Nuffnang

Tuesday, 19 August 2014

Press Conference of Sesame Street Live ; Elmo Makes Music. #104




16 Ogos 2014, aku terjah kat One Utama - New Wings untuk join Press Conference of Sesame Street Live ; Elmo Makes Music. buat yang pergi One Utama sabtu lepas, dia nampak la kot benda alah ni. masa mula-mula aku agak malas nak join sebab aku selalu datang Press Conference yang senang untuk aku pergi dan balik which is ada connection pengangkutan awam la. dan selalunya aku lagi suka gerak ke sana dan ke mari menggunakan KTM ataupun LRT walaupun mereka agak menyedihkan sedikit. but hey! aku still suka untuk menggunakannya.

jadi, sabtu lepas bersamaan 16 Ogos 2014 masihi, aku , kakak aku dan pakwenya terjah la One Utama. kakak aku dengan pakwe dia pergi dating, aku pergi la join Press Conference ni. jadi, apakah Sesame Street Live ; Elmo Makes Music ni?

Sesame Street ni memang popular habis dari zaman aku kanak-kanak riang lagi. kau tahu tak umur Sesame Street ni da 45 tahun which is lagi tua dari kau, kau , kau , kau dan kau yang baca blog aku ni. sebab aku rasa semua pembaca blog aku adalah muda belia lagi bukan warga emas. aku dari zaman kanak-kanak adalah usha-usha Sesame Street ni dekat TV3 and apa yang aku selalu ingat ialah Cookie Monster, Elmo, Big Bird, Bert, Ernie and Abby Cadabby. apa yang aku paling suka mestilah Elmo sebab bagi aku dia la yang paling comel. eh? comel macam aku. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHHA. okay, perasan sudah kau.

pada tahun ini, bermula dari 28 November 2014 sehingga 3 Januari 2015 akan ada Sesame Street Live ; Elmo Makes Music show dekat Resorts World Genting which is dorang akan buat persembahan almost 12 lagu. antaranya ialah C is For Cookie, The Alphabet Song dan juga My Little Pony. This show is proudly organized by Resorts World Genting and produced by VEE Production plus kerjasama bersama CIMB Bank.

Buat sesiapa penggemar Sesame Street atau nak have fun atau nak bawak anak buah tengok Sesame Street, boleh la pergi tengok dorang punya performance dekat Resort World Genting nu ha. jadi macam mana nak tempah tiket semua ni? well, korang boleh bukak website Resort World Genting

@www.rwgenting.com

ataupun call

03-61011118

harga tiket bermula dari RM88 dan ke atas. untuk pemegang Genting Rewards Card and CIMB bank card , anda semua akan diberi diskaun semasa hendak membeli tiket ni. jadi, apa tunggu lagi? HAHAHAHAH, jom pergi Genting Highland and tengok Sesame Sreet Live ; Elmo Makes Music sambil berdansa dan bergembira sambil berjiba. aku already got two ticket untuk tengok show dorang. how about yours?

bagi aku, show ni sesuai gila untuk family sebab

1) masa tu cuti sekolah
2) sesame street , ye la , benda berwarna warni dan menari. sesuai untuk kanak-kanak riang lompat sana sini.
3) sesame street ni popular kot. popular satu dunia. kau kena be part of it! haha, over gila. kalau tak bawak anak kau atau sepupu kau atau anak buah kau, but at least, kau kena join sambil gembira bersama Sesame Street geng. semestinya akan fun gila!



cant wait for this November! hip hip hooray!!

buat sesiapa yang nak tanya apa-apa, atau komen apa-apa mengenai blog ini, atau tanya pasal aku ke apa ke, atau pasal cerita ni ke apa ke, atau pendapat apa-apa ke, boleh la drop by dekat sini

@Google Drive Form    <-- really simple form  :) selamat menulis! till then, babai! Annyonghekaseyo!

p/s
supposedly aku da start backpacking sorang-sorang sekarang ni jelajah Malaysia. tapi cancel saat-saat akhir. bila nak gerak ni -,-

8 comments:

  1. Puppet2 ni semua ada orang control guna tangan ke ? Selalu nampak something like besi kat tapak tangan diorang. Btw, selalu tengok kau join event macam ni. Best kot. Macam mana kau boleh involve dalam ni ?

    ReplyDelete
  2. @mr. unknown orang genting selalu hantar email kat aku. aku selalu post dekat twitter and fb siapa nak join aku. haha . tapi kena ada blog la. kau boleh je join.

    ReplyDelete
  3. Oh. Menarik. Tapi susah. Transportation problem.

    ReplyDelete
    Replies
    1. agak la. selalu pc kat genting. da ada bas. kali ni pulak kat one utama. payah

      Delete
  4. jgn tinggalkan kami tanpa chapter baru~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada ada. haha. jangan risau. dia akan munculll

      Delete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. Assalamu alaikum wr wb,,senang sekali saya bisa menulis dan berbagi kepada teman2 melalui room ini, sebelumnya dulu saya adalah seorang Pengusaha Butik yg Sukses, kini saya gulung tikar akibat di tipu teman sendiri, ditengah tagihan utang yg menumpuk, Suami pun meninggalkan saya, dan ditengah himpitan ekonomi seperti ini, saya coba buka internet untuk cari lowongan kerja dan secara tdk sengaja sy liat situs pesugihan AKI SYEH MAULANA Di Website/situnya Saya pun langsug hubungi beliau dan Semua petunjuk AKI saya ikuti dan hanya 3 hari, Alhamdulilah benar benar terbukti dan semua utang saya lunas dan sisanya buat modal usaha, kata kata beliau yang selalu sy ingat setiap manusia bisa menjadi kaya, hanya saja terkadang mereka tidak tahu atau salah jalan. Banyak orang menganggap bahwa miskin dan kaya merupakan bagian dari takdir Tuhan, Takdir macam apa? Tuhan tidak akan memberikan takdir yang buruk terhadap kita semua, cobaan yang Tuhan berikan merupakan pembuktian seberapa kuat Anda bertahan di dalamnya, Tuhan tidak akan merubah nasib Anda jika Anda tidak berusaha untuk merubahnya. saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui Ritual Penarikan Dana Hibah AKI ZYEH MAULANA saya Bisa sukses, Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, AKI ZYEH MAULANA Banyak Dikenal Oleh Kalangan Pengusaha Dan Artis Ternama Karna Beliau adalah guru spiritual terkenal di indonesia, jika anda ingin seperti saya silahkan Tlp Aki Di 0852-9827-5599 atau KLIK DISINI PESUGIHAN AKI MAULANA Wassalam

    ReplyDelete

Kalau rasa entry ni best, boleh komen :)