Nuffnang

Saturday, 24 January 2015

Tidur #127

sekarang aku rasa nak tidur je. REMAJA nanti kalau aku sempat nak taip,aku taip la. how my intern so far? so far so good. kawan-kawan kerja pun okay. and I was very impress gila dengan big boss aku sebab dia adalah sangat baik hati dan pekerti mulia. hahahahahahhaa. pejadah guna bahasa melayu prosa klasik tetiba.

but the thing is, aku penat bukan sebab aku kerja all day 24/7 since bos pun tak kasi banyak kerja lagi. ye la,aku baru first week intern, da tu, kau nak keje banyak mangai mana pun , memang takde la. aku penat sebab bawak motor pergi kerja. like everyday aku pergi kerja amik masa 1 jam. and balik amik masa 1 jam jugak. somehow, it is very tired and tenaga aku banyak buang dekat situ je.

and like seriously right now, siapa ada rumah dekat Petaling Jaya? hahaha,aku nak tumpang duduk la selama aku intern kat PJ. and this is serius talk la. kalau aku tahu , baik aku mintak intern jauh-jauh negeri lain pastu dapat hostel macam kawan-kawan aku yang lain.

aku hari-hari naik motor pergi kerja and feeling macam mat rempit sejati lalu dekat laluan motor federal tu. and hari-hari kalau aku tak nampak accident adalah tak sah. bagi aku la, laluan motor kat federal ke apa ke, kat mana-mana highway la, semuanya adalah sangat bahaya. and each bike macam sangat piang laju gila and kalau kau bawak lembab, sama ada kau rasa sangat sadis sebab kau la motor paling lembab kat situ ataupun kau akan di hon berkali kali sebab terlalu lembab and orang belakang kau sangat bengang. k, yang nombor dua tu aku tipu je. so far takde la orang hon-hon lagi just because you ride a bike very slowly.

kau nak potong motor depan kau, kau potong je la dengan penuh bergaya lepas tu senyum keji seolah-olah kau berjaya potong Kimi Raikonnen kat litar F1. aku hari hari merempit kat laluan motor tu selalu rasa macam tengah racing dekat  cub prix and feeling macam Zamri Baba amik lap tajam. KAH KAH KAH.

hari jumaat hari tu, masa solat jumaat, aku solat la dekat Masjid Asasi UIA sebab dekat je dengan ofis aku. sekangkang kera je jauhnya so like macam jalan kaki je la pergi masjid tu. dulu aku ada ex dekat Asasi UIA and tetiba aku teringat memori aku panjat pagar asasi UIA ni di malam hari dengan ex aku semata-mata nak ceroboh masuk asrama dia. hahahahahahha. sebab Asasi UIA ni like very strict gila not macam asasi lain yang agak bebas la. asasi aku dulu memang bebas gila babi. eventhough asasi aku ada curfew and all that tapi still la bebas kalau kau nak compare dengan asasi UIA. so, aku pun solat jumaat dekat Masjid UIA tu and feeling, adakah aku akan jumpa ex aku? aku tak rasa akan jumpa since aku rasa dia pun da masuk UIA kat gombak tu. actually, aku tak tahu apa kabar berita dia since kitorang da tak contact each other lagi. haha.

dia actually macam a bit ironic untuk aku tau sebab selalunya kalau aku nak pergi kerja and masuk ofis, aku akan lalu PPUM and then Asasi UIA and then Hospital Columbia, lepas tu baru jumpa ofis aku. the reason aku rasa ironic gila babi sebab aku ada ex dekat UM and aku ada ex dekat asasi UIA. hahaha. aku kadang-kadang rasa macam blerghhh gila bila lalu depan dua dua benda alah tu. masa mula-mula la dulu aku rasa macam blerghhh gila and sampai rasa nak bom pun ye. over gila babi perangai. tapi da hari-hari lalu, kadang-kadang aku wat dek wat lek wat pis je lalu and malas nak hadap sangat since traffic jam lagi memerlukan perhatian aku. KAH KAH KAH.

aku puji betul manusia yang bawak kereta pergi ofis kat KL ni. korang memang ada kesabaran yang super power and aku tabik doink toink sama korang. k la. esok aku kena masuk park pulak and esok ada event apa entah dekat park tu. so, this first week, like aku kerja straight 7 days and aku akan cuti senin and selasa next week. yeay!! yeay la sangat sebab aku ada exhibition nak kena handle next week. haha. tidur dulu. selamat malam and adios amigos. siapa-siapa yang baik hati nak kasi aku tumpang rumah dia sepanjang aku intern, HAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAH, bagi tahu la aku, aku amat alu-alukan.

