Nuffnang

Tuesday, 30 September 2014

Mimpi 2 by Shin #110

almost one year. padahal penulis ni da hantar lama. sorry banyak-banyak. aku memang la clumsy habis tak cek email betul-betul. apa-apa pun, selamat membaca :)


Bab 2 mimpi

11.30 am 14 Nov 2013

"Hey kimi!!! Apacer? Pi mana off day?" Tanya zam
"Nothing special lar zam..balik umah member kat bangi"
"Hmmm not bad..have you try new recipe?"
"Ape?cookies mix with orange and banana" tanya kimi
"Nope..creme brulee with soya and banana"
"Oh that one...belum lagi lar" kata kimi tergaru garu kepala nya yang langsung tak gatal..haha
"Kenapa tak try?"
"Aku lupa lar..hahaha.,buat tu dah lar leceh" jawap kimi
"Ker sibuk dating?"duga zam
"Dating tu kene ade..aq masak asian food jer tuk budak budak sana"

Zam yang merupakan rakan sekerja kimi amatlar sporting,,yang nie super straight tapi tetap okay jer dengan kimi..bagi zam..sexuality orientation is freedom...so no problems.

*tritit tit*
1 new message

"Faiz" getus hati kimi

"Wak..dah lama kite tak dengar khabar awak"
"Kite sihat jer wak...lagipun busy keje" balas kimi..
"Awak sihat? Bile nak jumpe" balas faiz beberapa minit kemudian
"Tak taw lar..nanti kalau kite offday.,kite set time..mcD ker..mana manalar"
"Tak rindu kite ker" balas faiz

Kimi tersentap sekejap...dya seperti tak tahu apa nak dikatakan kepada faiz..
Faiz ni merupakan bekas kekasih kimi..setelah sekian lama mengenal faiz..dalam setahun kenal..setahun couple..akhirnya berpisah bukan kerana keinginan masing2x...faiz yang panas baran Membuatkan mereka terpisah..
Kekadang panas baran nie memang sukar dikawal..tetapi oleh kerana tidak mahu terus menyakiti kimi..dya mengambil langkah meninggalkan kimi..
Walaupun kimi tidak rela dengan tindakan faiz itu..namun faiz tetap dengan keputusannya kerana amat sayangkan kimi...setahun lebih Kimi
Mengambil masa untuk go on from hidup faiz..sehinggalah dia menemui adli..
Lelaki yang begitu gentle dan peramah...namun..kelihatan faiz masih tidak dapat melupakan  kimi....ternyata langkah yang diambilnya dulu sama sekali silap...seorang insan yang begitu melengkapi dirinya telah pergi..dia cuba couple beberapa kali dengan budak kolejnya..namun hanya bertahan sebulan dua..memanglah semuanya atas dasar nafsu semata..

"Ok lar faiz..kimi nak keje nie" balas kimi menutup perbualan sekaligus mengelak dari menjawab soalan faiz itu

Kolej kejuruteraan bangi 12:00pm

Kelihatan rey tengah duduk di foodcourt yang agak sesak dengan kehadiran pelajar untuk makan tengahari..kelihatan syam dan adli dari jauh tengah membeli makan..rey terus memerhatikan mereka..tapi secara jujurnya dia cuma memerhatikan adli..seorang lelaki kacak yang gentlemen berbadan sasa.."sempurna" adalah ayat yang sempurna untuk menerangkan bentuk tubuh dan sifat adli..syam juga tidak kurang menariknya..cuma senyuman adli dapat melembutkan hati hati sesiapa sahaja..no wonder kalau dya disenangi ramai..tapi he got no Girlfriend membuatkan rey tertanya tanya..adakah dia berpeluang untuk mendapatkan adli..mimpi..hanya itu mampu berligat dikotak fikirannya

"Wei! Rey!!!" Sapa syam kasar
"Oi..ya allah..terkejut aq oleh kau" rey yang lama mengelamun memandang adli sehingga tak sedar yang syam telah lama meninggalkan adli
"Tajam mata memandang" usik syam nakal
"Mana ada" nafi rey
"Ekleh..nak tipu aq" tambah syam lagi
"Whatever" kata rey sambil menyambung semula memakan burger.

