Nuffnang

Wednesday, 26 November 2014

The Hidden Treasure in Selangor. #118



sila tonton video ini.

KENAPA SAYA TIDAK SUKA KEPADA 3 ORANG LELAKI DI DALAM VIDEO INI?

1) mereka macai. macai yang suka ceroboh kawasan orang untuk bergembira

2) mereka masuk ke kawasan dengan tidak mendapat permission dari pihak yang berkenaan.

for like seriously, dude! ini kawasan private kot. which is kalau kau nak masuk, kau kena bayar la. kau ingat main free free je nak masuk. air terjun ni terletak dekat area uni aku which is mostly student uni aku ada je yang da pernah pergi tempat ni and mandi and buat Water Confident Level which is all activity nak buat kat kawasan assist by certain students la

kau bukannya boleh masuk sesuka hati pun ke kawasan tu. aku macam -,- sangat bengang sebab ye la, the hidden treasure uni kau kena ceroboh dengan makhluk asing mana entah. mungkin sebab aku rasa sayang melebih kat tempat ini, jadi aku macam naik angin bila entah siapa siapa entah main ceroboh kat kawasan tu and lepas tu bagitahu cara macam mana nak masuk ke situ dengan ceroboh.

aku tahu tempat tu cantik but dude! if kau nak enjoy the activity's there, kau patut inform la dulu kot at least dekat ranger and tak ceroboh suka suka hati. for like seriously, bukan aku sorang je yang get mad with those 3 peoples in the video. ada lagi certain people yang sangat marah.

mungkin kau tak paham. "kenapa kau , sharky nak marah sangat dekat orang yang ceroboh tu?"

aku belajar dekat area tu almost 1 year, setiap hari kelas dekat situ and sesi 2014/2015 ni pun, aku still ada kelas dekat dengan area tu which is kau macam dapat attachment dengan air terjun tu and hutan tu. bila kau dapat attachment dengan hutan tu, kau akan rasa self belonging which is kau akan sayang gila babi barabas punya dekat kawasan tu. kau tak akan suka dengan manusia yang suka ceroboh. and more bila aku dengan team aku tengok sampah bersepah bagai dekat area air terjun tu disebabkan beberapa malaun yang bebas masuk suka hati tanpa dapat permission, kau akan rasa sedih gila.

takkan nak tengok air terjun ni kotor gila and penuh dengan sampah macam air terjun lain? kang tak pasal-pasal ada jugak yang dapat Leptospirosis and makin tercemar je sungai. aku tahu, ada je reader yang baca blog aku ni dari uni aku, so, apa lagi, siapa-siapa yang dari uni aku tu, kalau korang tak pernah pergi, korang memang hambar gila la. hahaha. nak pergi tu boleh je. takde masalah pun tapi get the permission first and asking the procedure. Sultan Selangor dah amanahkan kepada certain people untuk jaga kawasan tu so, be respect la. jangan main terjah je. kang tak pasal pasal kau dapat tulah sultan sebab main ceroboh je.

apa-apa pun, enjoy the video. aku kreditkan kepada sesiapa yang buat video tu sebab that video is very cool actually. video yang sangat bagus dan very superb which is kalau buat prmotion adalah sangat superior dan wow! thanks who made it. cuma yang mencacatkan ialah .... pencerobohan itu. sekian wassalam.

thanks for reading!

p/s
last aku pergi 2 minggu lepas and yeah. air dia memang barabas cantik gila!
masa ni baru lepas hujan, sebab tu air dia jernih walalalala cantik. 

7 comments:

  1. kat blah mana nie...

    ReplyDelete
  2. Shark, explain sikit legal procedure nak masuk sini. Serius teringin nak pergi.

    ReplyDelete
  3. Cara abng shark marah,dgan ekspresi bagai smua,macam marah gile dgan perampas. Nie,marah gile barabas habis nie. Hahahahaha.

    ReplyDelete
  4. Abang shark macam mana nak bace cerite abang tanpa gangguan entry lain??saye da ketagih gile dengan cerita2 yang abang publish nie..

    ReplyDelete
  5. remaja bila nak update ni encik shark?? hehe

    ReplyDelete
  6. Rindu haikal .. Hmm

    ReplyDelete
  7. Assalamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah seorang Pengusaha Butik yg Sukses, kini saya gulung tikar akibat di tipu teman sendiri, ditengah tagihan utang yg menumpuk, Suami pun meninggalkan saya, dan ditengah himpitan ekonomi seperti ini, saya coba buka internet untuk cari lowongan kerja dan secara tdk sengaja sy liat situs pesugihan AKI SYEH MAULANA Di Website/situnya Saya pun langsug hubungi beliau dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan hanya 3 hari, Alhamdulilah benar benar terbukti dan semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, kata kata beliau yang selalu sy ingat setiap manusia bisa menjadi kaya, hanya saja terkadang mereka tidak tahu atau salah jalan. Banyak orang menganggap bahwa miskin dan kaya merupakan bagian dari takdir Tuhan, Takdir macam apa? Tuhan tidak akan memberikan takdir yang buruk terhadap kita semua, cobaan yang Tuhan berikan merupakan pembuktian seberapa kuat Anda bertahan di dalamnya, Tuhan tidak akan merubah nasib Anda jika Anda tidak berusaha untuk merubahnya. saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Ritual Penarikan Dana Hibah AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses, Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia, jika anda ingin seperti saya silahkan Tlp Aki Di 0852-9827-5599 atau KLIK DISINI PESUGIHAN AKI MAULANA Wassalam

    ReplyDelete

Kalau rasa entry ni best, boleh komen :)