Nuffnang

Sunday, 24 April 2016

Cerita pendek #195

Ada tiga watak. Watak A, B dan C.

A dan B berkawan.

A dan C juga berkawan.

B cakap dekat A, "isk, aku takkan ada dalam relationship la. Come on. It's not my forte."

C cakap dekat A. "no la, tak boleh la nak couple-couple ni. Maybe not la. Kes lepas pun susah nak lupa lagi."

Tak lama lepas tu. B couple dengan C.

B lupakan A.

C lupakan A

Moral of the story

A , you are totally aca-dumb-hands-in-bitches because ada kawan macam B dan C. Better kau tak payah kawan dengan dorang berdua tu dari mula. Gua ucapkan takziah sebab kau bangang. haha.

B , you are piece of shit. KAH KAH KAH. bila aku dengar cerita ni, kau memang manusia terhina pernah aku dengar.

C, lebih kurang sama dengan B kau ni.

Tamat kisah satu.

****************************************************************

Bila aku dengar kisah kawan aku ni, aku tak tahu nak komen cemana. Nak cakap semua gay and tak straight ni jahat pun tak boleh jugak. Sebab aku pernah je jumpa gay atau yang tak straight ni yang baik hati dan sopan santun. Tapi boleh la aku cakap, most of teh gays yang korang jumpa, selalunya perangai macam lahanat. KAH KAH KAH. tu belum lagi kau berjumpa dengan orang yang pandang paras rupa semata and kalau tak hansem atau tak comel, "you are totally not my clan untuk ajak berborak."

I was like?  =.=

What is wrong with you?

So, berbalik kepada kisah si A, B dan C tu, aku ucap takziah pada kawan aku si A sebab kau malang dapat kawan bangang macam B dan C. No, like seriously, B dan C kau memang tak berguna kan? Da la couple padahal sebelum tu acah2 macam tak mahu couple. lepas tu yang tak boleh belah, boleh lupa kawan pulak tu. isk, isk, isk.

Pesanan buat angpa semua, once kau da kapel, jangan la lupa kawan sekeliling macam apa je. sesungguhnya perangai itu adalah keji lagi hina. :P Aku sebenarnya tengah nak siapkan FYP aku ni. Da la serabut sebab tak pandai nak tulis dalam BI sangat. Nasib baik ada knight in shining armour nak tolong aku. hiks. Anda memang la terbaik.

Lagi satu, sebenarnya bukan aku tak nak update remaja, but buat masa ini, aku update remaja dekat wattpad je. so, apa itu wattpad? wattpad itu ialah satu application untuk semua orang kat muka bumi ni baca novel secara offline dan juga online. Wattpad itu juga, korang semua boleh download dekat google play store and sign in dengan menggunakan facebook sahaja. once da masuk akaun wattpad korang, untuk senang carik cerita remaja, pergi dekat bahagian setting and klik preference language.

lepas tu pilih dalam bahasa melayu.

and then klik search "remaja" and tadaa, jumpa la lepas tu. tapi actually remaja yang dalam wattpad ialah cerita asrama yang ada dekat blog ; which is 90 percent yang ada dekat wattpad ialah totally different daripada apa yang ada dekat blog. ah, senang cerita, kau orang baca je la sendiri. apa apa pun, dekat wattpad banyak je cerita online best yang korang semua boleh baca. since aku baca wattpad ni pun, aku da tak banyak baca novel yang wujud dekat bookstore. KAH KAH KAH. lagi senang kot baca dekat wattpad and cerita-cerita dekat situ pun boleh tahan menarik jugak.

obviously lagi menarik dari cerita A , B dan C dekat atas. apa apa pun, aku ucap takziah untuk A. Untuk B dan C, emm, lantak la korang. Bukan aku kenal pun.

K la. gua chow dulu. adios amigos.

p/s

next week aku ada press conference kat Genting. cepat la bukak theme park oiii. da tak sabar nak main free ni. KAH KAH KAH. bab riak kau memang nombor satu kan.





5 comments:

  1. Hahaha...memang hina sangat B dan C tu, kesian kat A...next time kena berhati-hati dalam berkawan..

    ReplyDelete
  2. B dan C memang sepadan...dua2 tak bleh pakai..semoga diaorang berbahagia...ekekeke

    ReplyDelete
  3. Nak buat macam mana jodoh pasti bertemu. Kahkah.

    ReplyDelete
  4. aku ada wattpad tp haram nak bukak baca sebab bz...nak nak dekat nak puasa ni...eh nak ikut main free kat genting...hahaha...

    ReplyDelete
  5. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya IBU HERAWATI seorang TKW dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar IBU DARNA yg dari singapur tentan AKI SYHE MAULANA yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya saya juga mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor Togel toto 6D dr hasil ritual/ghaib dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus dan menang RM.230.000 Ringgit ,kini saya kembali indon membeli rumah dan kereta walaupun sy Cuma pembantu rumah tanggah di selangor malaysia, sy sangat berterimakasih kepada AKI SYHE MAULANA dan tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui AKI MAULANA saya juga sudah bisa sesukses ini. Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, ini adalah kisah nyata dari seorang TKW, AKI MAULANA adalah guru spiritual terkenal di indonesia. jika anda ingin seperti saya silahkan Hub: 0852-9827-5599 atau kunjungi situs/website KLIK DISINI DUNIA GHAIB


    ReplyDelete

Kalau rasa entry ni best, boleh komen :)