Beberapa minit kemudian adli tiba di meja makan mereka..dia duduk bertentangan dengan rey..rey yang khusyuk makan memandang adli..dia mengukir senyuman sekadar menegur..

"Makan burger jer?" Adli memulakan perbualan.
"Mmm.." Balas rey selamba
"Seorang jer?" Tambah adli lagi..
"Mmm" angguk rey
"Jangan lar khusyuk makan sampai comot" kata adli sambil tersengih
"Ah! Comot?..eee.." Rungut rey smbil mngelap bibir mengunakan tisu..
"Bukan situ lar..kat bawah dagu tu comot" adli memberi arahan
"Jap jap" rey cuba membersihkan lagi
Melihat keadaan rey yang tidak dapat membersihkan dagunya sendiri,
Adli lantas ambil langkah..mengelap mengunakan tisu miliknya..
"Kan senang kalau minta tolong" kata adli
"Fuyoo..sweetnyer!" Kata syam mengusik nakal..
"Thanks..haha.." Rey tergelak kecil..
"Welcome" kata adli sambil sambung makan..
"Adli..ko takde GF ker?" Tanya rey menduga secara tiba tiba.
"Pffff" syam menahan gelak
"Haha..kenapa kau tanya?"balas adli
"Takde lar..soalan serius nie!..kau nie syam asal gelak pulak??"
"Takde pape..hehe"
"Takde lar rey..aku nak fokus study jer" balasa adli disertakan senyuman yang begitu sexy ..ouch!
"Ouh..bagus lar" balas rey selamba..berpura pura selamba

Yes! Adli single..ada lar peluang aku cucuk jarum...tapi dia nie super straight ker? Macam tak jer..well..belum cuba belum taw...tapi macam mna aq nak start nie..dye nie dah lar perfect ..pandai...hensem...adooooiiii...tolong lar hati...kenapalah kau boleh stuck dengan orang macam nie..agak agak aku ni dah kene bomoh dengan si adli..haha...berangan lebih..well better start from syam

"Syam! Ko takder Girlfriend ker? Asyik lepak dengan lelaki jer? Gay erk?
"Babun kau! Tuduh aku gay.." Balas syam tersentap
"Habis tue?" Tanya rey menduga
"Tengok lar wei, aku lepak dengan budak hotstuff macam adli..sape jer  yang nampak muka aku nie" balas syam
"Hahaha..aloloh..kesian nye...adli hotstuf erk?"
Adli memandang rey sambil tersenyum..tak tahu hendak dikata apa
"Memeh ar!...kaw pun terpesona!..hahah!!!!" Usik syam
"Cibs kaw syam..asal pula aku." Balas rey..di ikuti gelak tawa adli
"Serius ar syam...ko gay erk?" Dengan muka annoying rey bertanya..
"Nope..no no..never in a millions year..kalau adli ye kot"

Bingo!!! Syam telah mengatakan adli gay!!! Yeah!!! Walaupun tak tahu kepastian nya..at least dapat lar menghiburkan hati yang terseksa ini..HAHAHAHAHA *gelak setan*

"Amboi..kenakan aku plak..ko ni kan syam!!" Marah adli sambil menendang kaki syam..
"Aduh aduh..sorry bro..gurau jer.."