oh, lupa pulak. lagi satu is, fon Zenfone 4.5 aku rosak sebab basah kena hujan. ada satu hari tu, aku balik ke rumah and then hujan lebat and then fon aku lencun, never expect that and fon aku tengah meragam nak manja dengan aku padahal aku tengah takde mood sekarang. ngada-ngada gila fon aku. haha. so, like sekarang, aku tak boleh wechat and wassap and insta or whatsoever sebab fon rosak. fon aku yang available ialah fon baling anjing je la which is hanya boleh texting or calling. so, siapa-siapa nak contact aku , through calling je la ataupun mesej. kang kalau korang wasap atau wechat, memang zaman dinasour bila pulak la aku akan balas

so, selamat malam. this real selamat malam la aku ucapkan. haha. Assalamualaikum :)

p/s
aku rindu seseorang. fuck, susah jugak nak move on ni. cilaka


13 comments:

  1. Selamat Ber intern Shark ... bawa moto to elok2 ..jgn laju2 sgt. Kalau laju pon make sure jgn goyang, rendah kan badan, besarkan pusat graviti..hehe .. skang nie dah tak de bf ..sapa nak jaga ko klu bukan diri sendiri .. have fun. Harap jumpa bf baru kat ofis baru. :p

    ReplyDelete
  2. uncle nu'man ni la. haha. bf? kalau ada rezeki ada la. hahahaha. kalau ada , memang aku setuju je. hansem gila bak hang semua kat sini. kakakaka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rekomen sorang kt sini .. emmm geram pulak rasa .. hahaha

      Delete
    2. isk uncle nu'man ni. nanti balik malaysia, kita bawak la uncle nu'man pi tempat kita intern. hahahahahahaha/

      Delete
  3. hahaha..lawak pon ade..sian pon ade..mmg jaoh la pj ke umah ko...haha..br la hangpa tau pnat n xde mse nk updet salu blog time kje kn?hahaha..pdn muke..:p ...ptt r xleh wechat ko dh....adoi...
    ex bf puny la merata..pow la dorg ckit..muahahhaa......move on blh je bro..but i m not gud at dat..tp oleh sbb ak xpnah ad bf n salu tepuk sblh tgn ajer..n salu xde jodoh ajer,so ak bljr buat2 move on..insyaAllah ok nti.....
    *mcm la ak pndai sgt bab cintan-cintun ni..:p

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh? apesal tak ley wechat aku? wechat je la macam biasa . hahaha. aku ada je on wechat 24/7. untuk bahagian kau, ada la tu nanti kau berbahagia. not now, but later. insyaAllah :)

      Delete
    2. ak puny wechat yg probs kot..'berbahagia later'..hopefully...:)

      Delete
  4. pesal banyak sangat binatang dalam post ni?.babi,anjing,dinosour

    Hak hak hak

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahahahaha. aku kan pencinta haiwan :)

      Delete
  5. Shark... Just curios... Your karekter tu cm paan ke?? Aq cm trtnya

    ReplyDelete
  6. Assalamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah seorang Pengusaha Butik yg Sukses, kini saya gulung tikar akibat di tipu teman sendiri, ditengah tagihan utang yg menumpuk, Suami pun meninggalkan saya, dan ditengah himpitan ekonomi seperti ini, saya coba buka internet untuk cari lowongan kerja dan secara tdk sengaja sy liat situs pesugihan AKI SYEH MAULANA Di Website/situnya Saya pun langsug hubungi beliau dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan hanya 3 hari, Alhamdulilah benar benar terbukti dan semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, kata kata beliau yang selalu sy ingat setiap manusia bisa menjadi kaya, hanya saja terkadang mereka tidak tahu atau salah jalan. Banyak orang menganggap bahwa miskin dan kaya merupakan bagian dari takdir Tuhan, Takdir macam apa? Tuhan tidak akan memberikan takdir yang buruk terhadap kita semua, cobaan yang Tuhan berikan merupakan pembuktian seberapa kuat Anda bertahan di dalamnya, Tuhan tidak akan merubah nasib Anda jika Anda tidak berusaha untuk merubahnya. saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Ritual Penarikan Dana Hibah AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses, Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia, jika anda ingin seperti saya silahkan Tlp Aki Di 0852-9827-5599 atau KLIK DISINI PESUGIHAN AKI MAULANA Wassalam

    ReplyDelete

Kalau rasa entry ni best, boleh komen :)