Nuffnang

Monday, 23 December 2013

gambar takde muka #64

aku memang jenis yang tak suka letak gambar muka dekat wechat ataupun wassap dan twitter juga. ye, dekat wechat aku ada gambar dari leher hingga ke badan meanwhile wassap aku da crash , jadi biar pi la sana pasal wassap tu. twitter aku pulak memang takde gambar muka aku langsung. anonymous sangat.

tetiba, just tetiba akhir-akhir ni, orang yang aku wechat mesti akan berulang kali tanya,

kenapa tak letak gambar?

kenapa gambar takde kepala?

disebabkan aku malas nak bergaduh, aku bagi je la gambar aku sebab ye la, kita nak berkawan kan, jadi tunjuk je la muka. tapi somehow, aku da jadi meluat and bila people keep asking me after that over and over sampai temper aku da naik,

"mana muka?"

"mana kepala?"

"jangan jadi pengecut."

"jangan malu dengan kurniaan tuhan."

babi.

first and foremost, aku bukan tak letak gambar. aku letak je gambar tapi cuma takde kepala. why so bother nak tengok gambar yang ada muka? that is bullshit. apa lanc kau ni? aku tak paham, kenapa still nak tengok gambar yang ada kepala? is that too important to you?

what? kalau gambar takde muka, aku ni bukan manusia and aku ni hantu ke?

Manusia yang eager nak tengok muka : kalau nak chat tunjuk muka

aku : err err, kalau tak tunjuk muka memang tak boleh ke?

Manusia yang eager nak tengok muka : maaf en. Thakif. jangan malu dengan anugerah Tuhan. hanya manusia pengecut

aku : [ image ]

Manusia yang eager nak tengok muka : kan bagus ada pic. kalau tak macam hantu

aku : pulak da. memang malas. not because malu ke apa tapi sebab bosan. memang kena ada muka ke kalau nak mulakan perbualan

Manusia yang eager nak tengok muka : kau cari orang yang takde gambar, chat dengan dia, semua saudara saya dan kenalan saya ada gambar, hanya hantu sahaja yang takde kepala. atau kau memang dilahirkan takde kepala

aku : okay, malas nak gaduh . setiap orang ada pendapat dia sendiri

Manusia yang eager nak tengok muka : bagus

aku : if you think kepala is penting tak boleh nak kata apa la. jadi apa beza gambar takde kepala dengan gambar takde kaki? hantu pun takde kaki.

Manusia yang eager nak tengok muka : bai

dan aku pun diam dan malas nak membalas sebab malas nak sakit hati sendiri. tapi sumpah aku tak paham. kalau nak dikata aku takde gambar, AKU ADA JE LETAK GAMBAR DEKAT WECHAT TU. JUST BECAUSE AKU TAK LETAK MUKA, THAT DOESNT MEAN YANG AKU NI BUKAN MANUSIA

and lagi, aku bukanlah pengecut atau malu dengan anugerah tuhan. and syukur alhamdulillah la yang aku memang tak pernah malu dengan muka aku sendiri and syukur alhamdulillah la yang muka aku agak sopan santun dan okay. kau tahu tak erti bosan bila orang nak berkawan just because dia ada muka yang sangat kacak abadi dan ada sixpack yang super coolio.

macam yang aku cakap, aku bukan tak letak gambar kat wechat, cuma takde muka je. tapi MANUSIA YANG EAGER NAK TENGOK MUKA tu gelabah tetek kata aku ni hantu la apa la malu dengan anugerah tuhan la apa la. setiap orang ada reason dia sendiri kenapa dia buat macam tu, which mean tak letak muka dia. kira okay la aku letak gambar aku dari letak gambar orang lain even tak nampak muka. at least aku tak hipokrit bangang abadi yang letak gambar orang lain just because nak ramai kawan or ramai follower dekat dunia maya ni.

again, adakah muka itu kriteria utama kalau kau nak berkawan dekat dunia maya ni? kalau bagi kau, MUKA ITU ADALAH IMPORTANT, then kau ni memang memilih kawan. just because kau ada rupa yang handsome, tu tak bermaksud, oh, aku nak kawan dengan yang hotsetap je. yang tak hansem pergi lanc tak nak balas mention dekat twitter. fugly ass slut la woi.

jadi lepas ni, siapa yang gelabah tetek nak kawan just because of his or her face, just because dia tak tunjuk muka dia, boleh pergi bunuh diri. tak tunjuk muka dekat dunia maya, tu tak bermaksud dia malu dengan muka dia atau malu dengan anugrah tuhan. live with that la woi. walaupun anda , anda dan anda sekalian ialah hansem kacak membunuh tahap bima sakti ke apa ke, tolong jangan memilih kawan ye. saya rasa macam nak muntah je.

apa -apa pun, entry ni adalah sangat luahan perasaan dari aku. aku pun da macam lanc semacam bila buat entry macam ni. -,- sorry kalau buat banyak ayat kasar. KAH KAH KAH, but believe me, aku tak la sekasar ni.

sekian terima kasih kerana membaca. *penutup yang aneh*

p/s
kalau ada yang terasa baca entry ni , mintak maaf banyak-banyak. kbai

9 comments:

  1. Soalan yang paling aku benci...kalo nak gamba minta je la...pakai display pic apa suka hati aku ler...

    ReplyDelete
  2. Aku banyak kali encounter orang macam ni. Memang dorang sekadar nak tgk paras rupe je, biarlah orang2 mcm ni. Konon nk cari kawan ikhlas la, sejati la bagai, gi mampos kalau muke yg die pandang. hahaha. :P

    ReplyDelete
  3. Nk WeChat Id Bro...
    nizamz_87

    ReplyDelete
  4. Nk WeChat Id Bro...
    nizamz_87

    ReplyDelete
  5. pandangan saya kepada encik shark:
    saya memahami perasaan anda yang meluat dengan situasi ini... cuma bagi saya, saya suka nak kenal rupa orang yang saya nak kawan sebab:
    1. saya nak kenal dengan siapa saya berbual... melalui rupa dan budi bahasa seseorang, dapatla kenal personalitinya.
    2. supaya x tersalah orang bila bersembang. ramai sangat chatters boleh jadi terkeliru kadang tu. kalau ada gambar muka, mungkin boleh kurangkan kemungkinan terkeliru
    3. kalau terserempak dimana mana, tidaklah segan nak tegur/sapa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sokong. Bnyk kes tertipu. Hrmm

      Delete
  6. bila aku baca entry ni, lagi kuat keinginan aku utuk minta gambar kau...

    ReplyDelete

Kalau rasa entry ni best, boleh komen :)