What gurau? =_=#

"Anyway syam..techcom dah siap reports?" Kata rey yang malas nak ambil tahu pasal gay ker tak dengan lebih lanjut,,janji dya tahu yang syam suspect adli gay jugak..so taklah dya seorang jer yang berfantasi..lol

"Belum rey...tak tau bila nak siap...ko nak datang umah kitaorang tak? Siapkan sekali?"tnya syam

"Nice idea..tapi aq takde transport"balas rey
"No probs..ikut aku" kata adli
"Boleh ker?" tanya rey
"Alah ikut jer..kau ready jer barang kau..balik nie,.aku ambil kau kat apartment..and kau overnight dekat rumah kitaorang..esok pagi kite pergi kelas sama sama lar"
"Betul cakap adli tue" sampuk syam
"Emmm..tengok dulu lar" balas rey
"Laaaaaaa..setuju jelar!! K!! Deal!"kata syam
"Ok deal! 5.30PM nanti depan gate!" Kata adli
"Hmm..okay..mana mana jelar" balas rey yang tak taw nak menolak lagi.
This never been in his wildest dream..balik umah adli!!!!!! Wooooooooo!!
Walaupun bukanlah rumah adli seorang...tapi...pencapaian yang sangat hebat..lol

*incoming call*

"Kimi" getus hati adli
"Syam..kau angkat dulu call nie tangan aku kotor"arah adli kepada syam
"Sape tue?"tanya syam
"Kimi"balas adli
"Okay"balas syam

"Hello ad" kimi memulakan bicara
"Erk..kimi..syam nie..adli pergi cuci tangan jap..kitaorang tengah lunch..tangan dia kotor" balas syam
"Dush, ok..korang tengah lunch erk?" Tanya kimi
"Erm..kan dah kata tadi.."balas syam mengejek..
"Yakan..haha.,"
"Nak cakap ape kat ad? Takkan dah rindu kot?"

"Kenapa perlu rindu? Getus hati rey

"Rindu lar..haha..takdelar syam..ade bende penting.."
"Ok ok..ni hah die dah smpai"balas syam
"Hello sayang."adli memulakan bicara
"Ek? Takper ke panggil sayang? Ad bukan kat public erk?"tnya kimi
"Takper..bukan orang taw sape yang kol ad kan?"jawab adli

"Sayang?!" Getus hati rey lagi..hatinya mula tak senang..

"Betul jugak..hehe.."balas kimi
"Nie kenapa call nie?" Tnya adli
"Ad..tadi faiz sms" terang kimi
"FAIZ!!" Getus hatinya."faiz..die nak ape?"tanya adli tenang
"Die nak jumpe kimi nanti..boleh tak? Kalau ad tak izin kimi tak jumpe" tanya kimi
"Die nak ape kimi?" Adli mula berprasangka
"Dah lama kitaorang tak jumpe..just nak bual kosong"kimi menerangkan

Aduh..sakitnya hati aq nie..kenapa lar si faiz nie tak boleh nak go on dari ganggu kimi..aku nak halang kimi oun rasa bersalah...tapi aku taw kimi ni takkan curang..aku taknak pulak mengongkong die..oh tuhan..please lembutkan hati ini untuk sekian kalinya...

"Ok..kimi..jumpe jer..just ingat jaga diri nanti"balas adli
"Ok ad!..cuma..tadi.."kimi terkedu
"Cuma ape sayang?"
"Die kate die rindu kimi..and sebelum nie kimi ade mimpi pelik pasal faiz.."
"Mimpi ape?"tnya adli
"Tak ingat sangat lar ad.." Terang kimi
"Ok lar.."balas adli pendek
"Ad..ad okay tak nie?" Duga kimi
"Takper..ad okay" balas adli cuba menyembunyikan perasaan cemburunya.
"Kalau ad tak suka..takper"
"Eh tak..pergi jer...kimi tahu jaga dirikan?"
"Yelar..tapi nanti ad cemburu.." Jelas kimi
"Cemburu tu memang ada...sebab ad sayang kimi..tapi..Ad taw kimi pandai jaga diri" jelas Ad
" thanks Ad..sebab faham kimi"
" no problem sayang"balas adli
"Kimi sayang ad!"
"Ad pun sama"
"Ok lar ad..kimi ade keje ni..nanti malam kimi call"
"Ok..bye jaga diri sayang"
"Ok bye" kimi menamatkan perbualan..

