Nuffnang

Sunday, 6 December 2015

Take me to church / hozier #175



aku suka tengok teens react ni. memang banyak video dorang dekat youtube. ada teens react to KPOP, teens react to JPOP, teens react to 90's internet bla bla bla. teens react to 90's internet is one the funniest video ever la. HAHAHAHAHHAHAHA. korang patut tengok yang itu.

by the way, pernah korang dengar lagu Take Me to Church by Hozier? dekat mana-mana? radio ke apa?

teens react kali ni buat pasal lyric breakdown and bila aku tengok ni, baru la aku tahu lagu take me to church ni ialah lagu pasal homoseksual or gay and orang sekeliling tak terima dorang. pfft. sadis.  clip video sangat la tragis dan sedih. huarghhh. i was like very speechless la masa tengok klip video dorang tu.

sebelum tu dengar je lagu ni kat radio and tak betul-betul hadam pun lagu tu. kadang2 main nyanyi je sambil humming atas motor and goyang-goyangkan kepala macam kat dalam club. tapi bila usha video lyric breakdown, baru la gua mengerti maksud di sebalik lagu ini. haha.



aku sangat-sangat tak paham sebenarnya dengan manusia yang selalu skeptikal dengan orang yang ,, you know, ada minat yang berlainan dari manusia biasa. ya ya ya ya aku tahu, all that is berdosa and whatsoever, tapi dia tak pernah nak ganggu kau, kenapa pulak kau nak rasa terancam pulak. aku sangat tak boleh belah dengan lelaki straight yang berasa terancam dengan manusia gay.

look dude, relax and chill okay. dorang tak akan rogol kau. first sebab kau hodoh. siapa nak rogol orang yang hodoh. jangan jadi bodoh boleh tak. second sebab kau dumb. third , oh please, jangan perasan boleh tak. aku sangat tak boleh terima dengan reaksi orang

"oh my god faggot, jangan dekat dengan aku."

like seriously people? aku tak judge mana-mana people. aku tak kisah berkawan dengan sesiapa pun. kawan dengan pondan ke gay ke lesbian ke trans ke apa ke. dorang semua manusia.

A seorang gay.
B seorang lesbian.
C seorang straight and takut dengan A sebab takut  si A rogol si C. C suka mencurik duit mak.

it's not much different. semua berdosa. anyway, A and B berdosa pun bila dorang start buat seks. selagi dorang tak buat seks, dorang bukan berdosa. C ialah contoh skeptikal yang nak kena jetat kepala dorang. just because you are straight, that doesnt mean yang kau lagi mulia dari orang gay. padahal si C pun mencuri and mencuri pun berdosa jugak.

just once in your life time, minda tu bukak sikit. please jangan jadi bangang. macam mana la negara nak maju kalau tak open minded. aku bukan nak galakkan LGBT. what? no. of course not. apa yang aku tekankan dekat sini ialah please be open minded. semua orang berbeza. semua orang ada passion masing-masing. semua orang ada life. and ianya bukan hak kau untuk jadi tuhan,

"OMG, there are so LGBT, lets hudud them."

"gosh dude, kau gay kan? jangan dekat dengan aku! jauh la kau setan!"

"jauh la woi. disease kot kau ni."

-,-

seriously people?

apa-apa pun rakan-rakan, please share you thought about the video and the topic also. aku sangat-sangat takjub and teruja tengok remaja US komen about the issue. somehow, it is really show how open minded they are , totally not like Malaysian teens.

apa-apa pun, till we meet again.


p/s
next entry is chapter 2 of magis!!

7 comments:

  1. there is not skepticism... gay is gay btw... gay is simply not the norm... bukan masalah ia berdosa atau tak tapi ia bukan sesuatu yg tercipta secara azali... so yeah, basically gay are thought to be out of norm and human will be reluctant near to anything that they can't compute... tuh jer masalah dia... and those yg really hates gay is because they see what they understand not because they see it as skepticism... dia mcm muslim are not very popular to non-muslim since they can only compute to what they have been fed and able to understand... sbb tuh ada nye prejudices... that's is what we born with; bias and prejudice... it is a part of human emotion reaction... so otherwise you're a robot, build a spectrum of what other actually feel instead presume everything

    ReplyDelete
  2. I won't dwell on how others see us too much, it's a hard battle admittedly. Just focus on your close friends and families.

    And may I take the courtesy to put a brief reply to the anon above, it might not be how nature (or God) intends humans to be, but likewise it's also not something that we're asked to be born with. The feeling comes not because we WANT it, but it's there, it has always been, and it's a struggle to understand it, to come to terms with it, and to accept that we are who we are. The frustration comes when people have been so reluctant to understand that we just want to be who we are, and that is all we have ever asked for.

    And yes, sometimes truthfully, being a robot is so much easier, turning off the part where you care about what other people think of you and go on with your life as how you want to live it.

    Peace and Love :)

    ReplyDelete
  3. Lepas kau tweet lagu ni, aku dengar, aku forward kat group whatsapp dan maka terjadilah philosophical and theological discussion antara kitorang. Haha the song is so deep!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnnn. song itu sangat la deep. haha. aku actually sangat la tak sangka lagu tu pasal gay.

      Delete
  4. Goshh... patut la tgk clip video nya lain mcm. thanks sharky sbb huraikan serba sedikit tentang video tuu.Btw, Aku lebih suka laki, u know why ? becuase mereka lagi better dari pompuan . bukan sebab diluar tabi'e tapi yg realitynya perempuan sekarang bukan mcm perempuan zaman dlu. Yes, we were born sick bukan kami yang minta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha. tapi jaga nafus tu kay. jangan buat sebarangan. :P

      Delete
  5. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya IBU HERAWATI seorang TKW dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar IBU DARNA yg dari singapur tentan AKI SYHE MAULANA yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya saya juga mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor Togel toto 6D dr hasil ritual/ghaib dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus dan menang RM.230.000 Ringgit ,kini saya kembali indon membeli rumah dan kereta walaupun sy Cuma pembantu rumah tanggah di selangor malaysia, sy sangat berterimakasih kepada AKI SYHE MAULANA dan tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui AKI MAULANA saya juga sudah bisa sesukses ini. Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, ini adalah kisah nyata dari seorang TKW, AKI MAULANA adalah guru spiritual terkenal di indonesia. jika anda ingin seperti saya silahkan Hub: 0852-9827-5599 atau kunjungi situs/website KLIK DISINI DUNIA GHAIB


    ReplyDelete

Kalau rasa entry ni best, boleh komen :)