Nuffnang

Saturday, 2 July 2016

Cerita pendek A dan B #207

*perbualan 1 dan 2 sahaja secara berdepan. Perbualan yang lain ialah melalui whatsapp*

A : Weh kau jangan tidur peluk aku tau. Aku busuk.
B : *tetap peluk A* Aku tahu kau memang busuk.
A : *diam sekejap* Tapi aku handsome kan?
B : HAHAHAHHAHAHA



A : *tengah baring main fon*
B : *peluk A guna kaki* Pinjam tangan kejap. *B pegang tangan A*
A : nak buat apa?
B : pinjam je la. *tengah belek-belek jari untuk cek saiz cincin sebenarnya*



B : Da balik dari hiking bagitahu aku.
Beberapa jam kemudian.
A : Aku da sampai bilik. 
B : Okay, kejap lagi aku datang bilik kau. *happy and excited!*
A : Okay.
B : *B dengan A borak-borak kejap sebelum tertidur. B tidur atas lengan A sambil peluk, kat luar hujan lebat plus guruh*



B : Nak pergi makan tak?
A : Tak jadi la. Sorry. Aku keluar dengan kawan perempuan aku.
B : *kecewa* Kenapa tak bagitahu awal-awal?
A : Sorry.
B : Kawan-kawan aku da keluar makan. Aku tunggu kau, last last kau keluar tak bagitahu aku pun.
A : Sorry weh. 
B : Takpe la *kecewa*



A : Aku nak mintak tolong kau.
B : Apa dia?
A : Jom teman aku pergi tempat tuisyen.
B : Emm, okay. Tapi kau bawak motor. *Gelak-gelak* Tapi akhirnya B yang bawak motor jugak sebab A rabun malam



A : ada orang kacau aku. Tak tahu la siapa kacau aku. Budak 17. Siapa entah yang sebar nombor aku. Menyampah la orang kacau-kacau ni. Ni da kali ketiga da.
B : Block je la. Kan senang
A : Okay. Aku block
Beberapa minggu kemudian.
A : Tengok topi ni. Budak 17 tu yang kasi. Cantik tak? Kitorang tak pernah jumpa tapi dia tahu aku suka topi ni , jadi dia kasi. *A tunjuk-tunjuk topi pada B dengan happy*
B : *terdiam. sebab tak tahu nak cakap apa. Ingatkan da block, rupanya tak*



B : Heya, watcha doin?
A : Baru balik keluar tengok wayang. 
B : Oh la ye ke. *kecewa. kecewa sebab kalau nak jalan-jalan, tak pernah A ajak B*  Best tengok wayang?
A : Best la jugak



B : *kat kedai makan* Makan malam da? Kau ada kat mana ni?
A : Belum. Lapar. Ada kat bilik. 
B : Nak apa-apa tak? Aku kat kedai makan ni.
A : Kau nak belikan ke?
B : Yap. Anything for you. Jadi nak apa?



B : Lapar *buat nada sedih* Ada makanan kat bilik?
A : Takde.
B : Ooo. Okay.  *sedih*
A : Okay



B : Lapar *Buat nada sedih* Ada makanan kat bilik?
A : Ada roti je. Budak perempuan sabah tu kasi.
B : Oh takpe la. Aku tak boleh makan roti. 
A : Okay.
B : *mengeluh sebab A tak pernah tanya lebih-lebih untuk amik berat*



B : Heya, ada kat mana? *Baru keluar hall exam*
A : Kat rumah da.
B : Laaaa, kenapa tak bagitahu dulu nak balik. Baru nak jumpa sekejap
A : Alaaa, rushing tadi.
B : Susah sangat ke nak bagitahu. *kecewa* Takpe la, nanti jumpa bila kau balik sini. 
A : Okay



B : Aku balik rumah dulu. *hari B patut balik rumah*
A : Aaaa, okay, okay. 
B : Kau ni, da balik sini bukannya nak bagitahu ke apa. Aku tak balik rumah ni pun sebab tunggu kau balik sini. Tapi last last kau diam je. *tak puas hati*
A : Aku busy la. Kemas bilik. Kawan aku datang bilik.
B : Aku tunggu kau kot dari balik rumah. *kecewa* Takpe la 
A : Okay




P/s
A dan B ialah lelaki. Diceritakan dari seorang kepada seorang yang lain. Diilhamkan dari sebuah kisah benar.


7 comments:

  1. Shak ada part yg dlm story tu kena dgn cerita aku with cuddling buddy hahaha

    ReplyDelete
  2. kepada si B carilah orang lain yang tahu menghargai anda..hehehe

    ReplyDelete
  3. A langsung tak hargai B...mgkin dia str8 yg tak pandai nk brkasih syg atau pon dia ni jenis tak ada perasaan...kepada B..anggap je la si A ni mcm kwn² biasa je..jgn layan sgt...bila ko da xde baru la nk trcari²

    ReplyDelete
  4. sebenarnya B ni bodoh, dah terang lagi bersuluh dia bertepuk sebelah tangan, Tapi dia harap lagi kan A. give up je lah B. jangan jadi bodoh

    ReplyDelete
  5. Lepaskan je la..igt balik nasihat sblm ni..

    ReplyDelete
  6. Kalau hati dh sayang....,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. hhahaha btol tu klo dh syg tu mmg ssh

      Delete

Kalau rasa entry ni best, boleh komen :)