Setelah kimi meletakan panggilan..darah adli mula berderau..terasa sakit didalam hatinya..Kudratnya seolah olah hilang..selera makannya tadi pun mula pudar..matanya sedikit berair..

"Adli? Ko okay?" Duga syam
"Eh..okay okay" balas adli yang cuba menutup kesedihannya
"Erm..adli..sape kol kaw tadi? Kate takde awek?" Tanya rey
"Haha..adalah.."balas adli dengan gelak tawa yang dibuat buat
"Alah..sape mimi tu?" Tanya rey lagi?
"Ape mimi? Hahaha..." Gelak syam dan adli
"Betular mimi..aq dengar tadi"rey cuba menegakkan benang yang basah
"Hahaha..ok ok..mimi pun mimi lar" syam yang sakit perut menahan gelak,,
"Nanti lah rey aku kenalkan kau" adli cuba menyembunyikan kimi
"Ok janji taw" balas rey..
"Ok ok..haha"balas adli..
"Ok lar..dah habis makan..aku nak gerak dulu pi kelas" kata adli
"Ok adli" Balas syam dan rey

Adli mula meninggalkan meja makan..

"Adli okay tak tu?" Tnya rey kepada syam
"Tak taw lar rey macam tak okay jer"balas syam
"Whateverlar...jom cepat habiskan makanan and masuk kelas awal boleh tidur or rehat rehat dulu.." Arah rey
"Ok" balas syam pendek..

Setelah habis makan..mereka berdua pun mulakan langkah ke kelas...
Namun dikotak fikiran rey..masih tekenang siapakah wanita yang bertuah begelar mimi..yang dapat mengawal perasaan mr perfect adli tu...hmm...siapakah dya....

Di dalam kuliah

Kelihatan suasana kelas yang agak tenang di hadiri kurang dari 30 orang pelajar...
Rey mula hilang tumpuan didalam kelas...fikiran nya merewang rewang mengenangkan ajakan adli untuk kerumah...what should he wear..what should he brings...hahaha..dia cuma nak tampil menonjol didepan adli..
Sepanjang kelas rey memerhatikan adli dari belakang..melihat rambut, kolar baju..bentuk belakang..segala galanya diperhatikan...

"Sexy nyer lar adli nie..dari belakang pun sexy..apatah dari depan..grr"
Getus hatinya

Syam yang duduk di sebelah nya kusyuk menyalin nota yang diberikan
" wei nanti dah salin..bagi pinjam aku, aku tak nampak lar ape sir tulis, kecil sangat" kata rey sambil menepuk peha syam.
"Memang lar tak nampak kalau stalker budak depan dari tadi" usik syam
"Eh mana ada...entah pape je lar kau ni" balas rey menutup kekantoian nya.

"Kenapa lar adli kusyuk sangat nie...pusing lar kebelakang...nak tgok juga muka yang kacak itu... " rungut rey di dalam hati

"Mohd adli ismail" sir ahmad bersuara
"Berapa nilai X?" Sambung sir lagi
"Err..tak kire lagi sir" balas adli tergugup gagap
"Tak kire lagi? Mengelamun jer..cepat kire.." Sambung sir
"Belakang adli sape name?" Tanya sir
"Rey" balas rey sentap
"Nilai X berapa" sir mengulang soalan
"Nah habis..mampos aku" getus hati rey
"34.89" bisik syam
"Eerrrr..34.89" balas rey tergugup gagap
"Ok...bagus" sir berpaling kearah papan putih..
"Fuh thanks syam" balas rey lega
" no probs" balas syam pendek

"Kenapa adli tak dapat jawap? Dah lar dye ni student contoh..siap sir tahu lagi nama die" persoalan mula berligat di kotak pikiran rey

"Mesti ade something problem nie" rey membuat andaian sendiri


"Dush!! Kenapa lar aku mengelamun..kan dah malu tak dapat jawap.." Getus hati adli
"Kimi oh kimi....i cant afford to lose you..tak sanggup tengok kau bersama dengan orang lain...biar pun cuma keluar makan...lebih lebih lagi kalau orang tu memang ada hati.." Hati adli mula membebel

"I need to do something..." Sambungnya lagi..
Fikiran nya mula melayang layang..untuk mengatur langkah seterusnya..
Dia mula befikir macam macam cara untuk menghalang faiz dari terus memburu untuk mendapatkan kimi kembali.

