Nuffnang

Sunday, 10 January 2016

cerita saya pada tahun 2015 #180

Januari 2015

-aku baru clash masa ni. emosi gila tak menentu masa ni sebab ex kau curang pada kau.
-final exam untuk semester 5. tunggang terbalik jugak aku jawab final exam ni. 2 jam untuk jawab esei, 30 minit aku termenung sebab terkenang kisah cinta separuh jalan. i is sobs
-19 January, aku start intern kat company recreation. ofis dekat PJ, recreation site dekat Shah Alam
- aku dapat result untuk semester 5. alhamdulillah. still atas 3.5

February 2015

-aku dapat banyak projek masa kat tempat intern. KAH KAH KAH. kadang-kadang memang selamba je sampai rumah jam 11 ke 12 tengah malam sebab baru balik kerja. apa-apa pun, nice experience weh.
- mostly episode2 remaja yang aku tulis berbaur sendu sebab masih tak boleh move on. KAH KAH KAH
- gua stop main COC

Mac 2015 

- ketuai projek dekat PWTC. berpeluh ketiak handle macam-macam.
- doktor sahkan aku sakit.
- aku ada kawan yang study medic dekat UM. so, masa bulan Mac ni la aku ceroboh masuk Hospital Besar Klang jam 12 tengah malam sampai 2 pagi cenggitu. usha pesakit, pi kat bumbung hospital, jejalan sana sini kat hospital sambil pakai kot and stetoskop doktor. dorang semua ingat aku student dari UM. keh keh keh. thanks Hary atas pengalaman yang cool gila.
- ketuai projek dekat Sepang.

April 2015.

- aku kenal Tuper Iroo.
- gua masih intern lagi.


Mei 2015 

- handle projek dekat shah alam.
- kenal tuper iroo lebih mendalam. kononnya. KAH KAH KAH. . buat entry pasal dia kat blog. acah-acah sweet.
- aku rasa dalam bulan ni jugak la aku gaduh dengan Nu'man and Dollah. gaduh besar gila babi punya la. lagi-lagi bila aku gaduh dengan Dollah. HAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHA. bila ingat balik, sumpah kelakar nak mati. HAHAHAHHAHAHAHAHHAAHHA. Hi nu'man , Hai dollah, how's you guys doing?
- first time join larian dekat Putrajaya. dapat sijil. dapat medal.
- dalam bulan yang sama aku join larian yang dianjurkan oleh MSU. yang ni suck.

Jun 2015. 

- handle projek dekat Putrajaya
- hubungan aku dengan Tuper Iroo jadi sour nak mati. tapi aku tak la menyesal pun bila fikir sampai sekarang.
- aku, Kady and Hary jadi volunteer dekat Gopeng, area-area Gua Tempurung sana. serius best gilaaaaa jadi volunteer dekat situ. suka duduk dekat Earth Camp and hangout dengan others volunteer. root to be their volunteer again this 2016.
- gaduh dengan family. almost 2 minggu tak bertegur sapa.
- puasa.
- gua masih intern.
- cerita timbul pasal Tuper Iroo. kantoi yang dia tu.....

July 2015

- gua tamat intern. habis intern 3 July 2016. cukup-cukup and genap 24 minggu. weeehuu!!
- raya.
- lost contact dengan Tuper Iroo.

August 2015 

- mengisi masa lapang dengan makan makan makan and tidur dekat rumah.
- pergi Genting untuk cover events and segala jadah berita dekat sana.
- lost contact dengan Tuper Iroo.

