Nuffnang

Monday, 7 September 2015

Superstars of Magic 4. It's Genting yo!! #158

Hai semua. Annyonghaseyo. Kah! Tetiba nak cakap dalam bahasa korea padahal da lama tak jejak Korea sana. Kali ni aku nak cerita pasal magic pulak. apa yang hangpa semua tahu pasal magic? Harry Potter? Sabrina and the Witch? Sailormoon? err, jap. haha. Sailormoon tu guna kuasa magic ke? ye kot? well, aku bet mesti semua orang tahu what is magic is all about walaupun kau tak pernah buat magic pun dalam seumur hidup kau. and mesti korang pernah tengok cerita Now You See Me di mana, magic ialah asas kepada cerita itu. mesti kau orang jugak pernah dengar nama David Copperfield, David Blaine dan lain lain jugak masa zaman korang membesar.

baru-baru ni aku pergi ke Genting Highland yang super ohsome sekali lagi untuk tengok and layan Superstars of Magic 4!!! Sebelum ni, ada je Superstar of Magic, Superstar of Magic 1 sampai la ke Superstar of Magic 3. Kiranya, sebab success event-event yang sebelum ni, jadi Resorts World Genting dengan kadar superb yang lagi ohsome buat Superstar of Magic buat kali ke 4!! clap clap clap!!

Pada tema kali ini iaitu Magic of the East Meets West, Resorts World Genting telah jemput beberapa magician yang memang superb dalam membuat magic-magic ini. memang la, bila aku dengan audience yang lain tengok show tu, kitorang mampu nganga mulut je la. kejap ada keluar burung , kejap ada keluar angsa dari dalam baju, kejap magician tu tukar baju, kejap main ikat -ikat bagai and I was like, jaw da drop mencecah lantai, WHY - THEY - ARE - FREAKING - AWESOME WEH?? :P


entah macam mana entah dia keluarkan angsa tu. aku rasa angsa tu mesti Animagus. :3 KAH KAH KAH. 


this guy is totally awesome. and anak dia pun comel je :))


ni pulak magician from korea yang super ohsome boleh tukar baju begitu sahaja. aku patut bawak dia kalau nak pergi shopping. kah kah kah.

Pada Superstars of Magic 4 kali ini, Resorts World Genting menjemput Alana Moelmenn, Jeff Lee, Ted Kim, One Gun, Shawn Farquhar ; current champion the International Brotherhood of Magician, Joseph Gabriell and Jay Mattiole. aku paling suka Jay Mattiole. He is so talented, funny guy and pandai tarik perhatian audience. More, sebelum ni dia pernah masuk America's Got Talent and masuk sampai peringkat Top 10. super ohsome kan? hoho. 

jadi, macam mana dengan harga pulak? well, untuk harga normal , which is for adults la

VIP - RM248

PS1 - RM148

PS2 - RM98

manakala harga untuk kanak-kanak pulak

VIP - RM98

PS1 - RM68

PS2 - RM48

jadi, apa tunggu lagi!! let's have fun and tengok show dekat Resorts World Genting and alami keajaiban yang korang takkan tengok kat tempat lain. Like sheriously, masa aku tengok show ni,

tetiba aku rasa, eh? da habis da? alaaa, nak lagi!!

eh? sekejapnya? lama la sikit :(

eh? cepatnya masa berlalu. freeze kan masa pleaseeee

this show is good for family, friends, kids and suitable la for everyone. Grab the ticket now!!! Superstar of Magic 4 will stayed at Genting until 25 October 2015 only. The show held at Genting International Showroom. From Monday till Friday, the show will start at 4 o'clock in the evening. On Saturday, the event will start at 4pm and 8pm. Meanwhile on Sunday, the show will start at 4pm.

for more information, you guys can call,

+603 2718 1118

or can goole this website

@Resorts World Genting

To Resorts World Genting,

thank you for inviting me for such an exciting event. Looking forward to go to Genting again!



p/s
esok start first class for semester 7! wish me luck !! selamat malam semua. :) hoho.




18 comments:

  1. so ko ada dalam gambar kat atas tu ke shark???hahaha...

    ReplyDelete
  2. Kau yg dduk bawah tu kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye saya. saya duduk bawah. yang pakai jaket kuning hansem hansem tu,,,, saya la. HAHAHAHHAHA.

      Delete
    2. Jaket kuning ke jaket hitam?? Lol

      Delete
    3. hahahha,. actually, tak pakai apa apa jacket pun

      Delete
  3. Antara bju grey or putih sbb shark pena bgtau dia berkaca mata..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke? pernah ea aku gtw yang aku pakai cermin mata? haha

      Delete
  4. Antara bju grey or putih sbb shark pena bgtau dia berkaca mata..hahaha

    ReplyDelete
  5. Antara bju grey or putih sbb shark pena bgtau dia berkaca mata..hahaha

    ReplyDelete
  6. Jom min teka2 rasanya shark yg pakai baju putih berkaca mata ala nerd lagi kawai kt depan sekali tu kan hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha,. entah la yop. tak tahu tak tahu.

      Delete
    2. Betul arr tu.. kantui kantui..

      Delete
    3. Betul arr tu.. kantui kantui..

      Delete
    4. Betul arr tu.. kantui kantui..

      Delete
  7. Dude...bila hang nk smbung Asrama.. citer hang best la... aku yg kategori L (dlm ktgori LGBT) pon lyn blog hang. Partner aku punya psl la ni.. tiap mlm tidoq lmbt sbb dok baca blog hang. aku nk mrh pon x jd sbb aku pon sgkut skli.. Gay kah aku? hahahhahah.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha. bila aku nak sambung? entah la. haha. aku ni pemalas orangnya./

      Delete
  8. Assalamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah seorang Pengusaha Butik yg Sukses, kini saya gulung tikar akibat di tipu teman sendiri, ditengah tagihan utang yg menumpuk, Suami pun meninggalkan saya, dan ditengah himpitan ekonomi seperti ini, saya coba buka internet untuk cari lowongan kerja dan secara tdk sengaja sy liat situs pesugihan AKI SYEH MAULANA Di Website/situnya Saya pun langsug hubungi beliau dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan hanya 3 hari, Alhamdulilah benar benar terbukti dan semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, kata kata beliau yang selalu sy ingat setiap manusia bisa menjadi kaya, hanya saja terkadang mereka tidak tahu atau salah jalan. Banyak orang menganggap bahwa miskin dan kaya merupakan bagian dari takdir Tuhan, Takdir macam apa? Tuhan tidak akan memberikan takdir yang buruk terhadap kita semua, cobaan yang Tuhan berikan merupakan pembuktian seberapa kuat Anda bertahan di dalamnya, Tuhan tidak akan merubah nasib Anda jika Anda tidak berusaha untuk merubahnya. saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Ritual Penarikan Dana Hibah AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses, Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia, jika anda ingin seperti saya silahkan Tlp Aki Di 0852-9827-5599 atau KLIK DISINI PESUGIHAN AKI MAULANA Wassalam

    ReplyDelete

Kalau rasa entry ni best, boleh komen :)