"Ok bingo!! Aku mesti berdepan dengan faiz" kata hati nya penuh semangat..
"Tapi mana nak dapat number budak syaiton tu..hmmmm..takkan nak minta kimi kot" adli tengah buntu mencari jalan
Dia pun dengan selamba mengeluarkan handphone ..membongkar ruah isi contacts untuk mencari kenalan yang dia rasa kenal dengan faiz..
"Mir!!! Hah, budak ni housemate faiz tak silap..mir ni kawan baik kimi"


"Mir"  mesej dihantar
"Yup..sape nie?"balas mir
"Adli,teman kimi" balas adli pendek
"Oh adli..kenapa?"
"Ermmmm..ade number faiz tak?"tanya ad
"Ade kot..jap jap.." Balas mir

Vcard recieve "Faiz.Housmate"

"Dah send, tapi kenapa kau nak?"
"Takde..saje..kenape?" balas adli menutup niat sebenar
"Ooo..aku dengar kimi cakap...korang tak ngam"
"Dush...dang nah!!.." Getus hati adli
"Oo..takder..nak ajak main futsal.." Adli pantas memberi penipuan.
"Oookay...hahah..boys things..malas nak masuk campur" balas mir
"Hahaha..lawak la kau nie.." Balas adli
"Ok lar adli...later..busy" balas mir mematikan perbualan..
"Ok ok...sorry ganggu..anyway thanks.." Balas adli
"K." Last word from mir.
 
Adli mula tersengih sengih. First step nya berjaya
"Well..aku mesti berani nak jumpa faiz."

"Adli ismail!" Sir ahmad memanggil namanya..
"Eerr yes sir" balas adli tergugup gagap..
" jawapan soalan no.38?"
Adli dengan gelabah anjing mencari soalan tu..
" cari ape tu?"Tanya sir
"Errr..tak jawap lagi lar sir" balas adli jujur..die tahu sir sayang die
"Kamu okay tak? Tak pernah pula kamu tak dapat jawap soalan." Balas sir
"Okay yang lain sape tahu?"
"4555.78" jawap syam..
"Okay bagus" balas sir sambil menyambung semula ke papan putih..
"Adooi..dah dua kali terkena oleh sir hari nie" getus hati kecil adli
"kau dah kenapa adli?" Tanya syam sambil menendang kerusi belakang adli
"Takde lar..ngantuk jer..lepas makan." Balas adli dalam suara berbisik
"Pusing jugak die kebelakang" getus hati rey


Sejam telah berlalu, kelas sir ahmad mula habis..waktu menunjukan pukul 2..waktu zohor dah masuk...rey yang telah menamatkan kelas nya pada hari itu terus membuat keputusan untuk pulang ke apartment pelajar..
Adli dan syam pula masih mempunyai kelas praktikal dekat lab.
Rey terasa teruja dan gementar sedikit mengenangkan apa yang akan berlaku malam nanti..huhuhu..

"Ok syam,adli..aku balik dulu..jumpa nanti"
"Ok rey, jangan lupa 5.30 petang nanti"balas adli
"Yup, nanti kau naik kereta adli, aq balik follow lan dengan azim...kitaorang nak singgah admin jap" balas syam.
"Buat ape kat admin"? Balas adli
"Bayar yuran..aku tak habis bayar lagi.." Jawap syam
"Ok...nasib aku dah..malas lar nak beratur kat finance tu" balas adli"
"Ok ok...cya" kata rey
"Bye" balas adli dan syam serentak

Setiba rey dibilik nya..dia mula terlentang di atas katil..bergolek golek
Masih teruja dengan ajakan..laptopnya dibuka..lagu one direction the best song ever mula bermain ruangan bilik ya..
Dia memandang kipas silingnya berpusing sayu...lama kelamaan dia mula mengantuk..

