Nuffnang

Wednesday, 30 September 2015

30 September 2015 #163

hari ni aku buat test kesihatan dekat fakulti. lepas amik tekanan darah, student Dietetik tu jot down maklumat tekanan darah dekat kertas sebelum pandang aku dengan muka concern

"macam tinggi sikit la bacaan ni. selalu penat ea? tidur lewat selalu? " Student Dietetik perempuan itu berkerut dahi pandang aku.

aku sengih mesra. "aah. selalu tidur lambat sebenarnya. tu yang penat sikit."

aku tak penat fizikal tapi aku penat mental. aku da penat nak layan kerenah orang. aku rasa nak sorok je dalam almari and duduk diam-diam sampai takde siapa kenal aku lagi bila tiba masanya untuk aku keluar dari almari tu. aku rasa aku da tak boleh tahan all those pressure ni lagi. aku just nak relax. kosongkan kepala otak. cuba melupakan kisah lama. and how I wish, aku nak kembali pada Jun 2014 dan reset semula hari tersebut.

aku penat tahan nangis. and aku penat nak senyum 24/7 sedangkan aku da tak larat nak senyum dan jadi mesra lagi. it's hurt. it's terrible. korang semua, just go away.

2 comments:

  1. Nnti ada trip kan, dalam masa yg sama take it sebagai vacation.. try to enjoy it.. insya allah sikit sebnyak masalah tu akan berkurangan.. apa2 pun shark gud luck...

    ReplyDelete
  2. Assalamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah seorang Pengusaha Butik yg Sukses, kini saya gulung tikar akibat di tipu teman sendiri, ditengah tagihan utang yg menumpuk, Suami pun meninggalkan saya, dan ditengah himpitan ekonomi seperti ini, saya coba buka internet untuk cari lowongan kerja dan secara tdk sengaja sy liat situs pesugihan AKI SYEH MAULANA Di Website/situnya Saya pun langsug hubungi beliau dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan hanya 3 hari, Alhamdulilah benar benar terbukti dan semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, kata kata beliau yang selalu sy ingat setiap manusia bisa menjadi kaya, hanya saja terkadang mereka tidak tahu atau salah jalan. Banyak orang menganggap bahwa miskin dan kaya merupakan bagian dari takdir Tuhan, Takdir macam apa? Tuhan tidak akan memberikan takdir yang buruk terhadap kita semua, cobaan yang Tuhan berikan merupakan pembuktian seberapa kuat Anda bertahan di dalamnya, Tuhan tidak akan merubah nasib Anda jika Anda tidak berusaha untuk merubahnya. saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Ritual Penarikan Dana Hibah AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses, Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia, jika anda ingin seperti saya silahkan Tlp Aki Di 0852-9827-5599 atau KLIK DISINI PESUGIHAN AKI MAULANA Wassalam

    ReplyDelete

Kalau rasa entry ni best, boleh komen :)