September 2015 

- masuk semester 7. sekejap je masa berlalu
- start baca wattpad semula.
- assignment berlambak namati
- Jumpa adik Tuper Iroo dekat universiti aku. and aku pun tahu cerita sebenar siapa sebenarnya Tuper Iroo yang acah-acah baik tu. pfft.
- tiap-tiap minggu akan ada trip ke air terjun kat selangor.
- kenal Larisa masa bulan September
- subjek yang aku amik pada semester 7 ialah :
1) Recreation Marketing
2) Fundamental of Economy
3) Planning and Design of Recreation Park and Site
4) Business in Recreation
5) Product Development
6) Art of Argument
7) FYP A

Oktober 2015

- start post cerita dekat wattpad.
- gua sambut besday gua dengan chicken pox.
- ada orang nyanyi lagu happy besday dekat gua dekat fon. thanks la woi sebab kol.
- start first test.
- dapat markah first test.
- makin sayang pada Larisa. Ucap congrate pada Larisa sebab menang pingat gangsa kat World Championship. KOH KOH KOH.
- kenal Acip. hehe.

November 2015 

- date
- trip ke FRIM
- trip ke Tanjung Tuan.
- start main chess online dengan Acip yang ada kat Europe.

December 2015

- struggle nak siapkan FYP A, segala jadah esaimen and projek.
- Acip tolong banyak pasal FYP A. thanks a lot Acip. keh keh keh.
- Acip kata maybe dia balik Malaysia on February 2016. tanya aku free ke tak.
- pergi interview
- final exam bermula
- malam terakhir tahun 2015, aku dengan Faijiq jejalan Putrajaya and habiskan masa tahun baru kitorang dengan makan kat Murni Bukit Jalil pada jam 230 pagi.
- gua masih memikirkan apa impian dan harapan gua pada tahun 2016. emm, nampaknya macam takde. KAH KAH KAH.

p/s
sekarang da start cuti sem! weehuuuu. banyak makan. banyak tidur . banyak minum. banyak main. KAH KAH KAH. apa cerita tahun 2015 anda? bila aku post by bulan cenggini, baru aku sedar life aku masa 2015 memang la HAHAHAHAHAHAHAH. bercampur baur betul. aku harap life 2016 akan jadi lebih cool and lebih superb., hiks!


12 comments:

  1. Aku berminat dgn citer bulan september ko jumpa adik tuper iroo ..seriously dude ??? Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku pun berminat jugak shark..
      Cerita! Cerita! Cerita! huhu

      Delete
    2. hahaha. ye la. nanti aku cerita kay. sabar la makcik2 sekalian.

      Delete
  2. Aman Fi Amanillah11 January 2016 at 14:54

    Perkara ape yg ko gaduhkankan dgn Nu'man tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh la usha di entry yang paling latest. hehehe

      Delete
  3. Aku interested nak tahu apa yang kau gaduhkan dengan Nu'man tu? Berebut bang Dollah jugak ke? Hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku pun sama..tolong buat entry khas..citer dari A to Z..ekekeke

      Delete
    2. aku pun nak tau jugak...hahaha...nu'man tu reti gaduh ke???larikkkk...

      Delete
    3. what? rebut dollah? oh kamon. HAHAHAHAHHAHAHAHAHAH.

      Delete
  4. hahaha paling sadis sambut birthday dengan chicken pox...tahun ni kita celebrate sesama lah...hahaha...aku pun 3.10...hahahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. what> sama besday? OMG. kita kena celebrate sesama!

      Delete
  5. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya IBU HERAWATI seorang TKW dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar IBU DARNA yg dari singapur tentan AKI SYHE MAULANA yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya saya juga mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor Togel toto 6D dr hasil ritual/ghaib dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus dan menang RM.230.000 Ringgit ,kini saya kembali indon membeli rumah dan kereta walaupun sy Cuma pembantu rumah tanggah di selangor malaysia, sy sangat berterimakasih kepada AKI SYHE MAULANA dan tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui AKI MAULANA saya juga sudah bisa sesukses ini. Jadi kawan2 yg dalam kesusahan jg pernah putus asah, kalau sudah waktunya tuhan pasti kasi jalan asal anda mau berusaha, ini adalah kisah nyata dari seorang TKW, AKI MAULANA adalah guru spiritual terkenal di indonesia. jika anda ingin seperti saya silahkan Hub: 0852-9827-5599 atau kunjungi situs/website KLIK DISINI DUNIA GHAIB


    ReplyDelete

Kalau rasa entry ni best, boleh komen :)