                                      ***************************
"Adli ape kite nak buat nie?" Tanya rey
Adli senyap..
"Takkan kite dua jer kot..pukul berapa syam balik?"
"Tak taw..dorangkan gi admin..jap lagi balik lar tu.." Balas adli selamba
Adli mula mengorak langkah ke dapur..rey yang masih terpinga pinga melihat isi rumah tue..bau yang begitu selesa.."bau jantan" getus hatinya..

"Kemas gile rumah korang..macam bukan rumah bujang..no wonder senang nak study..keadaan selesa jer" jerit rey dari ruang tamu..
"Takde lar..gelak adli, ade orang tolong kemas....pasal tu macam ni"
"Untung lar ade mimi..haha" balas rey
"Nak air ape?" Tanya adli..
"Ape ape je" balas rey pendek sambil melangkah ke dapur
"Air kau pun boleh" getus hati kecil nya
"Serius lar...aku bagi air paip kang..baru kau tahu.." Kata adli mengusik tanpa berpusing kebelakang kusyuk membuat milo ais untuk dirinya..

Rey yang kini hampir dengan adli dari bahagian belakang dengan tiba tiba memeluk adli...memeluk erat perut adli yang bersix pack itu..mukanya di benam kan ke belakang adli..

"REY" adli terkejut
"Sorry adli" balas rey yang masih memeluk erat badan adli
"Kenapa nie?" Tanya adli tenang..sambil tangannya memegang tangan rey..cuba melepaskan ..tapi di lakukan lembut..tak tak juga dilepaskan nya..
"Aku sayang kau..sayang sangat sangat..dari hujung rambut sampai hujung kaki aku suka kau..tolong lar aku dah tak tahan...please please..aku nak kau jadi milik aku.."rey mula meluahkan perassannya

"Rey...lepaskan dulu..aku dah tak boleh bernafas nie.."kata adli
"Taknak!...Kalau kau cakap kau sayang aku baru aku nak lepas"
"Ok ok..macam mana aku nak cakap kalau bernafas pun susah"balas adli

Rey mula melonggarkan pelukannya...dia mengambil satu langkah kebelakang..adli berpusing menghadap rey..kedua tangan adli memegang tangan rey...adli mula merapatkan muka kearah rey...bibir mereka bertaut...lidah bermain lidah..tangan adli mula menjalar masuk kedalam baju rey.,meraba raba ke seluruh kawasan...rey kini mengerang keenakan...tangan nya pula mula mencapai ke batang adli.."wow..tegang keras..slurrp" getus hatinya...aktiviti meraba raba masih berterusan...ciuman adli kini beralih ke leher rey...rey memeluk kepala adli erat sambil mengusap usap rambut adli dengan penuh nafsu..impiannya kini tercapai..kini dia begitu hampir dengan lelaki yang  begitu sempurna dimatanya..tidak terhad pada itu..lelaki yang diimpikannya setelah sekian lama kini berada dalam dakapannya..adli mula melepaskan ciumannya..lantas menolak rey keatas meja makan..adli mula menanggalkan tshirt rey dan tshirtnya....terlihat susuk tubuh yang sexy putih melepak..dengan puting coklat menawan..adli tak dapat menahan nafsunya..dia mula mengentel puting rey..sambil sebelah lagi dijilatnya..bersilih ganti antara kiri dan kanan...rey bergitu gersang diperlakukan sedemikian...setelah selesai di bahagian atas..jilatan adli mula turun ke perut lalu ke pusat..sambil tangannya meraba raba batang rey...adli cuba membuka seluar rey..tetapi tindakannya dihalang oleh rey...adli kembali berdiri tegak sambil bingung dengan tindakan rey..

