pesta buku kat KLCC.

aku : siapa?

Putera : gambar dia ada ********** tu kan?

aku da gelak terbahak-bahak. KAH KAH KAH. like serious shit men, mamat ni teka dengan betul pulak tu.

Aku : macam mana kau boleh teka dengan betul ni?

Putera : (aku tak ingat dia cakap apa)

lepak dengan Putera seronok. banyak benda yang aku borakkan. heh. ye la, aku da la suka baca blog dia yang agak berilmiah and power tu. kalau nak bandingkan dengan blog aku yang mangai entah pape ni, tahap bulu kambing dengan bulu yang ada emas woo. haha. tampar diri sendiri sebab ada blog yang lucah. da lama aku tak borak dengan mamat aussie tu. apa kabar la agaknya dia.

aku la kan, kalau ada masa, memang aku nak lepak and borak dengan dia lagi. heh. maybe bawak dia ke skytrex pulak ke apa ke. weh, meh la datang lagi kat KL, aku bawak main kat Skytrex! heh. sekian la cerita saya keluar bersama Putera. aku da tak tahu nak tulis apa sebab aku lapar gila barabas and aku nak makan sangat. sesungguhnya esok aku ada meeting kat park pukul 1030.

Sif : esok ada meeting kat park tau. 1030. tak payah masuk ofis dulu la.

aku : oo okay.

Sif : ke ada kerja lain

aku : E%RDTUIYG YUTRC%RUIJHOIUYF TRE$%E%^T*Y OU GHEC^VYU HIGYR&%E

Sif : okay la. masuk la ofis terus. ada Ali kat situ. korang dua je la. haha.

jadi, esok aku terus masuk ofis la and tak payah masuk park dulu. sekian wasalam. rabu ni ada lawatan dari Tourism Selangor la apa la ke Park so like macam aku kena handle pasal lawatan dorang ni. tu yang ARGHHHH. kelam kelibut kelabut kelaut semuanya. haha. sorry bos, sorry Alala sebab semalam tak masuk park sebab beli barang untuk semua tu.

sekian, makan malam dulu and assalamualaikum.

p/s
aku... rindu bebudak aku. haiyayayaya. bila nak lepak lagi ni?


26 comments:

  1. Hmmm tak nak la jumpa ko shark .. tak konfiden langsung aku.
    Biar lah aku menjadi ulat beluncas dalam dedaun saja .. tetiba. Haha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab? hahaha. apa yang tak kenfidennya uncle?

      Delete
  2. dulu Putera ada mention pasal rahsia mata dia..sekarang baru aku tahu sebab apa. Hehe..pecah rahsia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi dari gambar kan boleh nampak mata dia macam pakai celak hahaha

      Delete
    2. serius bro aku tak pernah tahu pun siapa dan macam mana rupa Putera..yang aku tahu dia blogger.

      Delete
    3. oh. kau tak friend dengan dia kat fb?

      Delete
  3. Woah Bloggers meeting. Haha. Open sangat lah kau Shark.

    Di tu Blogger gak eh? Link...

    ReplyDelete
    Replies
    1. maksud open? entry aku open ataupun aku suka jumpa org menjadikan aku ni open?

      haha. nope. di bukan blogger.

      Delete
    2. Kau ske jumpa org. Haha. Aku susah sikit, sebab nanti krik krik je. Bunyi cengkerik.

      Nak kenal oranje! Hahaha tetibe. :p

      Delete
    3. aku memang suka jumpa orang and berkawan. bagi aku seronok. nak kenal oranje? kenal je la. haha

      Delete
  4. macam best je rasa bila jumpa sesama bloggers ni...teringin jugak aku nak jumpa kome ni..
    btw shark...hang tak rasa akward ke bila jumpa sesama bloggers..yang juga sesama nafsu songsang ni ???

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku suka jumpa org. emm, bloggers, aku jumpa putera je. lain takde pun.

      aku banyak jumpa people yang not bloggers. so yeah, haha. tak rasa kekok

      Delete
  5. aku segan nk baca.. tp baca juga..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. jadi setelah baca, mesti sengih2 sorang2 kan ni.

      Delete
    2. putera kt gombak ke?wow...dkt dh tuu..:p
      ko suke jmpe blogger kn?ak cabar ko ajk ak jmpe..amacam?muahahaha

      Delete
    3. kenapa kau cabar aku, aku kena ajak kau jumpa?

      hahaha. kau pun boleh je sendiri ajak aku jumpa. and aku tak kisah je. jom la

      Delete
  6. Wahh jumpa Putera. Teringin juga nak kenal dia dgn kau secara dekat. Asyik baca blog je. Hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. my ofis kat jaya one building which is not really far away dari ppum. hari tu baru terjah masuk kolej satu kat um jumpa kawan.

      Delete
  7. Best ar jumpa Putera.
    Teringin jugak nak jumpa dia tapi rasa segan pulak.
    Yela dia tu pun bukan calang-calang orang.

    Tapi at the same teringin jugak nak jumpa sharky ni haa.

    ReplyDelete
  8. Tertanya-tanya apa blog si putera ni...

    ReplyDelete
  9. Nk jumpe dua dua .. Bole x .. Haha

    ReplyDelete
  10. Kt suria klcc Tu Ade jambatan hadap klcc ke . Ingat kan jumpa kt skybridge . HAHAHA

    ReplyDelete
  11. Wah best nya dapat jumpa Putera...

    ReplyDelete
  12. Assalamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah seorang Pengusaha Butik yg Sukses, kini saya gulung tikar akibat di tipu teman sendiri, ditengah tagihan utang yg menumpuk, Suami pun meninggalkan saya, dan ditengah himpitan ekonomi seperti ini, saya coba buka internet untuk cari lowongan kerja dan secara tdk sengaja sy liat situs pesugihan AKI SYEH MAULANA Di Website/situnya Saya pun langsug hubungi beliau dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan hanya 3 hari, Alhamdulilah benar benar terbukti dan semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, kata kata beliau yang selalu sy ingat setiap manusia bisa menjadi kaya, hanya saja terkadang mereka tidak tahu atau salah jalan. Banyak orang menganggap bahwa miskin dan kaya merupakan bagian dari takdir Tuhan, Takdir macam apa? Tuhan tidak akan memberikan takdir yang buruk terhadap kita semua, cobaan yang Tuhan berikan merupakan pembuktian seberapa kuat Anda bertahan di dalamnya, Tuhan tidak akan merubah nasib Anda jika Anda tidak berusaha untuk merubahnya. saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Ritual Penarikan Dana Hibah AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses, Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia, jika anda ingin seperti saya silahkan Tlp Aki Di 0852-9827-5599 atau KLIK DISINI PESUGIHAN AKI MAULANA Wassalam

    ReplyDelete

Kalau rasa entry ni best, boleh komen :)