Nuffnang

Saturday, 5 December 2015

Kisah saya dan stranger #174

pernah tak kau pergi mana-mana , sama ada kedai makan ke kedai motor ke kedai buku ke restoran ke mana-mana la, then suddenly orang yang tak kenal , tegur kau and berborak dengan kau. contoh situasi dia ialah macam ni.

di sebuah kedai buku.

kau tengah sesedap baca buku secara curi-curi, ye la, sebab malas nak beli buku tu. so better baca je secara free kan? kan lagi jimat. KAH KAH KAH. and then suddenly ada orang tegur kau.

stranger : buku sekarang ni mahal kan?

kau : *termangu-mangu. mamat ni cakap dengan aku ke? pastu pandang kiri kanan cuba pastikan sama ada betul ke mamat ni cakap dengan aku. ke cakap dengan orang lain and aku je terperasan over yang mamat ni cakap dengan aku* err, hahahaha *gelak awkward* aah. mahal la sikit.

stranger : *mengeluh* ingat nak beli buku archie ni, tapi mahal sangat la pulak.

kau : *rolling eyes* biasa la. buku malaysia. mana tak mahalnya.

stranger : agak la. ni asal dari mana ni? datang sini dengan siapa?

and the rest is history.....

contoh situasi yang lain ialah.

di sebuah kedai makan 

kau : *tengah duduk sorang-sorang and tengah tengok fon baca wasap*

stranger : *tetiba duduk kat kerusi depan kau* makanan kat kedai ni mahal kan?

kau : *termangu-mangu. mamat ni cakap dengan aku ke? pastu pandang kiri kanan cuba pastikan sama ada betul ke mamat ni cakap dengan aku. ke cakap dengan orang lain and aku je terperasan over yang mamat ni cakap dengan aku* err, hahahaha *gelak awkward* aah. mahal la sikit.

stranger : *mengeluh* ingat nak makan banyak-banyak kat restoran ni, tapi mahal sangat la pulak. so tak jadi la makan banyak sangat.

kau : *rolling eyes* biasa la. makanan malaysia. mana tak mahalnya. lagi-lagi kalau najib jadi PM.

stranger : agak la. ni asal dari mana ni? datang ke sini dengan siapa?

and the rest is history.....

contoh situasi yang lain ialah.

di sebuah shopping mall 

kau : *tengah usha baju-baju yang ada kat mall. tengah usha sana sini and tengah carik baju murah and pada masa yang sama cantik gila and nampak macam baju mahal.*

stranger : *tetiba datang sebelah kau* baju kat kedai ni mahal kan?

kau : *termangu-mangu. mamat ni cakap dengan aku ke? pastu pandang kiri kanan cuba pastikan sama ada betul ke mamat ni cakap dengan aku. ke cakap dengan orang lain and aku je terperasan over yang mamat ni cakap dengan aku* err, hahahaha *gelak awkward* aah. mahal la sikit.

stranger : *mengeluh* ingat nak beli baju kat sini sebab ada function . tapi mahal gila baju kat sini.

kau : *rolling eyes* biasa la. baju malaysia. mana tak mahalnya. lagi-lagi kalau kat shopping mall ni.

stranger : agak la. ni asal dari mana ni? datang ke sini dengan siapa?

and the rest is history.....

apa perasaan korang kalau situasi ni jadi kat kau? it was fucking happen to me. Like sheriously aku macam terkejut gila bila strangers mana entah tegur aku. padahal masa tu aku tengah baca novel online and seboleh mungkin tundukkan pandangan kat fon and tak hiraukan orang sekeliling. aku memang tak pedulik langsung kat orang sekeliling and seolah-olah jadi dinding.

aku still boleh consider la kalau aku lilaukan pandangan and then lepas tu mamat tu senyum kat aku, and aku senyum balik. and aku still boleh accept kalau dia datang berborak dengan aku sebab sebelum tu kitorang da exchange senyuman. tapi its quite creep me out bila aku just tunduk, and then someone memulakan perbualan dengan kau.

its like macam, kau dekat satu butik ni. kau usha - usha baju kat situ. lepas da usha harga and tanya hal baju itu ini,  pastu tetiba kau datang kat seorang customer tengah usha baju sorang-sorang ni and kau selamba je cakap

kau : baju kat sini mahal-mahal kan. *mengeluh*

first, aku tabik dengan mamat tu sebab berani gila mulakan perbualan. HAHAHAHHAHAHAHAHAH. even aku rasa aku yang outspoken and too easy going and too spontaneous pun tak berani buat macam mamat tu buat. maybe I'm not too spontaneous enough kot. haha. way to go sharky! let's rock the world

second, tabik dengan mamat tu sebab ada guts and balls. and bergaya gila. bagi aku agak bergaya la. tapi masa kejadian tu berlaku kat aku, aku tengah malas nak layan orang. jadi soalan-soalan yang aku tanya pun like, duduk mana. umur berapa. buat apa je. kerja dekat mana.

dan perbualan kitorang berakhir begini.

stranger : okay la. abang balik dulu.

aku : okay. *senyum*

stranger : *belah dari situ*

aku : *sambung baca novel online dekat fon*

sampai sekarang aku tak tahu dia siapa atau apa nama dia. mystery guy! so, if this situation happen to you guys,how you guys will react to it? senyum? layan? mintak number lepas tu kenal2 lebih2. tak layan? or whatever. komen la woi and share your story. haha.


p/s
jangan lupa baca magis woi! cerita terbaru selepas asrama, remaja and playboy. siapa tak baca, aku rasuk dia laju-laju.

7 comments:

  1. stranger tu saja je nak beramah mesra je kut

    ReplyDelete
  2. stranger tu saja je nak beramah mesra je kut

    ReplyDelete
  3. Stranger tu nak share frustration yang semua benda mahal hihi.

    ReplyDelete
  4. Mungkin stranger tu minat kat u kot.. kalau jadi kat i, bergantung pada jenis yang tegur tu, kalau i rasa percaya kat dia dan tengok dia macam ikhlas, i bagi number kalau tak sampai situ je lah..

    ReplyDelete
  5. Selalu terjadi dekat kedai makan..stranger datang ke meja pastu tanya "Nak makan apa? Nak minum apa?"

    ekekeke

    ReplyDelete
  6. Well..dia nak cari accompany laa tu...bosan tahap dewa la kan..

    ReplyDelete
  7. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya IBU HERAWATI seorang TKW dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar IBU DARNA yg dari singapur tentan AKI SYHE MAULANA yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya saya juga mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor Togel toto 6D dr hasil ritual/ghaib dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus dan menang RM.230.000 Ringgit ,kini saya kembali indon membeli rumah dan kereta walaupun sy Cuma pembantu rumah tanggah di selangor malaysia, sy sangat berterimakasih kepada AKI SYHE MAULANA dan tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui AKI MAULANA saya juga sudah bisa sesukses ini. Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, ini adalah kisah nyata dari seorang TKW, AKI MAULANA adalah guru spiritual terkenal di indonesia. jika anda ingin seperti saya silahkan Hub: 0852-9827-5599 atau kunjungi situs/website KLIK DISINI DUNIA GHAIB


    ReplyDelete

Kalau rasa entry ni best, boleh komen :)