"Let me do on you first" kata rey...sambil menarik tangan adli ke ruang tamu..
Adli tersengih dengan tindakan rey..masih control macho...sexy teramat lar sexy..

Rey menolak badan adli jatuh ke sofa..sambil melutut di depan adli...adli seolah olah faham apa yang diinginkan rey lalu membuka kangkangan nya memberi greenlight untuk rey beraksi...kepalanya di letakan relax di sofa..mata terpejam..menanti nikmat dari mulut rey keatas batangnya..rey mula membuka seluar adli...RENOMA... Seluar dalam yang sangat sesuai untuk seorang lelaki yang sexy seperti adli..

Belum sempat rey menarik seluar dalam itu kebawah..pintu rumah diketuk dengan kuat...

"REY!!! REY!!!" Jerit orang yang berada diluar pintu
"Ya.."REY menjawap..
"Adli tunggu ko kat pagar apartment"
"Ok jas..thanks" balas rey..
"Shit...gantung mimpi"..rungut rey

Rey mencapai handphonenya lalu mendial number adli..

"Hello adli, jap lagi aq turun aq siap jap..belum mandi lagi"kata rey
"Ok relax..kelas kitaorang habis awal..jam 4.15 tadi habis..kita janji 5.30 kan..aku tunggu kat bawah nie ..kalau siap awal..turun jer..jangan lupa bawa paper techcom"
"Ok ok..." Rey menamatkan perbualan.

Rey mencapai tualanya..seluar dalamnya kini basah...die tersengih kecil..
"Ntah pape jelar mimpi aq nie"

End chapter 2

Hye..bertemu lagi..saya shin..like always..comments and critics
Amat diperlukan..kalau ada terjumpa shortform lagi..maybe aku telepas pandang..haha..susah kalau dah terbiasa..tapi akan berusaha..
Ok enjoy..hope fun..



****************************************************************

aku rasa ramai je ada bakat untuk menulis tapi semua macam tak yakin dengan diri sendiri.

p/s
mata makin lama makin barai

7 comments:

  1. this one superb.... nice.. shin, hope adli tu setia dgn kimi.. rey boleh blah.. haha

    ReplyDelete
  2. pening sikit.. ramai sangat watak. haha.. but okay jugak, best, but nak twist, tengok2 Sir tu minat kat Adli... hahaha.. mampus!

    ReplyDelete
  3. boring..nt even bother to read. zzzz

    ReplyDelete
  4. Suruh dia sambung part 3 lak..

    ReplyDelete
  5. Remaja please .

    ReplyDelete
  6. Assalamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah seorang Pengusaha Butik yg Sukses, kini saya gulung tikar akibat di tipu teman sendiri, ditengah tagihan utang yg menumpuk, Suami pun meninggalkan saya, dan ditengah himpitan ekonomi seperti ini, saya coba buka internet untuk cari lowongan kerja dan secara tdk sengaja sy liat situs pesugihan AKI SYEH MAULANA Di Website/situnya Saya pun langsug hubungi beliau dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan hanya 3 hari, Alhamdulilah benar benar terbukti dan semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, kata kata beliau yang selalu sy ingat setiap manusia bisa menjadi kaya, hanya saja terkadang mereka tidak tahu atau salah jalan. Banyak orang menganggap bahwa miskin dan kaya merupakan bagian dari takdir Tuhan, Takdir macam apa? Tuhan tidak akan memberikan takdir yang buruk terhadap kita semua, cobaan yang Tuhan berikan merupakan pembuktian seberapa kuat Anda bertahan di dalamnya, Tuhan tidak akan merubah nasib Anda jika Anda tidak berusaha untuk merubahnya. saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Ritual Penarikan Dana Hibah AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses, Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia, jika anda ingin seperti saya silahkan Tlp Aki Di 0852-9827-5599 atau KLIK DISINI PESUGIHAN AKI MAULANA Wassalam

    ReplyDelete

Kalau rasa entry ni best, boleh komen :)